ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ!!!

Διαβάζουμε εις την ιστοσελίδα ''ΤΡΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ'' τα εξής λυπηρά:

«Επέτρεψε ο Θεός να λάβουμε, από φίλους, την πληροφορία ότι ο νεομάρτυρας που αποκεφαλίζεται στο αποτρόπαιο βίντεο που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες, επειδή μεταστράφηκε από το Ισλάμ στο χριστιανισμό, είναι ορθόδοξος χριστιανός.
Πρόκειται για ένα νέο από την Τυνησία (αντίθετα με την πληροφορία του μητροπολίτη, ότι ο αποκεφαλισμός έγινε σε άλλη χώρα), που βαφτίστηκε πριν 5 ή 6 χρόνια στο Ρέθυμνο της Κρήτης, από παλαιοημερολογίτες όμως, παίρνοντας το όνομα Μάρκος. Τον βάπτισε ο παλαιοημερολογίτης μητροπολίτης Κρήτης Αρέθας, που έχει έδρα το Ρέθυμνο.
Κατά τη βάπτισή του ο αδελφός μας ήταν περίπου 20 ετών, άρα μαρτύρησε σε ηλικία περίπου 25 ετών!
Κατά τη γνώμη μου, η εγκυρότητα του βαπτίσματος των παλαιοημερολογιτών είναι συζητήσιμη - αυτό που λέω είναι μετριοπαθές, γιατί άλλοι το θεωρούν άκυρο (όπως κάποιοι παλαιοημερολογίτες θεωρούν άκυρο το δικό μας βάπτισμα). Το λέω αυτό, λόγω του σχίσματος των παλαιοημερολογιτών με την Εκκλησία του νέου ημερολογίου (αλλά και με τις Εκκλησίες που ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο σε όλο τον κόσμο -π.χ. Άγιο Όρος, Ρωσία, Ιεροσόλυμα κ.ά.- οι οποίες βρίσκονται σε εκκλησιαστική κοινωνία (ενότητα) με την Εκκλησία του ν.ημ.), αλλά και επειδή οι παλαιοημερολογίτες βασανίζονται από δικά τους, εσωτερικά σχίσματα, και πολλοί επίσκοποι και ιερείς τους είναι καθαιρεμένοι σε κάποιες ομάδες και ξαναχειροτονημένοι σε άλλες και γενικά δε μπορώ να ξέρω ποιον πρέπει να θεωρήσουμε κανονικό ιερέα (αν πρέπει) και ποιον όχι!
Βέβαια, δε θα λύσω από εδώ το ημερολογιακό ζήτημα, αλλά γράφω το λογισμό μου, από αγωνία και αγάπη. Αν κανείς θέλει να παρεξηγήσει, ας πιει λίγο ξύδι, όπως λένε στο χωριό μου, να του περάσει...
Για το νεομάρτυρα: ελπίζω, επιθυμώ και εύχομαι από καρδιάς ο Θεός της αγάπης και Κύριος του ελέους, που αναπληρώνει τις ελλείψεις με τη χάρη του Παναγίου Πνεύματός Του, να θεωρήσει έγκυρο το βάπτισμα που έλαβε ο αδελφός μας (αν, από άγνοια, έλαβε άκυρο βάπτισμα) και να τον κατατάξει με τους αγίους Του! Ελπίζω ότι έχει ήδη γίνει αυτό και ότι έχουμε τις πρεσβείες του, και εμείς και οι ομοεθνείς του σε όλο το αραβικό έθνος, και οι φονιάδες του (για να μετανοήσουν και να συχωρεθούν) και οι ίδιοι οι παλαιοημερολογίτες αδελφοί μας.
Είναι φανερό ότι ο νεομάρτυρας αδελφός μας είχε κάθε ευκαιρία και χρόνο να αλλαξοπιστίσει και να σώσει το κεφάλι του (να χάσει όμως την αιώνια ζωή και το αμάραντο στεφάνι του μαρτυρίου και της αγιότητας). Το μαρτύριό του θυμίζει εκπληκτικά το μαρτύριο αρχαίων αγίων μαρτύρων, όπως και άλλων ηρωικών μαρτύρων της εποχής μας!».

Μάλλον οσοι λέγουν τα παρόμοια δεν γνωρίζουν καλά τι λέγουν διότι ο ιερός Χρυσόστομος , λέγει , ότι το σχίσμα είναι μεγάλο κακό , όπως και η αίρεση , και ότι την αμαρτία του σχίσματος δεν μπορεί να ξεπλύνει ούτε αίμα μαρτυρίου : " Του εις αίρεσιν εμπεσείν το την Εκκλησίαν σχίσαι ουκ ελαττόν εστί κακόν. Ουδέ μαρτυρίου αίμα ταύτην την αμαρτίαν δύναται εξαλείφειν " ( P.G. 62,85-86 ).

Άρα κατά τους λόγους του ιερού Χρυσοστόμου ο εν λόγω μάρτυς (επειδή κατά τους λόγους διαφόρων ήτο σχισματικός και μάλιστα αβάπτιστος) δεν είναι μάρτυς!!!
Είναι ξεκάθαρο! ΟΥΤΕ ΑΙΜΑ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ δεν δύναται να εξαλείψει την αμαρτία του σχίσματος!!

Είστε σίγουροι μερικοί ότι οι χλευαστικώς αποκαλουμένοι ''παλαιοημερολογίτες'' είναι σχισματικοί άνευ της Χάριτος του Παναγίου Πνεύματος;;

Προσέξτε λοιπόν τι γράφετε ορισμένοι διότι επικριτές των λόγων μας θα είναι ο ίδιος ο Κύριος και Δεσπότης Χριστός αλλά και οι ίδιοι οι Νεομάρτυρες που με πλάγιο τρόπο επικρίνουμε!!!

1 σχόλιο :

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Το λέω αυτό, λόγω του σχίσματος των παλαιοημερολογιτών με την Εκκλησία του νέου ημερολογίου (αλλά και με τις Εκκλησίες που ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο σε όλο τον κόσμο -π.χ. Άγιο Όρος, Ρωσία, Ιεροσόλυμα κ.ά.- οι οποίες βρίσκονται σε εκκλησιαστική κοινωνία (ενότητα) με την Εκκλησία του ν.ημ.), αλλά και επειδή οι παλαιοημερολογίτες βασανίζονται από δικά τους, εσωτερικά σχίσματα, και πολλοί επίσκοποι και ιερείς τους είναι καθαιρεμένοι σε κάποιες ομάδες και ξαναχειροτονημένοι σε άλλες και γενικά δε μπορώ να ξέρω ποιον πρέπει να θεωρήσουμε κανονικό ιερέα (αν πρέπει) και ποιον όχι! Βέβαια, δε θα λύσω από εδώ το ημερολογιακό ζήτημα, αλλά γράφω το λογισμό μου ... "

ΚΧ
Στον "λογισμό" του ΤΡΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ας βάλω κι εγώ τον δικό μου και λέω :

Το ποιος έχει κάνει σχίσμα, ή το συναφές με αυτό, ποιος έχει ή όχι έγκυρα Μυστήρια, δεν μπορώ να το πω εγώ, ούτε ο ΤΡΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ούτε ο οποιοσδήποτε άλλος με σώες ή σαλεμένες τις φρένες. Τούτο μόνο Οικουμενική Σύνοδος θα μπορούσε να το πει λαμβανομένων φυσικά υπόψη και των ήδη υπαρχόντων, έστω και αν κάποιες από αυτές δεν έχουν λάβει το χρίσμα "οικουμενική". Τοπικές σύνοδοι, όταν το Πατριαρχείο Κων/πολης ήταν εμπερίστατο και υπό τον Οθωμανικό ζυγό, δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Τεκμήριο κανονικότητας δεν αποτελεί πλέον η κοινωνία των υπολοίπων Πατριαρχείων με αυτό που καθιέρωσε μονομερώς η Εκκλησία της Ελλάδος, δηλαδή η "τοπική" ελλαδική (ή ελληνική) Εκκλησία σε συνεργασία με το υπό κατοχήν (ακόμη) ευρισκόμενο - και πλέον τύποις αποκαλούμενο - Πατριαρχείο Κων/πολης.

Υπάρχουν ανοικτά πολλά θέματα, δεν είναι μόνο το ημερολογιακό, και καλά θα κάνουμε τα αφορώντα σε αγιότητα και μάρτυρες, μετά την ακαταστασία που μας προέκυψε, να τα παρακάμπτουμε.

Και κάτι τελευταίο, που αφορά στο δικό σας ακροτελεύτιο σχόλιο.
Το σχίσμα είναι βέβαιο ότι έγινε, πολλοί το έχουν πει και μετά λόγου γνώσεως έχουν κατοχυρώσει θεολογικά τις θέσεις τους. Τούτο όμως δεν αναιρεί την ανάγκη επιβεβαίωσης του σχίσματος από Οικουμενική Σύνοδο. Όσο αυτή δεν συγκαλείται - υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες που αφήνουν μετέωρη την κατάσταση - είμαστε υποχρεωμένοι, αφ΄ ενός, να καταγγέλουμε την καινοτομία και αφ΄ ετέρου, να ζητούμε την βοήθεια των αγίων - είμαστε βαπτισμένοι στο όνομα ενός -, τις πρεσβείες της υπεραγίας Θεοτόκου, και πάντως την Μεσιτεία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού για τον φωτισμό και την κάθαρση του νοός (καρδία).

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ