ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ???



Αναγνώσαμε απο το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών ειδήσεων AMEN.GR τα εξής


Θερμές ευχαριστίες Πειραιώς Σεραφείμ στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο


«Θερμές ευχαριστίες στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο που του έδωσε την ευλογία και την άδεια να τελέσει τη θεία λειτουργία για την σημερινή πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με το παλαιό εορτολόγιο, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Φιλοθέου, εξέφρασε το πρωί στο κήρυγμά του, από το Περιβόλι της Παναγιάς, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Παρουσία πλήθους προσκυνητών ο Μητροπολίτης Σεραφείμ μίλησε με πολύ σεβασμό για τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως ενώ, σύμφωνα με αγιορείτες και προσκυνητές, αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του για την εορτή του Ευαγγελισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Πειραιώς μνημόνευσε «υπέρ του Αρχιεπισκόπου ημών Βαρθολομαίου», ενώ αρνήθηκε να ψάλλουν την φήμη του, κάτι που όπως παρατηρούσαν Αγιορείτες δεν έχει συμβεί ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν».

3 σχόλια :

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Όταν κανείς εορτάζει δυο φορές τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου είναι και δίγλωσσος και δίψυχος. Έτσι πάει να μας φτιάξει ο οικουμενικός Βαρθολομαίος και ο ... αντιοικουμενιστής Σεραφείμ.

Δεν είναι άλλωστε ο μόνος

δάσκαλος είπε...

Αγαπητοί αδελφοί φοβάμαι ότι το δήθεν αντιοικουμενιστικό μέτωπο που εκφραστής του είναι ο Πειραιώς Σεραφείμ, είναι κατασκεύασμα των οικουμενιστών για να ελέγξουν τις τυχόν άσχημες για αυτούς αντιδράσεις (αποτείχιση). Φοβάμαι δηλαδή πως ο Σεραφείμ και οι συν αυτώ συντηρητικοί, αποτελούν ουσιαστικά την άλλη όψη του αυτού νομίσματος. Με δήθεν πύρινη γλώσσα ηρεμούν συνειδήσεις, όπως ο τόσα χρόνια ο κακόδοξος Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, ενώ από την άλλη ανέχονται, συμπράττουν και ευλογούν τα έργα των οικουμενιστών. Πιο πιθανό είναι να έρθει σε επίγνωση ο οικουμενίσταρος Ζηζιούλας και να αποκηρύξει εμπράκτως τον οικουμενισμό, παρά οι δήθεν "αντιοικουμενιστές". Είπαμε, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...

DK είπε...

http://salpisma.blogspot.com/2012/04/blog-post_08.html

Αναδημοσιεύουμε την Παραινετική εγκύκλιο υπό του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Μακαρίου περί της αληθούς σημασίας του Οικουμενισμού και του Εκκλησιαστικού Ημερολογίου, διότι το χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας ευρίσκεται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε σε πλήρη σύγχυση και σε μεγάλο δίλημμα δια το τι μέλλει γενέσθαι με τους "αγωνιστές" επισκόπους και κληρικούς που ακολουθούν το νέο εορτολόγιο. Ο λόγος γίνεται για το μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και τους συν αυτώ ομοϊδεάτες κληρικούς και λαϊκούς, που, ενώ σηκώνουν τη σημαία του αντιοικουμενισμού, αποδεικνύεται ότι πράττουν τα εντελώς αντίθετα.Ματθαίος 23:3 ...ἐπὶ τῆς Μωϋσέως καθέδρας ἐκάθισαν οἱ γραμματεῖς καὶ οἱ Φαρισαῖοι. πάντα οὖν ὅσα ἐὰν εἴπωσιν ὑμῖν τηρεῖν, τηρεῖτε καὶ ποιεῖτε, κατὰ δὲ τὰ ἔργα αὐτῶν μὴ ποιεῖτε· λέγουσι γάρ, καὶ οὐ ποιοῦσι... πάντα δὲ τὰ ἔργα αὐτῶν ποιοῦσι πρὸς τὸ θεαθῆναι τοῖς ἀνθρώποις...

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ