ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ;


Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ COCA COLA ΔΩΡΙΣΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΩΣ ''ΑΓΙΟ'' ΚΑΙ ''ΣΠΟΥΔΑΙΟ''.


ΕΙΣ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΕΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΔΩΡΙΣΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΜΟΥΦΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΟΧΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΑΧΜΑΝΤ ΕΛΝΤΙΝ.



Το όνομα του Ιησού εμφανίζεται στα ιερά κείμενα του Ισλάμ και του Χριστιανισμού, αλλά η ερμηνεία του διαφοροποιείται στις δύο αυτές θρησκείες .Οι Μουσουλμάνοι θεωρούν τον Ιησού ως έναν από τους προφήτες του πανίσχυρου Θεού και τον σέβονται τόσο όσο και άλλους προφήτες του Θεού ,όπως τον Αβρααμ, το Μωυσή και τον Μωάμεθ. Οι Χριστιανοί από την άλλη πλευρά θεωρούν τον Ιησού ως «γιο του Θεού» και τον λατρεύουν με αυτήν τη μορφή.

Το Ισλάμ σέβεται όλες τις θρησκείες. Παρ’ όλα αυτά όμως , οι Μουσουλμάνοι θεωρούν την άποψη των Χριστιανών λανθασμένη. Ο απολογισμός του Κορανίου για τον Ιησού και τις διδασκαλίες του διαφέρει αρκετά από αυτόν της Καινής Διαθήκης. Μερικές από τις κυριότερες διαφορές είναι , σύμφωνα με το Κοράνι, ότι ο Ιησούς δεν υποστήριξε ποτέ πως είναι Θεός , πως δεν παραδόθηκε στο θάνατο επάνω στο σταυρό και προφήτεψε τον ερχομό του Μωάμεθ, δηλαδή του τελευταίου προφήτη του Θεού.

Η γέννηση του Ιησού

Ο Ιησούς ήταν ο ευλογημένος προφήτης του Θεού που εστάλη για να επαναφέρει τον λαό του Ισραήλ στην αληθινή λατρεία του Θεού. Ήταν απόστολος του Θεού, ο δούλος και ο προφήτης του, που έχει τιμή σε αυτόν τον κόσμο και στον επόμενο. Γεννήθηκε ως εκ θαύματος από την παρθένο Μαρία.

Το Κοράνι δηλώνει ότι ο Θεός επέλεξε την Μαρία, την εξάγνισε και την επέλεξε από όλες τις άλλες γυναίκες στον κόσμο. (3: 42-43). Οι άγγελοι τις έφεραν τα χαρμόσυνα νέα της γέννησης του Ιησού κάτι που περιγράφεται καλύτερα στους όμορφους στίχους του Κορανίου.
Σχετικά με την ίδια τη γέννηση του Χριστού, το Κοράνι λέει (19: 16-34) ότι η Μαρία αποσύρθηκε από την οικογένειά της και μετέβη σε μια κατάσταση μυστικότητας για προσευχή και αφοσίωση. Το ιερό πνεύμα (Γαβριήλ ) εμφανίστηκε σε αυτήν, φέρνοντας ειδήσεις για την γέννηση ενός γιου. Συνέλαβε το παιδί ως εκ θαύματος και αποσύρθηκε σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία. Αφότου το παιδί γεννήθηκε το έφερε στον λαό της.

Την κατηγόρησαν ότι ήταν ακόλαστη , διότι έκανε παιδί χωρίς να παντρευτεί. Η Μαρία ως απάντηση χρησιμοποίησε το ίδιο το βρέφος . Εκείνοι όμως της είπαν ότι είναι αδύνατον να συζητήσουν με ένα νήπιο στη κούνια. Αλλά το νήπιο απάντησε σε αυτούς ως εξής:


Η αποστολή του Ιησού

Το Κοράνι λέει ότι ο Θεός έστειλε τον Μωάμεθ, έναν προφήτη, με εμφανή σημάδια και θαύματα για να θέσει την ανθρωπότητα στη σωστή πορεία. Ο Ιησούς ήταν ομοίως, ένας από τους αγγελιοφόρους ή τους προφήτες του Θεού. Αυτό αναφέρεται σε τέσσερα σημεία στο Κοράνι. Σε ένα από αυτά δηλώνει:







Συμπέρασμα

Περιληπτικά μπορούμε να πούμε ότι το Κοράνι βεβαιώνει με τους σαφέστερους όρους ότι ο Ιησούς ήταν αληθινός απόστολος και αγγελιοφόρος του Θεού.Οι Μουσουλμάνοι θεωρούν τον Ιησού ότι ένας από τους πιο αξιοθαύμαστους προφήτες και τον σέβονται. Γεννήθηκε ως εκ θαύματος από την Παρθένο Μαρία, ο Θεός του έδωσε εξουσία να εκτελέσει πολλά θαύματα, και στάλθηκε για να κηρύξει την αληθινή λατρεία προς το Θεό και να αναγγείλει τον ερχομό του προφήτη Muhammad μετά από αυτόν.

Ο Ιησούς δεν ήταν ο γιος του Θεού

Η εκκλησία υποστηρίζει ότι ο Ιησούς ήταν ο «μόνο-γεννης γιος» του Θεού και επίσης Θεός ο ίδιος, δεδομένου ότι το δόγμα της τριάδας θεωρεί το Θεό ως γιο, ως πατέρα και ως «Άγιο Πνεύμα» ,όλα συγχρόνως. Οι Καθολικοί υπογράμμισαν περαιτέρω τη θεότητα της παρθένου Μαρίας ως «μητέρα του Θεού». Το Ισλάμ απορρίπτει όλες αυτές τις έννοιες.

Καταρχήν, οι μουσουλμάνοι υποστηρίζουν ότι η παρθένα γέννηση του Ιησού χωρίς έναν πατέρα δεν ήταν παραπάνω υπερφυσική από τη δημιουργία του Αδάμ ο οποίος δημιουργήθηκε χωρίς πατέρα ή μητέρα. Το Κοράνι λέει.

Πρέπει να αναφερθεί εδώ ότι ενώ οι μουσουλμάνοι θεωρούν ότι στον Ιησού δόθηκε το ευαγγέλιο, δεν αναγνωρίζουν τα παρόντα τέσσερα Ευαγγέλια ως εκφράσεις του Ιησού. Ακόμη και η εκκλησία συμφωνεί ότι τα τέσσερα Ευαγγέλια γράφτηκαν από τέσσερα διαφορετικά άτομα, αλλά υποστηρίζουν ότι είναι θεϊκά εμπνευσμένα. Αυτή η ιδέα απορρίπτεται από τους μουσουλμάνους. Μπορεί να υποστηριχτεί ότι εάν οι τέσσερις συγγραφείς εμπνεύστηκαν θεϊκά, τότε γιατί υπάρχουν τόσες πολλές σοβαρές αντιφάσεις και παραλείψεις στους μεμονωμένους απολογισμούς τους της ζωής του Ιησού; Επιπλέον, τα τέσσερα Ευαγγέλια γράφτηκαν περίπου 35 έως 65 έτη μετά από την εξαφάνιση του Ιησού και αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μέρος των αποκαλούμενων «Ευαγγελίων» εκείνη την περίοδο, άλλα που απορρίπτονται μερικά από την ίδια την εκκλησία.και τα ονομάζουν απόκρυφα.

Άλλη μια αποστολή που είχε ο Ιησούς ήταν να μιλήσει στους ανθρώπους για τον ερχομό του τελευταίου προφήτη μετά από τον ίδιο. Αυτό αναφέρεται σαφώς στο Κοράνι



Τα θαύματα του Ιησού

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, ο Ιησούς εκτέλεσε θαύματα με τη θέληση του Θεού. Μπορούσε να θεραπεύσει τον τυφλό, να θεραπεύσει το λεπρό και να επαναφέρει τους νεκρούς στη ζωή. Εκτελούσε θαύματα, ακόμη και με τα πιο απλά πράγματα ,όπως τα τρόφιμα, προκαλώντας τις παροχές για τους αποστόλους του να προέλθουν ως εκ θαύματος από τον ουρανό (Κοράνι 5:112-115). Θαυμαστή επίσης ήταν και η παρθένα γέννησή του και η ομιλία του ενώ ήταν νήπιο.

Ο Ιησούς δεν σκοτώθηκε στο σταυρό

Οι Μουσουλμάνοι θεωρούν ότι ο Ιησούς δεν σκοτώθηκε. Ήταν η πρόθεση των εχθρών του να τον θανατώσουν στο σταυρό αλλά ο Θεός τον έσωσε από τις δολοπλοκίες τους. Το κορανικο κείμενο υποστηρίζει:



ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ


1) ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΩΣ ΘΕΟ ΑΛΛΑ ΩΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟ.


2) ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΠΑΝΩ ΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ.


3) ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ.


4) ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.


ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΠΩΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΩΣ ''ΑΓΙΟ'' ΚΑΙ ''ΣΠΟΥΔΑΙΟ'';



1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Ένας είναι ο Θεός, η Αγία Τριάς κι όχι ο ψευτοαλλάχ σας.

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ