ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΣ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π. ΓΑΒΡΙΗΛ (4ο ΜΕΡΟΣ)


Στο 14.00 και μετά λέγει ο κ. Σούρλας:

«Βέβαια δεν είναι μόνο οι ζηλωτές, οι ΓΟΧ οι οποίοι ομιλούν δια τον Οικουμενισμό, είναι πολλοί Ορθόδοξοι, και Καθηγητές...»

και απαντά ο π. Γαβριήλ:

«Κοιτάξτε εγώ πιστεύω ότι πρέπει να μιλούν όλοι. Διότι....»

 και διακόπτει ο κ. Σούρλας: 

«Δεν μονοπωλούν αυτό θέλω να πώ»

«Όχι! Αυτοί δίνουν μια συγκεκριμένη χροιά. Μια συγκεκριμένη χροιά την οποία θα την έλεγα φοβική!... να κλεινόμαστε, να απομακρυνόμαστε από τα πάντα»

Αγαπητέ π. Γαβριήλ αν οι παλ/τες ομιλούν ''φοβικά'' και είναι μόνο αυτοί, τότε δεν θα έχετε δεί τα βίντεο του π. Θεόδωρου Ζήση, και συγκεκριμένα ''Η ΕΞΟΔΟΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ'', όπως επίσης και την  τελευταία μακροσκελής επιστολή του Πειραιώς Σεραφείμ η οποία αναφέρει πολλά....!!!

Επίσης κανείς δεν λέγει να απομακρυνθεί κάποιος από τα πάντα, αλλά πνευματικά απομακρύνομαστε από τα πάθη κάνοντας ΔΙΑΦΑΝΟ τον κόσμο και όχι ΑΟΡΑΤΟ, όπως μας διδάσκουν οι άγιοι πατέρες, και όταν πρόκειται δια ζητήματα πίστεως απομακρυνόμαστε όχι από τα πάντα αλλά από τους  ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ  διότι και πάλι αυτή είναι η διδασκαλία των αγίων μας!
Εάν ομιλούν όλοι όπως εσείς τότε ο Οικουμενισμός έχει τους καλύτερους συνήγορους!

«Η Ορθοδοξία ανοίγεται. Η Ορθοδοξία προσφέρεται. Η Ορθοδοξία δηλώνει και μαρτυρεί τον Χριστό»

Η Ορθοδοξία όμως πάτερ μου ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ! Επίσης εις το Π.Σ.Ε. (Παγκόσμιο Συμβούλιο ''ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ''=ΑΙΡΕΣΕΩΝ) μπορείτε να μας πείτε ποιός Χριστός μαρτυρείται; Μήπως μαρτυρείται κάποιος άλλος;

Έπειτα ο π. Γαβριήλ συσχετίζει εμμέσως και με έντεχνο τρόπο την ''ανεκτικότητα'' της Αγιορειτικής Πολιτείας, δια τις επισκέψεις των ετεροδόξων εντός του Αγίου Όρους, με τις επαφές μετά των αιρετικών! Δια τούτο και λέγει:

«....Να γνωρίσουν αυτοί οι άνθρωποι τι είναι Ορθοδοξία και από κεί και πέρα ελεύθερα να αποφασίσουν τι θέλουν να ακολουθήσουν στην ζωή τους χωρίς καταναγκασμό»

Δηλαδή εις το Π.Σ.Ε. και εις τα υπόλοιπα συνέδρια διδάσκουν οι ''Ορθόδοξοι'' την Ορθοδοξία και αφήνουν ελεύθερους τους ετεροδόξους και αλλοθρήσκους να αποφασίσουν τι θέλουν να ακολουθήσουν;;  Διδάσκεται η Ορθοδοξία εκεί η μήπως ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ;;

«Υποχωρήσεις (στα δογματικά θέματα) δεν επιτρέπονται να γίνονται, γι΄ αυτό ονομάζονται και δόγματα, είναι ακλόνητα, αμετακίνητα, τα έχουν αποφασίσει Ι. Σύνοδοι, και αν δεν πιστεύουμε στα δόγματα της Ορθοδοξίας δεν έχουμε νόημα και να λεγόμαστε Ορθόδοξοι, η να ζούμε με αυτόν τον τρόπο όπως ζούμε».

''Θου Κύριε φυλακήν τω στοματί μου''! Με αυτήν την τελευταία ''ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ'' του π. Γαβριήλ κλείνουμε και το σημερινό μέρος χωρίς σχόλιο δια το τελευταίο λεχθέν!!!!!  Καλύτερα αναγνώστε τα προηγούμενα μέρη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ