ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ!!!


Όπως γνωρίζουμε από τα συγγράμματα των αγίων μας μία από τις κυριότερες αιτίες της δημιουργίας  μίας καινοτομίας, σχίσματος η αιρέσεως είναι ο εγωισμός! Αυτό το ομολογούν και οι ίδιοι οι υπερασπιστές των καινοτόμων! Έτσι εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα παρά μόνον να το δείτε μόνοι σας ''εν ιδίοις όμμασιν''! Και δεν είναι ο μόνος βέβαια!

Τι να πεί κανείς πραγματικά!

Γράφουν οι υπερασπιστές της καινοτομίας και των καινοτόμων:

«Επιθυμώ όμως να σημειωθή, ότι ο Θεοδώρου δεν είναι μαθητευόμενος και όταν αρθρογραφεί, συμβουλεύεται μόνον την κεφαλήν του Θεοδώρου και μόνον την πένναν αυτού χρησιμοποιεί»!

Ο κύριος που λέγει τα άνωθεν λόγια ήταν καθηγητής και υπερασπιζόταν την καινοτομία του νέου ημερολογίου.

Έλαβε όμως μνημειώδη απάντηση από απλούς ανθρώπους που αποδεικνύουν και τους λόγους του αποστόλου: «ἀλλὰ τὰ μωρὰ τοῦ κόσμου ἐξελέξατο ὁ Θεὸς ἵνα τοὺς σοφοὺς καταισχύνῃ, καὶ τὰ ἀσθενῆ τοῦ κόσμου ἐξελέξατο ὁ Θεὸς ἵνα καταισχύνῃ τὰ ἰσχυρά» (Α’ Κορινθίους α’, 27)

«...δεν ενεφανίσθημεν ως Θεολόγοι και επιστήμονες, αλλά ως απλοί ιδιώται, και παρετάξαμεν ουχί ιδικάς μας γνώμας, ως πράττει ο κ. Θεοδώρου δηλών ότι ''δεν είναι μαθητευόμενος...συμβουλευόμενος μόνον την κεφαλήν του....Το να σκέπτεται δέ κανείς συμβουλευόμενος μόνον την κεφαλήν του πρός τα εκκλησιαστικά ζητήματα....τότε ασφαλώς ούτος προτεσταντίζει....

Το πρώτο κείμενο είναι του υπερασπιστή της καινοτομίας και των καινοτόμων κ. Θεοδώρου, και το δεύτερο των απλών παραδοσιακών πιστών της πατρώας παράδοσεώς μας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑ ΝΑ ΜΕΓΕΝΘΥΝΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ











Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ