ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Μητροπολίτης Πειραιώς και Πατριάρχης Βαρθολομαίος


ΘΕΜΑ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ

Από καιρού εις καιρόν τολμώ κάποιους σχολιασμούς εκκλησιαστικών γεγονότων, για να ενώσω την φωνήν μου μετ’ εκείνων, που καθημερινώς δίδουν την μάχη στην πρώτη γραμμή.
Θλίψις άφατη πλημμυρίζει την καρδιά κάθε πιστού, όταν βλέπει τους εις τύπον και τόπον Χριστού επισκόπους να ευτελίζουν το αξίωμά τους και τις όποιες «γενναίες» ίδιες ενέργειες. Γιατί δυστυχώς η συνέχεια αποδεικνύει, ότι μόνο γενναιότητα δεν μπορεί να χαρακτηρισθούν οι ενέργειές τους αυτές. Ούτε διάκριση.
Σ’ αυτήν την κατηγορία εμπίπτει και ο Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, του οποίου η ενέργεια, να διεξάγει Ημερίδα κατά της αιρετικής μεταπατερικής θεολογίας, εγέμισεν ελπίδας και χαράν την καρδία πολλών πιστών.
Όμως, πριν καλά-καλά «στεγνώσει το μελάνι» των ανακοινώσεων δια τα περί την Ημερίδα, έκπληκτοι διαβάσαμε την κολακευτικήν επιστολή του προς τον Πατριάρχην, τον Πατριάρχην που εις την Ημερίδα εζωγραφήθη ως ο πρωταίτιος των αιρετικών ανοιγμάτων.
Κατόπιν, ήλθε η επιστολή του Πατριάρχου προς την Ι. Σύνοδον, δια της οποίας ζητούσε την καρατόμησιν του Πειραιώς και όσων πιστών κινούνται στο ίδιο με αυτόν πνεύμα.
Ο Πειραιώς προς στιγμήν εσιώπησε. Άλλοι όμως συνοδοιπόροι του τον υπεστήριξαν, εκτιθέμενοι σε ποικίλους κινδύνους.
Και ήλθε η χθεσινή ημέρα, κατά την οποίαν επληροφορήθημεν ότι ο Πειραιώς από την Ι. Μ. Φιλοθέου, όπου ελειτούργησεν, ωμίλησε με πολύν σεβασμόν διά το πρόσωπον του αιρετικού Πατριάρχου και τον εμνημόνευσεν κατά την Θείαν Λειτουργίαν!
Ως εκ τούτου δύο τινά συμβαίνουν: Ή ότι ο Πειραιώς κ. Σεραφείμ, δεν περιελάμβανε στα αναθέματα που εκφώνησε κατά την Κυριακήν της Ορθοδοξίας τον Πατριάρχην, αρχηγόν της αιρέσεως του Οικουμενισμού, όπως πολλοί τον αποκαλούν (και τότε προκύπτει αμείλικτο το ερώτημα: άρα ποιούς θεωρεί ως αιρετικούς οικουμενιστάς και ποιούς αναθεμάτισε;), ή ότι ανέκρουσεν πρύμναν, και πρό του φόβου καθαιρέσεώς του, έπλεξεν το εγκώμιον του Πατριάρχου και μνημόνευσε έναν αιρετικό κατά την ως άνω Θείαν Λειτουργίαν εις την Ι. Μ. Φιλοθέου εις το Άγιον Όρος!
Την τρίτη σκέψη, την οποίαν τινές υποστηρίζουν, ότι ο Πειραιώς «παίζει παιχνίδι», αποφεύγω να την συζητήσω.
Σεβασμιώτατε, Πειραιώς, γιατί αδικείτε τον εαυτόν σας και εμπαίζετε τους πιστούς, οι οποίοι εστηρίχθησαν επάνω σας ως εις Λέοντα;


Λεόντιος Διονυσίου



ΠΗΓΗ ''ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ''

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Διονυσίου γιατί εκπλείσεσθε, τί περιμένατε άλλωστε να γίνει; Να μην υποχωρήσει ο Πειραιώς; Άραγε πρώτη φορά το κάνει, ή νομίζετε ότι αυτή θα είναι η τελευταία; Και άλλωτε σε σχόλιό μου έχω γράψει, ότι ο Πειραιώς παρουσιάζει ένα ιδιόρρυθμο τρόπο σκέψης και πράξης. Εμένα πιό πολύ με εξέπληξε το γεγονός, ότι αναθεμάτισε όχι μόνο τους Αιρετικούς , αλλά και τους αλλοθρήσκους, καλά αυτό πού το βρήκε; Συμφωνούν οι Πατέρες της ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ με αυτά τα πράγματα, τις υπερβολές και τα είπα- ξείπα, με αυτό τον τρόπο χάνεται κάθε ουσιαστική σοβαρότητα. Σε λίγο θα γελάνε μαζί μας όχι μόνο οι Οικουμενιστές, αλλά και οι δικοί μας

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ