ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ''ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ'' ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (Β΄ ΜΕΡΟΣ)

Oι σύγχρονοι ''διασπαστές'' της Ορθοδοξίας, συνεχίζουν την παραπληρόφορηση μέσω των βίντεό τους, όπως έχουμε ήδη προαναφέρει, λέγοντας ότι οι παλαιοημερολογίτες πλαστογραφούν!!! μέχρι και τα Πατριαρχικά σιγγίλια!!! Μια βαρύτατη κατηγορία η οποία σίγουρα δεν μπορεί να μείνει ανευ απαντήσεως.
Είναι όμως έτσι όπως λέγουν ή μήπως προσπαθούν να παρουσιάσουν την καταδίκη του ημερολογίου απο τους Πατριάρχες της Ανατολής ως ΜΗ καταδίκη με αποτέλεσμα να δικαιολογήσουν την δική τους ημερολογιακή καινοτομία;

Το κείμενο που θα παραθέσουμε έχει αρκετές ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ παραπομπές και έτσι αρκετά εύκολα ο αναγνωστής μπορεί να εξακριβώσει τα λεγόμενα περι των συνόδων όπου κατεδίκασαν το νέο καλενδάριο του Πάπα, και όχι επειδή τα λέγει κάποιος παλαιοημερολογίτης ή νεοημερολογίτης, αλλά διότι οι παραπομπές αυτές προσφέρουν αδιάσειστα στοιχεία τα οποία δυστυχώς ΕΚΤΙΘΟΥΝ τους ''διασπαστές'' των Ορθοδόξων.

Επίσης, θα θέλαμε να κάνουμε μια ερώτηση σε αυτούς που ανεβάζουν τα βίντεο. Δεν μπορούσατε να περιμένετε να τελειώσει η αγία και μεγάλη τεσσαρακοστή ώστε να επιτελέσετε περισσότερο τον διχασμό των Ορθοδόξων; Είναι ανάγκη, εν τω μέσω αυτής, να σκανδαλίσετε και νεοημερολογίτες αλλά και παλαιοημερολογίτες με αυτήν σας την πράξη;
Βέβαια πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να αναφέρει και το ίδιο για το ιστολόγιό μας και να μας πεί «εσείς γιατί απαντάτε;» Εμείς όμως γράφουμε όχι με σκοπό να σκανδαλίσουμε τους αδερφούς μας, αλλά με σκοπό να λαλήσουμε την αληθεία, πόσο μάλλον όταν αυτή διαστρεβλώνεται, φοβούμενοι τους αγίους πατέρες λέγοντάς μας «Φεύγωμεν «το φοβερόν της σιωπής κρίμα» (Θεοδ. Στουδίτου, PG. 99, 1076). Και πάλι «η σιωπή μέρος συγκαταθέσεως» πρός την αίρεσιν έστι» (Θεοδ. Στουδίτου, PG. 99, 1121) όπερ σκάνδαλον μέγιστον. Διότι «σιγή των λόγων (της αληθείας) αναίρεσις των λόγων (της πίστεως) εστί» (Μαξίμου Ομολογητού, PG. 90, 165).

Ας αφήσουμε όμως τους ίδιους τους παλαιοημερολογίτες να απαντήσουν εφ΄ όσον προς το πρόσωπό τους απευθύνεται και η κατηγορία.

ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ