ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Οι διαφορές των αγίων Πατέρων με τους σύγχρονους δήθεν «πατέρες»! (6ο ΜΕΡΟΣ)


Πρό ημερών ετιμήσαμε και εορτάσαμε την μνήμη της Αγίας Μάρτυρος Ματρώνης εν Θεσσαλονίκη. Διαβάζουμε από το συναξάρι τα εξής:

«Η Αγία Μάρτυς Ματρώνα ήτο υπηρέτρια Εβραίας τινός Παντίλλης ονομαζομένη, η οποία ήτο σύζυγος αρχιστρατήγου τινός εν τη πόλει της Θεσσαλονίκης. Όταν δέ η κυρία της μετέβαινεν εις την Συναγωγήν των Εβραίων, ηκολούθει μέν αυτήν η Ματρώνα, δεν εισήρχετο όμως εις την Συναγωγή, αλλ΄επιστρέφουσα μετέβαινεν εις την Εκκλησία των Χριστιανών. Επειδή δέ αντελήφθη τούτο η κυρία της έδειρε ταύτην την μακαρίαν ανηλεώς και έκλεισεν εις την φυλακήν, εκ της οποίας εξαγάγουσα πάλιν έδειρε και πάλιν έκλεισεν εις αυτήν. Εκεί δέ διανύσασα ημέρας πολλάς, παρέδωκεν την ψυχήν της εις χείρας Θεού».

Τι έχουν να μας πούν σήμερα ορισμένοι «πατέρες» όπου εισέρχονται εις τις συναγωγές των Εβραίων ονομάζοντάς τες ως ''ευλογημένες'';;; Η αγία μάρτυς έπασχε από ''φονταμενταλισμό'';; Μάλλον θα έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα των συγχρόνων ''πατέρων''!! Έτσι θα γλίτωνε και την φυλακήν αλλά και το ξύλο που της έδωσαν!!!

Ο νοών νοείτω!!

Ταις της αγίας μάρτυρος Ματρώνης πρεσβείαις, Χριστέ ο Θεός ελέησον και σώσον ημάς Αμήν!



ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ










Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ