ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ



Θα συνεχίσουμε τις απαντήσεις μας σε διάφορα ερωτήματα που έχουν αρκετοί περί των ΓΟΧ αλλά και σε λανθασμένες ερμηνείες που δίνουν μερικοί γύρω απο το θέμα.
Θα ομιλήσουμε με απλά λόγια ώστε να κατανοήσει και ο αναγνώστης, δίχως να τον κουράσουμε με θεολογικές ερμηνείες.

Λέγουν

«Οι παλαιοημερολογίται κηρύττουν, όποιος πιστεύει εις το ημερολόγιον θα σωθή και όποιος δεν πιστεύει θα καταδικασθή. Όποιος πιστεύει το ημερολόγιον, λέγουν, πρέπει να αποστρέφεται τους άλλους ανθρώπους που δεν το πιστεύουν, να μη πηγαίνη εις την εκκλησίαν, να μη κοινωνή, να μη εξομολογήται, να μη βαπτίζη τα παιδιά του, εάν εις τον τόπον που μένει δεν υπάρχη Ιερεύς παλαιοημερολογίτης, να μη εισέρχεται εις εκκλησίαν, και πολλοί από τους φανατικούς λέγουν να μη προσκυνούν και τας εικόνας. άνευ του παλαιού ημερολογίου ουδέν μυστήριον, λέγουν, τελείται. Κατ’ αυτούς τους παλαιοημερολογίτας το ημερολόγιόν τους είναι ανώτερον από το Άγιον Πνεύμα, εφ’ όσον πιστεύουν ότι το παλαιόν ημερολόγιον τελεί τα μυστήρια....»

Τούτο όμως δεν είναι αληθές.

Οι Παλαιοημερολογίτες ουδέποτε πίστεψαν ή ισχυρίσθηκαν ότι το ημερολόγιο σώζει τον άνθρωπο. Αυτό που ετόνισαν ήταν και είναι ότι το νέο ημερολόγιο ΕΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗ ως το «πρώτο βήμα προς την ποθητή Κοινωνία των Εκκλησιών» (Βλ. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ).
Πολλοί κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ποιός είναι ο αγώνας των παλαιοημερολογιτών και συνηθίζουν να πιπιλάνε την ίδια καραμέλα δια τις δήθεν ημέρες! Οι παλαιοημερολογίτες ποτέ δεν υπήρξαν ημερολάτρες, μάλιστα το προσωνύμιο ''παλαιοημερολογίτες'' εδόθη εις αυτούς υποτιμητικά την εποχή των διωγμών εναντίον τους.
Το ότι αναφέρουν εις τον κόσμο να μην πηγαίνη εις τις Εκκλησίες των νεοημερολογιτών, τούτο γίνεται δια την αποφυγή του ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ του οικείου Επισκόπου, ο οποίος Επίσκοπος ως γνωστόν τυγχάνει να ΚΟΙΝΩΝΕΙ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΕΙ με άλλους Οικουμενιστές Επισκόπους. Αυτό λέγεται ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ το οποίο σε αρκετά άρθρα μας έχουμε εξηγήσει το τι εστι.
Η κατηγορία ότι λέγουν στον κόσμο «να μη βαπτίζει τα παιδιά του» είναι ολίγον αστεία θα λέγαμε διότι σήμερα οι νεοημερολογίτες ΔΕΝ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. Και αυτό πολύ εύκολα μπορεί κανείς να το διαπιστώσει βλέποντας τις βαπτίσεις που πράττουν οι σημερινοί ιερείς δίχως να γίνεται η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ τριττή ανάδυσις-κατάδυσις εις το Βάπτισμα. Για να το πούν αυτό σε κάποιον οι παλαιοημερολογίτες θα πρέπει ΠΡΩΤΑ να πιστεύουν ότι ΟΝΤΩΣ βαπτίζονται τα παιδιά των νεοημερολογιτών, πράγμα που δυστυχώς δεν γίνεται!! (βλ. το άρθρο ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ (1ο ΜΕΡΟΣ).
Όλα τα άλλα που γράφονται είναι συκοφαντίες οι οποίες δεν έχουν καμμία απολύτως βάση και εαν όντως έχουν, πολύ σωστά αναφέρεται ότι είναι απο κάποιους ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ. Δυστυχώς τους διαφόρους φανατικούς, απ΄ όπου και εαν προέρχονται αυτοί, είναι ολίγον δύσκολο να τους εξοβελίσεις απο προσώπου γής. Ας είναι. Και αυτό δια τις αμαρτίες μας ο Θεός το επιτρέπει.

«οι φανατικοί ζηλωταί και υπερζηλωταί Παλ)γίται, λα­τρευταί του παλ. ημερολογίου,φρονούν και λέγουν ότι είναι άκυρα τα Μυστήρια, δεν κατέρχεται το Πνεύμα το Άγιον, διότι απουσιάζει το παλ. ημερολό­γιον».

Χαίρομαι που δια άλλη μια φορά αναφέρεται το όνομα των ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ εξ΄ αυτών. Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή.
Οι του παλαιού δεν λέγουν ότι είναι άκυρα τα Μυστήρια, τουναντίον! Εις το πρώτον μέρος της απάντησεώς μας αναφέραμε τι έγραφε ο πρ. Φλωρίνης Χρυσόστομος Καβουρίδης επί του ζητήματος των Μυστηρίων. Επίσης εις τα άρθρα μας ''ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΣΠΑΣΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ'' αναφέραμε και ποιά ακριβώς ήταν η αιτία της διασπάσεως των παλ/των, και η αιτία αυτή ήταν το ζήτημα των Μυστηρίων. Οι Ματθαικοί θεωρούσαν de facto άκυρα τα Μυστήρια των νεοημερολογιτών, ενω η ορθή μερίδα του Χρυσοστόμου Καβουρίδη το εντελώς αντίθετον!!! Ακόμη να τονίσουμε ότι είναι εντελώς λανθασμένη η θεωρία ότι τα Μυστήρια είναι άκυρα επειδή απουσιάζει το παλαιό ημερολόγιο. Και απόδειξις δι΄ αυτό είναι ότι και Εκκλησίες όπως των Ιεροσολύμων, Άγιο όρος κ.λπ που κρατούν το πατροπαράδοτον ημερολόγιον, οι ΓΟΧ πάλι δεν τους αναγνωρίζουν και ας κρατούν το παλαιό. Επομένως δεν έχει κάποια βάση τούτο το λεγόμενο.

Ομολογούν ότι «Το νέο Γρηγοριανό ( Παπικό ) εορτολόγιο έχει καταδικαστεί υπο τριών Πανορθοδόξων Συνόδων επι Πατριάρχου Ιερεμίου του Τρανού. Το ΠΑΠΙΚΟ ημερολόγιο.......που εχει άλλο πασχάλιο».
Λησμονούν όμως ότι οι νεοημερολογίτες χρησιμοποιούν ΔΥΟ ημερολόγια. Τό παλαιόν διά τό Πάσχα καί τάς κινητάς έορτάς, καί τό νέον διά τάς ακίνητους έορτάς
Απλώς το εβάπτισαν ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΙΟΥΛΙΑΝΟ! Ασχέτως εαν διαψεύδονται και οι ίδιοι μόνοι τους εις τους διαλόγους και τα πρακτικά της εποχής εκείνης όπου οι ίδιοι οι καινοτόμοι ομιλούσαν δια την υιοθέτηση του Γρηγοριανού ημερολογίου (Βλ. '''ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΣΠΑΣΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ''). Αλλά τους διαψεύδει και ο ίδιος ο γέροντας Παίσιος, που συνεχώς χρησιμοποιούν, λέγοντας ο ίδιος δια το ζήτημα αυτό «Τὸ νέο ἡμερολόγιο τὸ ἔκανε Πάπας καὶ τὸ παλιὸ εἰδωλολάτρης».

«Οι Άγ. Πατέρες, ότε παρέδωκαν το παλ. ημ)γιον μας είπον σας παραδίδομεν το Ιουλιανόν ημερολόγιον επί τη βάσει του οποίου εκανονίσαμεν, όπως πάντες εορτάζωμεν την εορτήν του Πάσχα συμφώνως, εν ειρήνη και ομονοία την ιδίαν ημέραν διά να μη εορτάζουν άλλοι πρωτύτερα και άλλοι υστερώτερα και γίνονται φιλονικείαι, λογομαχίαι και διχοστασίαι. Δεν μας είπον, ότι το παλ. ημ)γιον όποιος το φυλάσση σώζεται και εις αυτό κρέμαται όλος ο Νόμος και οι Προφή­ται».

Βεβαίως και πολύ σωστά! Και μάλιστα υπάρχουν και Κανόνες οι οποίοι αναθεματίζουν τους παραβάτες. Ο 56ος τής ΣΤης Οικ. καί ό 19ος τής έν Γάγγρα ρητώς παραγγέλλουσιν έπί ποινή καθαιρέσεως αφορισμού καί αναθέματος όπως έπικρατή ή αυτή τάξις εις όλας τάς Εκκλησίας, ίνα έορτάζωσι καί νηστεύωσιν όλαι ομού τάς ιδίας ημέρας.
Βεβαίως και δεν μας είπαν οι Πατέρες ότι «
το παλ. ημ)γιον όποιος το φυλάσση σώζεται και εις αυτό κρέμαται όλος ο Νόμος και οι Προφή­ται». Ούτε όμως μας είπαν ότι το παλαιόν ημερολόγιον μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως το πρώτο βήμα της ενώσεως με τους πάσης φύσεως αιρετικούς!!! (Βλ. ''ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ'').

Ακόμη αναφέρουν δια το γνωστό ''Σιγγίλιο'' δια το οποίο ήδη έχουμε απαντήσει, και δια να μην επαναλαμβανόμαστε μπορείτε δείτε την απάντηση εδω ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ''ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ'' ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (Β΄ ΜΕΡΟΣ)

Συνεχίζουν έπειτα με τις γνωστές μεθόδους του π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου εις το οποίο έργο του ''ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ'' επίσης έχουμε απαντήσει και μπορείτε να το δείτε εδω ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ''ΣΥΝΤΗΡΙΚΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ'' (Γ΄ ΜΕΡΟΣ)

«Η βασική κακοδοξία των Ζηλωτών, είναι η θεωρία, ότι επιτρέπεται η διακοπή της εκκλησιαστικής κοινωνίας ακόμη και για μη δογματικούς λόγους. Η αντιπατερική αυτή θεωρία, που αθετεί την ΑΒ σύνοδο του αγίου Φωτίου (861), ανατινάσσει κυριολεκτικά τα εκκλησιολογικά θεμέλια του Σωματος του Χριστού και οδηγεί σε καθαρό Προτεσταντισμό».

Κατ΄ αρχάς ποιά θεωρία είναι αυτή δια να την μάθουμε και εμείς;; Εννοείτε το ημερολόγιο;; Δηλαδή ο άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης που διέκοψε την εκκλησιαστική κοινωνία δια την ''μοιχειανική αίρεση'' ήταν αντιπατερικός;; Μήπως οδηγήθηκε ο ίδιος σε Προτεσταντισμό;; Οι παλαιοημερολογίτες είχαν και σοβαρότερο λόγο ο οποίος είναι η καταδίκη του νέου ημερολογίου απο τρείς Πανορθοδόξους Συνόδους!

«Τα άνευ λόγου εσωτερικά σχίσματά τους αποδεικνύουν και το αβάσιμο του σχίσματός τους από την Εκκλησία. Η άνεση, με την οποία χαρακτηρίζουν τους λοιπούς Ζηλωτές ως αιρετικούς, φανερώνει ότι έχουν χάσει προ πολλού την αίσθηση των εννοιών της αιρέσεως και του εκκλησιαστικού σχίσματος. Ο απλός λαός έχει περιέλθει σε σύγχυση, διότι διαρκώς ευρίσκεται σε διαφορετική παράταξη χωρίς να το αντιλαμβάνεται».

Μα αγαπητοί μου αδερφοί, επειδή ο καθ΄ ένας βαπτίζεται απο μόνος του ''παλαιοημερολογίτης'' και φτιάχνει και μια δική του Σύνοδο, φταίνε οι ΓΟΧ γι΄ αυτό; Η ΜΙΑ και μοναδική Σύνοδος των ΓΟΧ καταδικάζει τέτοιες ενέργειες και η ίδια, ενημερώνοντας συνεχώς τον λαό δι΄ αυτές τις παρατάξεις προτρέποντας τον κόσμο να απομακρυνθεί απο αυτές. Αλλά αυτό δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Εξ΄ αρχής έτσι γινόταν. (βλ. Ευγένιο Τόμπρο ''ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΣΠΑΣΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ''). Ο κάθε νεοημερολογίτης ''ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ'' μεταφερόταν ως δια μαγείας εις τους κόλπους των ΓΟΧ προσποιούμενος τον μετανοημένο νεοημερολογίτη και διέσπειρε ΖΙΖΑΝΙΑ εις τους κόλπους των ιδίων!!! (Βλ.''ΔΙΑΙΡΕΣΙΣ'' ΜΙΑ ΛΕΞΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ)
Αυτοί ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ που δημιουργούν τις διαιρέσεις και τα σχίσματα και όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας «Εἰς τούς παλαιοημερολογίτας δημιούργησαν καί δημιουργοῦν τίς γνωστές λεγόμενες ''παρατάξεις'' ὥστε ἔτσι νά σπιλωθεῖ ὁ δίκαιος ἀγώνας τῶν παλαιοημερολογιτῶν καί εἰς τήν ἐπίσημη Ἐκκλησία προωθοῦν τόν Οἰκουμενισμό καί ἤδη ἀρχίζουν νά διαχωρίζουν τούς Ὀρθοδόξους σέ ἀντιοικουμενιστές καί οἰκουμενιστές. Μέ ἁπλά λόγια δημιούργησαν τούς παλαιοημερολογίτες, δημιούργησαν τίς διάφορες παρατάξεις τῶν παλαιοημερολογιτῶν, δημιούργησαν τούς νεοημερολογίτας, τούς ἀντιοικουμενιστές, τούς οἰκουμενιστές καί ὁ Θεός νά βάλει τό χέρι Του, ὥστε νά μήν δοῦμε τίποτα χειρότερο».

«Όποιος προσχωρεί στο σχίσμα των Ζηλωτών, για να πολεμήσει τον συγκρητιστικό Οικουμενισμό, διαπράττει σοβαρό σφάλμα ενώπιον του Θεού, του εαυτού του και ιδίως των υγιώς αγωνιζομένων κατά του συγκρητιστικού Οικουμενισμού, που έχουν ανάγκη ενισχύσεως. Τους Ζηλωτές Παλαιοημερολογίτες τους αγαπάμε και ευχόμεθα ο Θεός να τους φωτίσει να ενταχθούν στην Εκκλησία, η οποία θα τους επιτρέψει να ακολουθούν και το παλαιό ημερολόγιο, όπως έγινε και σε παλαιότερες περιπτώσεις. Είμαστε σίγουροι ότι η Εκκλησία θα εξαντλήσει κάθε Οικονομία για την επανένταξή τους..».

Τι λέτε αγαπητοί αδερφοί;; Προτρέπετε τον κόσμο να πολεμήσει τους Οικουμενιστές εντός του περιβάλλοντος των Οικουμενιστών;; Ποιά Πατερική διδασκαλία λέγει κάτι τέτοιο;; Σοβαρό σφάλμα διαπράττουν όσοι ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ μετά των αιρετικών Οικουμενιστών νομίζοντας ότι τους πολεμούν!!! Αυτοί ονομάζονται ''ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ'' οι οποίοι δια να μην χάσουν τις θέσεις τους, είτε είναι Επίσκοποί, είτε Καθηγητές, νομίζουν ότι με τον ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ όπως πολύ σωστά έγραψε ο Καθ. κ. Ι. Κορναράκης, δηλαδή με κείμενα ΚΑΤΑ του Οικουμενισμού, κάνουν το καθήκον τους!!!
Επίσης πολλάκις εδόθη εις τους ΓΟΧ η ευκαιρία να λάβουν Ενορίες δικές τους αρκεί να ενταχθούν εις την Επίσημη Εκκλησία κρατώντας το Παλαιό Ημερολόγιο, και οι ίδιοι αρνήθηκαν! Και καλά έκαναν! Και τούτη είναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ απόδειξη ότι οι ΓΟΧ δεν ενδιαφέρονταν, ούτε ενδιαφέρονται για χρόνους, καιρούς η ημέρες!!! Τι να το κάνουν το ημερολόγιο όταν επρόκειτο να ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ με αιρετικούς;; Απο αυτό και μόνο ο καθείς καθένας μπορεί να εννοήσει ποιά είναι η αλήθεια. Και μόνο αυτή σας η ομολογία φτάνει δια να διαψεύσει τους λόγους σας ότι οι Παλαιοημερολογίτες είναι ημερολάτρες!




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ