ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

''πᾶς ἄνθρωπος ψεύστης'' (Ψαλμ. 115,2)


Προ ημερών είχαμε κάνει μια δημοσίευση υπό τον τίτλο (πατήστε επάνω εις τον τίτλο δια να αναγνώσετε το άρθρο) ΑΔΕΡΦΙΑ! ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗ ΤΑΡΑΧΘΗΤΕ ΚΑΙ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ

Εις αυτό το άρθρο αναλύσαμε κάποια ''σενάρια'' που λέγουν περί πτώχευσης της χώρας, αποθήκευση τροφίμων κ.λπ.
Σήμερα είδαμε μια ανάρτηση εις το διαδίκτυο όπου αναφέρει ότι κάποιος Αγιορείτης μοναχός συμβουλέψε κάποιον χριστιανό λέγοντάς του
"Τα παιδιά σταματήστε τα από φροντιστήρια και από ξένες γλώσσες και ετοιμαστείτε να φύγετε σε χωριά. Τα χρήματα που θα γλιτώσετε από τα φροντιστήρια να πάτε να τα αγοράσετε τρόφιμα και προμήθειες. Μετά τις εκλογές θα έχουμε άσχημες εξελίξεις.

Μας θύμισε το περιστατικό προ δυο ετών με την δήθεν εμφάνιση του γέροντος Παισίου όπου έλεγε μια απο τα ίδια που διαβάσαμε και σήμερα. Βέβαια το περιστατικό με την δήθεν εμφάνιση του γέροντος Παισίου αποδείχθη ψεύδος και δια τούτο τον λόγο βάλαμε και τον τίτλο ''πας άνθρωπος ψεύστης''. Ο τίτλος αυτός δεν σημαίνει ότι θέλουμε να θίξουμε αυτούς που τα γράφουν αυτά ως ψεύτες, αλλά διότι ίσως τα άκουσαν απο κάποιους που τα πίστεψαν και αυτοί και πλανήθηκαν!
Ψεύτης και πατέρας του ψεύδους είναι ο ανθρωποκτόνος διάβολος και αυτός δημιουργεί τέτοια σενάρια δια να ταράξει τις ψυχές χάνοντας την πίστη τους εις τον Δεσπότη Χριστό! Ο άνθρωπος που τα πιστεύει γίνεται εν αγνοία του και αυτός ψεύτης, εφ΄ όσον πίστεψε τον πονηρό όφι!
Βέβαια ο πονηρός επειδή γνωρίζει ότι οι χριστιανοί έγιναν αρκετά ''χλιαροί'' δημιουργεί ταραχή ώστε να τους αποτελειώσει μια και καλή χάνοντας εντελώς την πίστη τους. Αυτό έχει ως συνέπεια να βγαίνει και αληθινός διότι πολλές φορές γίνονται αυτά που φοβόμαστε!!! Αυτό βέβαια γίνεται όχι επειδή ο ίδιος είναι ''διορατικός'' αλλά διότι εμείς χάσαμε την πίστη μας!

Ας θυμηθούμε όλοι την Νινευή, και πως ο Θεός ''μετεμελήθη'' και δεν κατέστρεψε την πόλη επειδή ο λαός της μετενόησε. Δια τούτο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά ποτέ θα γίνει το ένα και πότε το άλλο. Μόνο ο Θεός γνωρίζει και μόνο Αυτός επιτρέπει το πότε θα γίνει το κάθε τι.
Είναι στο δικό μας χέρι να αλλάξουμε την γνώμη και απόφασή Του μετανοώντας δια τις αμαρτίες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ