ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Οι πάπες Ιωάννης Παύλος 2ος και Ιωάννης 23ος θα ανακηρυχθούν άγιοι



Ο πάπας Ιωάννης Παύλος 2ος, ο πολωνός ποντίφικας που ηγήθηκε επί 27 χρόνια της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και στη διάρκεια της θητείας του κατέρρευσε ο κομμουνισμός, και ο πάπας Ιωάννης 23ος, ο οποίος συγκάλεσε τη μεταρρυθμιστική Δεύτερη Βατικάνεια Σύνοδο, θα ανακηρυχθούν άγιοι στις 27 Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος.


Η ανακοίνωση της ημερομηνίας της αγιοποίησής τους αναμενόταν από τον Ιούλιο, όταν ο πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε ένα δεύτερο θαύμα που αποδίδεται στον Ιωάννη Παύλο, κατά κόσμον Κάρολ Βοϊτίλα, ανοίγοντας το δρόμο για την ταχύτερη αγιοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί στη σύγχρονη εποχή.



Ο ποντίφικας ενέκρινε επίσης την αγιοποίηση του Ιωάννη, κατά κόσμον Άντζελο Τζουζέπε Ρονκάλι, ο οποίος διετέλεσε πάπας από το 1958 ως το 1963 και ηγήθηκε σαρωτικών μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μολονότι μόνο ένα θαύμα τού έχει πιστωθεί μετά το θάνατό του.

ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ ''ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ'': ΑΡΑΓΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ''ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ'' ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ''ΑΓΙΟΥΣ''; ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ!!



ΠΗΓΗ: ΡΟΜΦΑΙΑ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ