Θυμάσθε το βίντεο εις την Ασίζη με τον ειδωλολατρικό ύμνο προς την θεότητα ''Ολοκούν'' των Παγανιστών Γιορούμπα; ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.
Αυτοί λοιπόν συμμετείχαν εις την Ασίζη και μάλιστα συμπροσευχήθηκαν μαζί με «ορθοδόξους» παπικούς, μουσουλμάνους κ.λπ. Δείτε την συμπροσευχή πατώντας ΕΔΩ
και κυρίως απο το 2.15 και μετά!
Πως τώρα οι «ορθόδοξοι» συμπροσευχήθηκαν με ανθρώπους που πιστεύουν σε αφρικανικές θεότητες-δαίμονες (Βουντού), και μάλιστα πιστεύουν και σε ζόμπι!!! Ναι καλά διαβάσατε!
Ας δούμε μερικές πληροφορίες δια τα ''πιστεύω'' αυτών!
Το Βοντούν (Βουντού) είναι ένα περίπλοκο δόγμα που ακολουθείται από περίπου 60 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.
Τον πυρήνα της λατρείας αποτελούν οι θρησκευτικές πεποιθήσεις και τελετουργίες που έφεραν μαζί τους οι σκλάβοι στην Αμερική το 17ο αιώνα.
Πρόκειται για ενα κράμα διαφόρων αφρικανικών και (παπικών) χριστιανικών στοιχείων που οργανώνονται σε διάφορες μορφές πνευματοληπτικών τελετουργιών με στόχο την επικοινωνία με κάποια πνεύματα (λόα). Ο ρυθμικός χορός και τα άσματα κάτω απο τους ήχους των τυμπάνων οδηγούν σταδιακά τοους συμμετέχοντες σε κατάσταση καταληψίας, οπότε και το πνεύμα εισέρχεται ''ιππεύει'' το σώμα τους και ομιλεί δια του στόματός τους! Τα πνεύματα είναι διάφορες αφρικανικές θεότητες, πρόγονοι, χριστιανοί άγιοι και λοιπά πνεύματα που εμφανίζονται συνεχώς και εμπλουτίζουν το πάνθεο των διαφόρων λατρειών.
Το 1996 αναγνωρίστηκε ως η επίσημη θρησκεία του Μπενίν (τέως Βασίλειο της Δαχομέης, που βρίσκεται στη δυτική Αφρική) και είναι επίσης η επίσημη θρησκεία στην Αϊτή. Εξασκείται επίσης στην Δομινικανική Δημοκρατία, στην Γκάνα και στις μεγάλες πόλεις του καθεαυτού αμερικανικού Νότου, όπως στη Νέα Ορλεάνη.
Η Βοντούν ανιχνεύεται στον λαό των Γιορούμπα, που ζουν σε τμήματα των χωρών που σήμερα είναι γνωστές ως Μπενίν, Νιγηρία και Καμερούν. Κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα, οι κάτοικοι των περιοχών Γιορούμπα καταλήφθηκαν από Γάλλους αποικιοκράτες και στάλθηκαν ως σκλάβοι στις φυτείες του νησιού Ισπανιόλα της Καραϊβικής. Οι Γάλλοι προσπάθησαν να τους προσηλυτίσουν στον ρωμαιοκαθολικισμό, αλλά οι σκλάβοι εξακολούθησαν να εξασκούν με μυστικότητα την πατρώα θρησκεία τους. Η σύγχρονη Βοντούν ωστόσο, εμπεριέχει στοιχεία καθολικισμού.
Δηλαδή υπάρχουν αναμεμιγμένα στοιχεία αφρικανικών θρησκειών (Yorumpa) με πρόσωπα, και αγίους της (παπικής) Θρησκείας. Πρόκειται για μια συγκρητιστική θρησκεία στην οποία αφρικάνικες θεότητες ταυτίζονται με ινδιάνικα πλάσματα και πρόσωπα της Χριστιανικής θρησκείας! Τον δημιουργό «Ολοκούν» (όπου ακούγεται και ο ύμνος στο βίντεο που σας είπαμε), υπηρετούν όλα τα καλά πνεύματα, ενω τον βασιλιά «Εξού» όλα τα κακά πνεύματα.
Στην Αϊτή τα ζόμπι είναι ένα αποδεκτό τμήμα της τοπικής κουλτούρας και κάθε χρόνο αναφέρονται πάνω από χίλιες νέες περιπτώσεις μετάβασης στην κατάσταση ζόμπι. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο οι μάγοι μετατρέπουν τα θύματά τους σε ζόμπι παραμένει μία ανοιχτή συζήτηση. Ασκώντας ένα γόητρο μυστηρίου, η μετατροπή σε ζόμπι αποτελεί ένα ιδιαίτερα αινιγματικό φαινόμενο.
Ο όρος «Ζόμπι» στην αρχική του έννοια, σημαίνει μια θεότητα με μορφή φιδιού, στη λατρεία Voodoo (Βοντούν=Βουντού) της Αιτής και την δύναμη αυτής της θεότητας, με την οποία μπορούν να ξαναζωντανεύουν οι νεκροί!!
Σύμφωνα με τις δοξασίες και τελετουργίες των ιερέων-μάγων της λατρείας Βουντού, ο θεός φίδι, εισακούοντας τις παρακλήσεις τους (εξορκισμούς), δίνει εξουσία και άδεια στον Πατέρα του θανάτου, κι αυτός με την σειρά του, εντολή στο πνεύμα των νεκροταφείων και των τάφων που φυλάει τις ψυχές μακρυά απο τα σώματα (πτώματα) των πεθαμένων, να επιτρέψει στο πνεύμα ενός πεθαμένου, που έχει ταφεί, είτε να δώσει απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα, είτε να ξαναμπεί στο θαμμένο πτώμα και να ξαναζωντανέψει , για λίγο, προκειμένου ο ζωντανός-νεκρός να εκτελέσει κάποιες επιθυμίες του ιερέα-μάγου!!
Οι γιατροί της Αϊτής από την άλλη μεριά, θεωρούν την μετατροπή σε ζόμπι ως αποτέλεσμα δηλητηρίασης και υπάρχουν αναφορές για μάγους που χρησιμοποίησαν μία λευκή σκόνη που λέγεται 'coupe poudre' η οποία χρησιμεύει στο να μετατρέψουν σε ζόμπι τα θύματά τους.
Από άποψη πολιτισμική, το βουντού πρέπει να θεωρείται ένας από τους κύριους κορμούς διατήρησης των αφρικανικών θρησκευτικών και τελετουργικών παραδόσεων στους πληθυσμούς που απήχθησαν βίαια από τη δυτική Αφρική και μετεγκαταστάθηκαν στην αμερικανική ήπειρο τους αιώνες του δουλεμπορίου (17ος-19ος αι.). Παρά την ανοιχτότητά του σε νέες επιρροές, όλα τα βασικά στοιχεία του είναι δυτικο-αφρικανικά. Κυρίως παρουσιάζει αξιοσημείωτη συνοχή με τις ποικίλες μορφές καλλιέργειας της πνευματοληψίας που έχουν μελετηθεί στην Αφρική πάνω από τον Ισημερινό (όπως η λατρεία των πνευμάτων zar και bori στην Αιθιοπία και στο δυτικό Σουδάν). Οι θεοί-πνεύματα (λόα) τους οποίους λατρεύει και επικαλείται προέρχονται από διάφορα αφρικανικά θρησκευτικά συστήματα: ο Νταμπάλλα, ο θεός των φιδιών της Δαχομέης, ο Λέγκμπα, ο θεός των σταυροδρομιών από τη Δαχομέη, ο Σάνγκο, ο θεός της καταιγίδας των Γιορούμπα, ο Ογκούν, ο θεός του πολέμου των Γιορούμπα, από κοινού με εικόνες ρωμαιοκαθολικών αγίων και της Παναγίας μαζί με ένα πλήθος φετίχ και φυλαχτά. Εμφανώς δεν υπάρχει συγκροτημένο μυθικό ή θεολογικό σύστημα και οι παραδόσεις διαφέρουν από οικογένεια σε οικογένεια και από λατρευτικό κύκλο σε λατρευτικό κύκλο, όπου οι συμφωνίες με τα πνεύματα είναι ατομικές και η παραβίασή τους μπορεί να επιφέρει υλική καταστροφή, αρρώστια ή το θάνατο συγγενών και αγαπημένων. Εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι οπωσδήποτε η τελετουργία, στην οποία περιλαμβάνονται αιματηρές θυσίες ζώων (έχουν αναφερθεί και ανθρώπινες θυσίες), εκστατικοί χοροί και μορφές φρενήρους καταληψίας, στη διάρκεια των οποίων τα πνεύματα αποκαλύπτονται και καταλαμβάνουν τους πιστούς. Συνήθως οι λατρευτικοί κύκλοι διευθύνονται από σεβάσμιες ιέρειες που από πολλούς αποκαλούνται "βασίλισσες".
Μ΄ αυτούς λοιπόν ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑΝ οι «ορθόδοξοι» εις την Ασίζη ακούγοντας τους ''ύμνους'' προς τις θεότητες-δαίμονές τους!!!
Άραγε οι ιερείς που έλαβαν την ευλογία τους, μετά απο τα ευτράπελα αυτά της Ασίζης, τα γνωρίζουν αυτά;
ΠΗΓΕΣ:
Θρησκειολογικό λεξικό ΜΑΤΖΕΝΤΑ
Εγκυκλοπαιδικό λεξικό ΗΛΙΟΥ
Wade Davis « The serpent and the Rainbow
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ
- Ποιοί ήταν οι «θεοί» των εθνών; (Ψαλ. 95,5)
- Ποιοί ήταν οι «θεοί» των εθνών; (Ψαλ. 95,5) (2ο ΜΕΡΟΣ)
- Ποιοί ήταν οι «θεοί» των εθνών; (Ψαλ. 95,5) (3ο ΜΕΡΟΣ)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου