ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Αλώνουν και την ορθοδοξία στην Σερβία, με την δύναμη του οικουμενισμού


Δίωξη του επισκόπου Αρτέμιου με στόχο την προώθηση του Οικουμενισμού και της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου

Οι ειδήσεις που δημοσιεύουμε παρακάτω δείχνουν ότι μετά την απομάκρυνση του Σεβασμιωτάτου Αρτεμίου "άνοιξε" ο δρόμος για την εισβολή ξένων πρακτόρων και για τα οικουμενιστικά ανοίγματα στη Σερβία, πράγματα που δεν μπορούσαν να γίνουν με την παρουσία του Επισκόπου Αρτεμίου.
Η είδηση από την Καθημερινή (18-2-2010) αναγγέλλει την επίσκεψη της Ύπατης εκπροσώπου της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής Κάθρην Άστον στην Σερβία (πήγε και στο Κόσσοβο) - στην ουσία δείχνει τις κινήσεις της Ε.Ε. για νέες πιέσεις προς την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, που ξεκίνησαν αμέσως μετά από την απομάκρυνση του Επισκόπου Αρτεμίου.......
Άλλη είδηση (20-2-2010), μετά την επίσκεψη της Κάθρην Άστον, πληροφορεί ότι επισκέφτηκε και τη μονή Ντέτσανη, που την δέχτηκε ο βοηθός Επίσκοπος Θεοδόσιος Σίμπαλιτς μαζί με τον Σάββα Γιάνιτς. Το μήνυμα της Κάθρην Άστον ήταν: ο δρόμος προς τη ΕΕ για τη Σερβία περνάει από τη αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου. Ουσιαστικά πρόκειται για ήπια και σταδιακή αναγνώριση του ανεξάρτητου Κοσσόβου εκ μέρους όχι μόνο της πολιτικής αλλά και της θρησκευτικής ηγεσίας της Σερβίας. Στις ενέργειες που δρομολογούν την ήπια αναγνώριση εκ μέρους και των δύο ηγεσιών αντέδρασε σθεναρά ο Σεβασμιώτατος Αρτέμιος, και δια τούτο ήταν κοινός στόχος η απομάκρυνση του.
Ο ρόλος του Σάββα Γιάνιτς, από τη μονή Ντέτσανι, είναι πολύ μεγάλος σ΄όλα τα γεγονότα στην Μητρόπολη Ράσκας-Πρίζρενης τα τελευταία χρόνια. Είναι ακούραστος στον αγώνα κατά του Επισκόπου Αρτεμίου, με πολλές μηχανορραφίες που πλέκει και συκοφαντίες και ψέματα που διασπείρει όχι μόνο στην Μητρόπολη αλλά και σ΄ όλη την Σερβία και στους Σέρβους που ζούνε στην Διασπορά.
Η μονή Ντέτσανι, ο βοηθός επίσκοπος Θεόδοσιος Σίμπαλιτς και ο Σάββας Γιάνιτς πρωτοπορούν σ΄ ό,τι αφορά την πραγματοποίηση της ανεξαρτησίας και στα οικουμενιστικά ανοίγματα. Έως τώρα το κάνανε με υποστήριξη των Μπούλοβιτς, Ράντοβιτς και Γιέβτιτς και χώρις ευλογία του Αρτεμίου, τώρα δεν έχουνε πλέον ως εμπόδιο τον επίσκοπο Αρτέμιο.

ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ