ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα με τον Πρόεδρο του Αμερικάνικού Διαθρησκειακού Ιδρύματος Ραββίνο Αρθούρ Σνάϊερ


Στα πλαίσια της επισκέψεώς του στις ΗΠΑ, στις 7 Φεβρουαρίου 2011, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας πραγματοποίησε συνάντηση με τον ιδρυτή και Πρόεδρο του Ιδρύματος «Έκκληση στη συνείδηση» Ραββίνο Αρθούρ Σνάϊερ.

Το συσταθέν το 1965 το Ίδρυμα αποβλέπει στην ανάπτυξη του διαλόγου και των καλών σχέσεων ανάμεσα στις παραδοσιακές παγκόσμιες θρησκείες. Είναι ένας από τους πλέον γνωστούς και έγκριτους διαθρησκειακούς οργανισμούς στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Σνάΐερ μοιράστηκε το προσεχές πρόγραμμα του Ιδρύματος και εξέφρασε την ελπίδα στη συνέχεια της πολυετούς συνεργασίας με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ενημέρωσε τον Ραββίνο Σνάΐερ για τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσική Εκκλησία και ειδικά για τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας από 2 έως 4 Φεβρουαρίου σχετικά με τις εξωτερικές εκκλησιαστικές σχέσεις.


Σε ανάμνηση της συναντήσεως ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ προσέφερε στον Ραββίνο Σνάΐερ τον πρώτο τόμο του βιβλίου του «Ορθόδοξος Χριστιανισμός» στην Αγγλική γλώσσα, ο οποίος κυκλοφόρησε από το Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο Αγίου Βλαδιμήρου.

Επίσης στη συνάντηση συμμετείχαν ο εφημέριος του Ιερού Πατριαρχικού και Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Νέας Υόρκης και εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ρωσικής Λαϊκής Συνελεύσεως πρωθιερέας Ίγκορ Βιζάνωφ και ο ιδιαίτερος Γραμματέας του Προέδρου του ΤΕΕΣ ιεροδιάκονος Ιωάννης Κοπεΐκιν.

mospat.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΓΓΡΑΦΗ EMAIL ΔΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΕΙΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΕΙΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ