ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΩΝ ΠΙΣΤΩΝ!


Απογοητευμένοι οι Ορθόδοξοι δια μία ακόμη ψυχρολουσία που υπέστησαν από τους ''Ορθοδόξους'' ποιμένας τους! Δημοσιεύουμε σχετικά σχόλια και τους υπενθυμίζουμε αδελφικά λέγοντας ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΤΕ αδερφοί! Τα πράγματα είναι εδώ και πολλά έτη ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΑ, και συγκεκριμένα απο το 1924, μην πούμε και πιο πρίν! Γνωρίζετε ποιά είναι η ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ! Εφαρμόστε την επιτέλους!!!

Τα σχόλια έχουν ως εξής:




Ήταν ανάγκη να σκύψει και να φιλήσει το χέρι του αιρετικού πάπα ο γνωστός και μη εξαιρετέος μητροπολίτης Περγάμου;Ποια να είναι άραγε η σκοπιμότητα της συγκεκριμένης χειρονομίας; Ποιος ο συμβολισμός και ποια η σημειολογία της;
Δε γνώριζε εκ των προτέρων ο ειρημένος επίσκοπος ότι η εν θέματι τολμηρή ενέργειά του του θα προκαλέσει το σκανδαλισμό και την αποδοκιμασία των πιστών που νοιώθουν να προδίδονται απ τους ποιμένες τους;
Δεν αξίζει έστω κι ένας υποτυπώδης σεβασμός απ τη μεριά κάποιων υπεροχικών εκκλησιαστικών προσώπων της ευαισθησίας του πληρώματος που πληγώνεται όταν αντικρύζει τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές; Προλεταριάτο δηλαδή είναι το ποίμνιο ή αποτελείται από μουζίκους; Μη φοβάστε άγιε Περγάμου!Δεν πρόκειται να υποστεί κάποια ζημία η "ιερή" υπόθεση του οικουμενισμού την οποια με πιστότητα και συνέπεια υπηρετείτε αν δείξετε απ τη μεριά σας κάποια ψιχία σεβασμού της ευαισθησίας περί την Ορθόδοξη Πίστη του πληρώματος! Λίγα ψίχουλα συγκατάβασης και προς το ποίμνιο δε θα σας βλάψουν!

Λυκούργος Νάνης


ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (ΖΗΖΙΟΥΛΑ)

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===================

Με βαθύτατη θλίψη - ίσως όχι έκπληξη - οι απανταχού της γης πιστοί πληροφορήθηκαν το νέο ατόπημα του Σεβ. Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη (Ζηζιούλα).

Μέλος ων της πατριαρχικής συνοδείας στην ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου, φίλησε το χέρι του αιρεσιάρχη όταν ήρθε η σειρά του να συγχαρεί το νέο Πάπα, ενώ ουδείς άλλος της πατριαρχικής συνοδείας προέβη σε αυτή την απρέπεια.

Προσπαθούμε - χωρίς επιτυχία - να αντιληφθούμε τον λόγο που ο Σεβασμιότατος συμπεριφέρθηκε με αυτόν τον απάδοντα για ορθόδοξο ιεράρχη τρόπο.

Είχε βεβαίως υπόψη του τη θύελλα που ξεσήκωσε η παρόμοια ενέργεια του Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, όταν πήγε στη Θρονική Εορτή του Βατικανού.

Γνωρίζει ότι βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της αγανάκτησης των πιστών για την οικουμενιστική του στάση στους διαλόγους στους οποίους διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, αφού είναι ο επιτελάρχης των οικουμενιστικών σχεδιασμών του Φαναρίου.

Δεν του το επέβαλλε κάποιο πρωτόκολλο.

Ούτε θα τον παρεξηγούσε ο Πάπας Φραγκίσκος ή θα έπεφτε στη δυσμένεια του, αν δεν του φιλούσε το χέρι.

Ούτε και τώρα που του το φίλησε ο Πάπας συγκινήθηκε και θα γίνει περισσότερο ελαστικός στο διάλογο με τους Ορθόδοξους.

Πέτυχε μόνο την επιβεβαίωση των καταγγελιών ότι είναι ιεράρχης με αμβλυμένο ορθόδοξο κριτήριο, ενώ δεν απέσπασε την εύνοια του Πάπα.

Επομένως γιατί το έκανε;

Για να προκαλέσει;

Δεν δίνει την εντύπωση φίλερη ανθρώπου.

Πραγματικά δεν μπορώ να αντιληφθώ τον λόγο της αήθειας που επέδειξε.


1 σχόλιο :

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Υπήρξαν και άλλα, αυτά όμως αφορούσαν εκείνους που τους απογοήτευσε η προσφώνηση του οικουμενικού Βαρθολομαίου προς τον νέο πάπα Φραγκίσκο Α΄, όπως και κάτι άλλα περί δια-λόγων, δια-θρησειακών συναντήσεων, δια-δραστικών αποφάσεων ή δια-πολιτισμικών εξαρτήσεων, κλπ.

Ο σύδεσμος; Ιδού http://aktines.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4706.html

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ