ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΔΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! 
Εβραίος Ραββίνος, ομολογεί δημόσια, χωρίς αιδώ, συστολή και φόβο ότι: 

ΝΑΙ εμείς σκοτώσαμε τόν Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό! Και όχι μόνον δεν ντρεπόμαστε γι΄αυτό, αλλά χαιρόμαστε κιόλας!


Ας δούμε ακριβώς τα λόγια του Εβραίου Ραββίνου, Μορντεχάϊ Φριζή:


"Κατά τ΄ άλλα έρχεται ο κύριος Κοσμάς ο Αιτωλός -ο Άγιος κατά τ΄ άλλα  Κοσμάς ο Αιτωλός- και διδάσκει, φυσικά στις Διδαχές του, έναν βρωμερό ολέθριο δολοφονικό αντισημιτισμό...

Και εμείς ερχόμαστε και λέμε δόξα τω Θεώ που οι Εβραίοι εκείνης της εποχής κατάλαβαν τον κίνδυνο που αποτελούσε γι΄αυτούς ο Κοσμάς ο Αιτωλός και έκαναν ό,τι δήποτε για να φύγει από μπροστά τους αυτό το άτομο.
Και φυσικά δεν αισθανόμαστε καμμία ντροπή για την εξολόθρευση αυτού του δολοφονικού αντισημίτη...
Και με την βοήθεια του Θεού ευχόμαστε κάθε δολοφονικός  αντισημίτης να βρεί αυτό που του αξίζει..."



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ;
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!
Οπότε , "τι έτι χρεία έχομεν μαρτύρων";
Και μετά κατηγορούν και συκοφαντούν εμάς τους Έλληνες για ρατσισμό και μισαλλοδοξία!... 

"ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ"! 

Ή καλύτερα για να κυριολεκτήσουμε... 
ΑΙΔΩΣ ΘΕΟΚΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΟΚΤΟΝΟΙ!!!
Υπάρχουν άραγε μεγαλύτεροι ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ και ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΙ  στον κόσμο, από τους Εβραίους και μάλιστα τους Σιωνιστές; 
Εκτός εξαιρέσεων βέβαια.



Και βέβαια εκτός από εγνωσμένοι ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΙ και ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, όπως και οι ίδιοι ομολογούν, είναι και μεγάλοι ΨΕΥΤΕΣ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ, αφού μας λένε ότι ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, "διδάσκει, φυσικά στις Διδαχές του, έναν βρωμερό ολέθριο δολοφονικό αντισημιτισμό"ενώ Εκείνος όχι μόνον δεν πείραξε ποτέ κανέναν Εβραίο, όχι μόνον δεν διέπραξε την παραμικρή βία σε οποιονδήποτε, όχι μόνον δεν δίδαξε κάτι σχετικό, αλλά ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ μάλιστα μας διδάσκει, να χαιρετάμε, να ευχώμαστε, να προσευχώμαστε να συγχωρούμε και να αγαπάμε τους Εβραίους, όπως βλέπουμε να ομολογεί ο ίδιος για τους Εβραίους στη σχετική Διδαχή του:

"Δια τούτο και ημείς ευσεβείς χριστιανοί πρέπει να αγαπώμεν τούς εχθρούς μας και να τούς συγχωρώμεν· να τούς τρέφωμεν, να τούς ποτίζωμεν, να παρακαλούμεν τον Θεόν δια την ψυχήν των, και τότε να λέγωμεν εις τον Θεόν: Θεέ μου, σε παρακαλώ να με συγχωρήσης καθώς και εγώ συγχωρώ τούς εχθρούς μου. Ει δε και δεν συγχωρήσωμεν τούς εχθρούς μας, και το αιμά μας να χύσωμεν διά την αγάπην του Χριστού, εις την κόλασιν πηγαίνομεν... 

Όθεν, αδελφοί μου, όσοι αδικήσατε Χριστιανούς ή Εβραίους ή Τούρκους, να δώσητε το άδικον οπίσω, διότι είνε κατηραμένον και δεν βλέπετε καμμίαν προκοπήν... 

Ταύτα διατί σας τα είπα, χριστιανοί μου; Όχι διά να φονεύετε τούς Εβραίους και να τούς κατατρέχετε, αλλά διά να τούς κλαίετε, πως άφησαν τον Θεόν και επήγαν με τον Διάβολον... 
Ο Χριστός μας παραγγέλει να ευχώμεθα για όλον τον κόσμον...
Εσύ εύχεσαι και χαιρετάς (τον Εβραίο) και εκείνος σε καταράται." 


(Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός - Δ΄ Διδαχή)



Και για όσους μπορεί να απορούν το γιατί λένε όλα αυτά οι Εβραίοι και μισούν τόσο πολύ, μέχρι και σήμερα, τον Άγιο Κοσμά, είναι επειδή ο Άγιος υπήρξε ένας διαπρύσιος κήρυκας της Ορθοδοξίας και μέγας αναμορφωτής του Γένους μας. Περιόδευσε ολόκληρη την Ελλάδα, για 20 περίπου χρόνια, διδάσκοντας,  νουθετώντας, στηρίζοντας και εμψυχώνοντας τους σκλαβωμένους, πεινασμένους, εξουθενημένους και απογοητευμένους Έλληνες.
Όπως ομολογούν όλοι, ακόμη και εχθροί του, χωρίς τον Άγιο Κοσμά θα είμασταν ακόμη σκλάβοι στους Τούρκους, θα είχανε αλλαξοπιστήσει πολλοί Χριστιανοί και ίσως σήμερα να μην είμασταν Ορθόδοξη χώρα, αλλά Μουσουλμανική. Μή γένοιτο!


Και βέβαια ένας άλλος σπουδαίος λόγος είναι επειδή, "πολέμησε" πάρα πολύ, με τα φλογερά του λόγια και κηρύγματα τους Εβραίους, της εποχής εκείνης, ξεσκεπάζοντάς τους και χαλώντας εν πολλοίς τα σχέδιά τους και λέγοντας γι΄αυτούς την πραγματική αλήθεια: 
Ότι δηλαδή είναι Θεοκτόνοι, αφού Σταύρωσαν τον αληθινόν Μεσσία και Σωτήρα τους, τον Ιησούν Χριστόν. Ότι είναι Προφητοκτόνοι, αφού εφόνευσαν όλους τους Προφήτας και διδασκάλους τους. Ότι είναι ρατσιστές και μισαλλόδοξοι, αφού διώκουν και μισούν τους Χριστιανούς καί όχι μόνον. Ότι είναι υβριστές και βλάσφημοι, αφού βρίζουν και βλασφημούν με διαφόρους τρόπους τον Χριστόν, την Υπεραγία Θεοτόκο, τα θεία πρόσωπα και τους αγίους μας, και άλλα πολλά, και φυσικά ότι δια όλους τους ανωτέρω λόγους, ο Θεός τους έχει εγκαταλείψει και καταρασθεί.


Έπειτα λοιπόν, από όλα αυτά που έλεγε και κήρυττε, παρρησία, χωρίς φόβο και πάθος και στεντωρεία τη φωνή ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, πώς ήταν ποτέ δυνατόν, οι Εβραίοι να μη φθονήσουν, μισήσουν, διώξουν και κυνηγήσουν τον μεγάλο αυτό Διδάχο, Ιεραπόστολο, Ομολογητή και Μάρτυρα της Πίστεως και της Πατρίδος μας;

Αφορμή για να διώξουν και να κυνηγήσουν τον Άγιο Κοσμά -εκτός όλων των άλλων- ήταν και ο μεγάλος "πόλεμος" που έκανε ο Άγιος εναντίον τους, για το θέμα της βεβηλώσεως της αγίας ημέρας της Κυριακής, μέσα από τα παζάρια και τις αγοραπωλησίες που οι Εβραίοι είχαν καταφέρει να γίνονται ΜΟΝΟ κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ.

Και επειδή ο Άγιος με τον μεγάλο του αγώνα, την πίστη  και τα φλογερά του κηρύγματα κατάφερε να σταματήσει τα παζάρια αυτά και οι Εβραίοι έχασαν πολλά χρήματα (και λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε την σχέση των Εβραίων με τα χρήματα) αυτό στάθηκε η αφορμή και ξεκίνησαν αμέσως τις προσπάθειες για να τον βγάλουν από την μέση, όπως και έπραξαν συκοφαντώντάς τον και δίδοντας πολλά χρήματα στον Κουρτ Πασά, όπως έχει καταγράψει η Ιστορία, αλλά και όπως ομολογούν και αυτοί ακόμη και σήμερα.

Γι΄αυτό και όχι τυχαία έλεγε στα κηρύγματά του, ο Άγιος Κοσμάς:

"Δέκα χιλιάδες Χριστιανοί με αγαπώσι και ένας με μισεί. 

Χίλιοι Τούρκοι με αγαπώσι και ένας όχι τόσον. 
Χιλιάδες Εβραίοι θέλουν τον θάνατόν μου καί ένας όχι".




Ας δούμε όμως όλα τα ανωτέρω στη σχετική Διδαχή του Αγίου, διά του λόγου το αληθές.



ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ

 

Η Τιμωρία των Εβραίων

"Τον παλαιόν καιρόν οι Εβραίοι εθανάτωσαν όλους τούς προφήτας, όλους τούς δικαίους διδασκάλους· χιλιάδες φορές άφησαν τον Χριστόν και επροσκύνησαν τον Διάβολον, και τόσον, οπού έκαμαν ένα μοσχάρι και το επροσκυνούσαν δια Θεόν, καθώς το έχουν 
έως την σήμερον. Και τώρα το αυτό είνε να συναναστρέφεσαι και να πραγματεύεσαι, να τρώγης και να πίνης με τον Διάβολον.

Ετόλμησαν και εσταύρωσαν και τον Χριστόν μας. Ο Πανάγαθος εις όλα αυτά τους εφύλαγε, τους εσκέπαζεν. Εκαρτέρησεν ο Κύριος ύστερα από την Σταύρωσίν του τριάντα χρόνια να μετανοήσουν, αλλά δεν μετενόησαν. Τότε τους κατηράσθη, τους αφώρισε, τους ωργίσθη και αφήκε τον Διάβολον μέσα εις την καρδίαν των, καθώς τον έχουν έως σήμερον.

Εσκοτίσθησαν, έφυγον από όλον τον κόσμον και επήγαν εις την Ιερουσαλήμ. Σηκώνει ο Θεός τον βασιλέα από την παλαιάν Ρώμην και πολιορκεί τούς Εβραίους μέσα εις την Ιερουσαλήμ, και οι πατέρες και αι μητέρες έσφαζον τα τέκνα των και τα έτρωγον· Ο Διάβολος θέλει να τρώγουν οι γονείς τα τέκνα των, και όχι ο Θεός.

Ακούετε, αδελφοί μου, ο άνθρωπος τι κακόν παθαίνει όταν αμαρτάνη 
και τον εγκαταλείψη ο Θεός; Φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος. Μεγάλην ευσπλαχνίαν έχει ο Θεός, αλλά έχει και μεγάλην οργήν· και καθώς επαίδευσε τούς Εβραίους, παιδεύει και ημάς, ανίσως και δεν κάμνωμεν καλά.

Βάνει ο Θεός τον βασιλέα μέσα εις την Ιερουσαλήμ και θανατώνει χίλιες εκατόν είκοσι χιλιάδες Εβραίους, και τόσον, οπού έγινε το αίμα ωσάν θάλασσα. Τριάντα φλωρία επώλησαν οι Εβραίοι τον Χριστόν μας, τριάντα εις το φλωρί επώλησεν ο Χριστός μας χίλιες χιλιάδες Εβραίους. Εσύ έμαθες και πωλείς τόν Χριστόν, και εκείνος δεν ημπορεί να σε πωλήση;


Η κακία των Εβραίων

Και τώρα μη δυνάμενοι οι Εβραίοι να τον μετασταυρώσουν τον Χριστόν, κάθε Μεγάλην Παρασκευήν τον κάνουν από κερί και τον σταυρώνουν, και ύστερα τον καίουν· ή παίρνουν ένα αρνί και το κτυπούν με τα μαχαίρια και το σταυρώνουν αντί του Χριστού.
Ακούετε κακίαν των Εβραίων και του Διαβόλου; 
Καθώς γεννηθή το Εβραιόπαιδον, αντί να το μαθαίνουν να προσκυνή τον Θεόν, οι Εβραίοι, παρακινούμενοι από τον πατέρα των Διάβολον, ευθύς οπού γεννηθή, το μαθαίνουν να βλασφημά και να αναθεματίζη τον Χριστόν μας και την Παναγίαν μας· και εξοδεύουν πενήντα, εκατόν πουγγιά να εύρουν κανένα χριστιανόπουλο να το σφάξουν, να πάρουν το αίμά του, και με εκείνο να κοινωνούν. Ο Διάβολος θέλει να πίνωμεν το αίμα των παιδίων, και όχι ο Θεός. Ο Χριστός μας παραγγέλει να ευχώμεθα για όλον τον κόσμον.

Ο Εβραίος, όσον και αν είνε φίλος σου, πήγαινε, καλημέρισέ τον, και βάλε το αυτί σου να ακούσης τι σου λέγει. Εσύ τον εύχεσαι και τον χαιρετάς και εκείνος σε καταράται και σου λέγει, κακή ημέρα σου, διότι η καλή ημέρα είνε του Χριστού, και δεν θέλει ούτε να την ακούση ούτε να την είπη ο Εβραίος. Κοίταξε εις το πρόσωπον ένα Εβραίον όταν γελά· τα δόντια του ασπρίζουν, το πρόσωπόν του είνε ωσάν πανί αφωρισμένο, διότι έχει την κατάραν από τον Θεόν, και δεν γελά η καρδία του. Έχει τον διάβολον μέσα του οπού δεν τον αφήνει. Κοίταξε και ένα χριστιανόν εις το πρόσωπον, ας είνε και αμαρτωλός· λάμπει το πρόσωπόν του, χύνει η χάρις του Αγίου Πνεύματος.

Σφάζει ο Εβραίος ένα πρόβατον, και το μισό το εμπροσθινόν το κρατεί 
διά λόγου του, και το πισινόν το μουντζώνει και το πωλεί εις τούς χριστιανούς δια να τούς μαγαρίση. Και αν σου δώση ο Εβραίος κρασί ή ρακί, είνε αδύνατον να μη το μαγαρίση πρώτον· 
και αν δεν προφθάση να κατουρήση μέσα, θα πτύση. Όταν αποθάνη κανένας Εβραίος, τον βάζουν μέσα εις ένα σκαφίδι μεγάλο και τον πλένουν με ρακί, και του βγάνουν όλην του την βρώμα, και εκείνο το 
ρακί το φτιάνουν με μυριστικά, και τότε το πωλούν εις τούς χριστιανούς ευθηνότερον, διά να τούς μαγαρίσουν. Πωλούν ψάρια εις την πόλιν οι Εβραίοι; Ανοίγουν το στόμα του οψαρίου και κατουρούν μέσα, και τότε το πωλούν εις τούς χριστιανούς.

Ο Εβραίος μου λέγει πως ο Χριστός μου είνε μπάσταρδος, 
και η Παναγία μου πόρνη. Το άγιον Ευαγγέλιον λέγει πως το έγραψεν ο Διάβολος
. Τώρα έχω μάτια να βλέπω τον Εβραίον;
Ένας άνθρωπος να με υβρίση, να φονεύση τον πατέρα μου, 
την μητέρα μου, τον αδελφόν μου, και ύστερα το μάτι να μου βγάλη, έχω χρέος ωσάν χριστιανός να τον συγχωρήσω
Το δε να υβρίση τον Χριστόν μου και την Παναγίαν μου, 
δεν θέλω να τον βλέπω.

Και η ευγενία σας πως σας βαστά η καρδία να κάνετε πραγματείας με τούς Εβραίους; Εκείνος οπού συναναστρέφεται με τούς Εβραίους, αγοράζει και πωλεί, τι φανερώνει; Φανερώνει και λέγει, πως καλά 
έκαμαν οι Εβραίοι και εθανάτωσαν τούς προφήτας και όλους τούς διδασκάλους και όλους τους καλούς. Καλά έκαμαν και κάμνουν να υβρίζουν τον Χριστόν μας και την Παναγίαν μας. Καλά κάμνουν και
μας μαγαρίζουν και πίνουν το αίμά μας.

Ταύτα διατί σας τα είπα, χριστιανοί μου; Όχι διά να φονεύετε τούς Εβραίους και να τούς κατατρέχετε, αλλά διά να τούς κλαίετε, πως άφησαν τον Θεόν και επήγαν με τον διάβολον
Σας τα είπα να μετανοήσωμεν ημείς τώρα οπού έχομεν καιρόν, διά να μη τύχη και μας οργισθή ο Θεός και μας αφήση από το χέρι του και το πάθωμεν και ημείς σαν τούς Εβραίους και χειρότερα.


Η αληθινή Συγχώρησις

 ... Δια τούτο και ημείς ευσεβείς χριστιανοί πρέπει να αγαπώμεν τούς εχθρούς μας και να τούς συγχωρώμεν· να τούς τρέφωμεν, να τούς ποτίζωμεν, να παρακαλούμεν τον Θεόν δια την ψυχήν των, και τότε να λέγωμεν εις τον Θεόν: Θεε μου, σε παρακαλώ να με συγχωρήσης καθώς και εγώ συγχωρώ τούς εχθρούς μου. Ει δε και δεν συγχωρήσωμεν τούς εχθρούς μας, και το αίμά μας να χύσωμεν δια την αγάπην του Χριστού, εις την κόλασιν πηγαίνομεν.
Κάμνετε εδώ αφορισμούς; Να προσέχετε, χριστιανοί μου, ποτέ σας να μη κάμνετε, διότι ο αφορισμός είνε ξεχωρισμός από τον Θεόν, από τούς Αγγέλους, από τον παράδεισον, και παραδομός εις τον διάβολον, εις την κόλασιν. Δι’ εκείνον τον αδελφόν εσταυρώθη ο Χριστός να βγάλη από την κόλασιν, και συ δια μικρόν πράγμα τον αφορίζεις και τον βάνεις εις την κόλασιν να καίεται πάντοτε; Τοσον σκληροκάρδιος είσαι; Μα καλά στοχάσου· από τον καιρόν που εγεννήθης πόσες αμαρτίες έχεις πράξει με το μάτι η με το αυτί η με το στόμα η με τον νουν; Αναμάρτητος νομίζεις είσαι; Το άγιον Ευαγγέλιον μας λέγει ότι μόνον ο Χριστός είνε αναμάρτητος, ημείς δε οι άνθρωποι είμεθα όλοι αμαρτωλοί. Ώστε να μη κάμνετε αφορισμούς.

Δια τούτο, χριστιανοί μου, αν θέλετε να σας συγχωρήση ο Θεός όλα σας τα αμαρτήματα και να σας γράψη δια τον παράδεισον, ειπέτε και η ευγενία σας δια τούς εχθρούς σας τρεις φοράς: Ο Θεός συγχωρήσοι και ελεήσοι αυτούς. Αυτή, αδελφοί μου, η συγχώρησις έχει δύο ιδιώματα, ένα να φωτίζη και ένα να κατακαίη. Εγώ σας είπα να συγχωρήτε τούς εχθρούς σας δια ιδικόν σας καλόν. Εσύ πάλιν οπού αδίκησες τούς αδελφούς σου και ήκουσες οπού είπον να σε συγχωρήσουν, μη χαίρεσαι, αλλά μάλιστα να κλαις, διότι αυτή η συγχώρησίς σου έγινε φωτιά εις το κεφάλι σου, ανίσως και δεν επιστρέψης το άδικον οπίσω. Να κλαύσης και να παρακαλέσης να σε συγχωρήση ο Θεός δια τας ιδικάς σου αμαρτίας. Όλοι οι πνευματικοί, πατριάρχαι, αρχιερείς, όλος ο κόσμος να σε συγχωρήση, ασυγχώρητος είσαι. Αμή ποίος έχει την εξουσίαν να σε συγχωρήση; Εκείνος οπού τον αδίκησες. Και αν εξετάσωμεν καλά, πρέπει να δώσης εις το ένα τέσσαρα, καθώς λέγει το ιερόν Ευαγγέλιον, και τότε να λάβης συγχώρησιν. Έτυχε και δεν έχεις να πληρώσης; Πηγαινε και πώλησον τα πράγματά σου, και όσα πάρεις δόσε τα· και καλύτερα να είσαι σκλάβος εδώ εις το σώμα πέντε, δέκα χρόνους, και να πηγαίνης εις τον παράδιεσον, παρά να είσαι ελεύθερος εδώ και αύριον να πηγαίνης εις την κόλασιν να καίεσαι πάντοτε.

Όθεν, αδελφοί μου, όσοι αδικήσατε Χριστιανούς ή Εβραίους ή Τούρκους, να δώσητε το άδικον οπίσω , διότι είνε κατηραμένον και δεν βλέπετε καμμίαν προκοπήν. Εκείνα τα άδικα τα τρώγετε δια να ζήτε· και εκείνα σας θανατώνουν, και ο Θεός σας βάνει εις την κόλασιν. Όποιος θέλει να δώση το άδικον οπίσω, ας σηκωθή να μου το ειπή, να βάλω όλους τούς χριστιανούς να τον συγχωρήσωσιν. Ένα πρόβατον κλεμμένον να βάλης εις 100 ιδικά σου, τα μαγαρίζει όλα· διότι είνε αφωρισμένον και κατηραμένον. Σας παρακαλώ, χριστιανοί μου, να ειπήτε και δι’ εκείνους, οπού ήθελον δώσει τα άδικα οπίσω, τρεις φοράς: Ο Θεός συγχωρήσοι και ελεήσοι αυτούς".  


Το Μεγαλείον της Κυριακής Ημέρας

"Επήγεν ο Κυριος εις την κόλασιν και έβγαλε τον Αδάμ, την Εύαν και το γένος του. Ανέστη την τρίτην ημέραν. Εφάνη δώδεκα φοράς εις τούς Αποστόλους του. Έγινε χαράν εις τον ουρανόν, χαρά εις την γην και εις όλον τον κόσμον· φαρμάκι και σπαθί δίστομον εις την καρδίαν των Εβραίων και μάλιστα του Διαβόλου. Δια τούτο και οι Εβραίοι δεν κατακαίονται άλλην ημέραν τόσον, ωσάν την Κυριακήν, οπού ακούουν τον παπά μας να λέγη:
"Ο αναστάς εκ νεκρών Χριστός ο αληθινός Θεός ημών". Διότι εκείνο 
οπού εσπούδαζον οι Εβραίοι να κάμουν δια να εξαλείψουν το όνομα 
του Χριστού μας, εγύρισεν εναντίον της κεφαλής των. Πρέπει και ημείς, αδελφοί μου, να χαιρώμεθα πάντοτε, μα περισσότερον την Κυριακήν, οπού είνε η Ανάστασις του Χριστού μας. Διότι Κυριακήν ημέραν έγινεν ο Ευαγγελισμός της Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας. Κυριακήν ημέραν μέλλει ο Κυριος να αναστήση όλον τον κόσμον. Πρέπει και ημείς να εργαζώμεθα τας εξ ημέρας δια ταύτα τα μάταια, γήϊνα και ψεύτικα πράγματα, και την Κυριακήν να πηγαίνωμεν εις την εκκλησίαν και να στοχαζώμεθα τας αμαρτίας μας, τον θάνατον, την κόλασιν, τον παράδεισον, την ψυχήν μας οπού 
είνε τιμιωτέρα από όλον τον κόσμον, και όχι να πολυτρώγωμεν, να πολυπίνωμεν και να κάμνωμεν αμαρτίας· ούτε να εργαζώμεθα και 
να πραγματευώμεθα την Κυριακήν. Εκείνο το κέρδος οπού γίνεται την Κυριακήν είνε αφωρισμένο και κατηραμένο, και βάνετε φωτιά και κατάρα εις το σπίτι σας και όχι ευλογίαν
·
και ή σε θανατώνει ο Θεός παράκαιρα, ή την γυναίκά σου, ή το παιδί σου, ή το ζώόν σου ψοφά, ή άλλον κακόν σου κάμνει. 
Όθεν, αδελφοί μου, δια να μη πάθετε κανένενα κακόν, μήτε ψυχικόν 
μήτε σωματικόν, εγώ σας συμβουλεύω να φυλάγετε την Κυριακήν, 
ωσάν οπού είνε αφιερωμένη εις τον Θεόν. Εδώ πως πηγαίνετε, χριστιανοί μου; Την φυλάγετε την Κυριακήν; Αν είσθε χριστιανοί, να την φυλάγετε. Έχετε εδώ πρόβατα; Το γάλα της Κυριακής τι το κάμνετε; Άκουσε, παιδί μου· να το σμίγης όλο και να το κάμνης επτά μερίδια· και τα εξ μερίδια κράτησέ τα δια τον εαυτόν σου, και το άλλο μερίδιον της Κυριακής, αν θέλης, δώσέ το ελεημοσύνην εις τούς πτωχούς η εις την Εκκλησίαν, 
δια να ευλογήση ο Θεός τα πράγματά σου. Και αν τύχη ανάγκη και θέλης να πωλήσης πράγματα φαγώσιμα την Κυριακήν, εκείνο το κέρδος μη το σμίγεις εις την σακκούλα σου, διότι την μαγαρίζει· αλλά δώσέ τα ελεημοσύνην, δια να σας φυλάγη ο Θεός". (Περισσότερα για την Δ΄ Διδαχή του Αγίου μπορείτε να δείτε εδώ)


(Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός - Δ΄ Διδαχή 

Βιβλίον "Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ" σελ. 111-131)



Αυτά τα ολίγα προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, αλλά και μήπως επιτέλους μπορέσουν και αντιληφθούν κάποιοι, το πόσο πολύ "καλοί", "αθώοι",  "δημοκράτες", "αντιρατσιστές" και τα όμοια είναι οι καϋμένοι και αδικημένοι Εβραίοι.

Εκτός εξαιρέσεων βέβαια!



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ






ΠΗΓΗ ''PATROKOSMAS.GR''

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ