ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΒΙΝΤΕΟ)




Για το Άγιο Όρος αναχώρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα παραστεί στον εορτασμό για την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της μοναστικής πολιτείας του Άθω στο ελληνικό κράτος.
«Αισθάνομαι πνευματική ανάταση κάθε φορά που επισκέπτομαι το Άγιον Όρος» δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Μακεδονία, όπου του επιφυλάχθηκε επίσημη υποδοχή από τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και εκπροσώπους των εκκλησιαστικών και στρατιωτικών αρχών.
Στο Άγιο Όρος ο κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει στη δοξολογία που θα τελεστεί αύριο, Τετάρτη, στις Καρυές και το υπόλοιπο πρόγραμμά του περιλαμβάνει επισκέψεις στις ιερές Μονές Κουτλουμουσίου, Αγίου Παντελεήμονος και στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά το Άγιο Όρος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από τις 19 μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, για να παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και τον Άγιο Δημήτριο.
Συγκεκριμένα το Σάββατο 19 Οκτωβρίου ο Βαρθολομαίος θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και θα επισκεφθεί τη Μητρόπολη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως.
Στο πλαίσιο αυτό θα του γίνει επίσημη υποδοχή στις 5 το απόγευμα στο δημαρχείο Νεάπολης και μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε ναούς, κοινωνικές δομές της Εκκλησίας, νοσοκομεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 22 Οκτωβρίου θα του γίνει υποδοχή από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου. 
Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και θα παραστεί στη λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Δημητρίου. 
Το πρωί του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Εκείνη την ημέρα  ο Πατριάρχης θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Θεσσαλονίκης σε πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τη Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.
Η έλευση του Πατριάρχη είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και φέρνει χαρά στις ψυχές όλων των ανθρώπων, τόνισε ο κ. Καράογλου, ο οποίος εξέφρασε παράλληλα την ευχή να βγει γρήγορα η Ελλάδα από την κρίση και να βαδίσει στον δρόμο της προόδου.
Μεγάλη τιμή για την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη χαρακτήρισαν την επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου ο κ. Τζιτζικώστας και ο κ. Μπουτάρης.




ΠΗΓΗ ''ΡΟΜΦΑΙΑ.GR''

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ