ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ο ΑΘΩΝΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ-ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓ.ΟΡΟΥΣ


Του Γιώργου Θεοχάρη

Η επίσκεψη του  κ.κ. Βαρθολομαίου και η ενόχληση των Αγιορειτων πατέρων από τη στάση της Πολιτείας

Ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελληνικής πολιτείας στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στις Καρυές, πρωτεύουσα του Άθωνα ,  την ερχόμενη Τετάρτη16 Οκτωβρίου, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη  για την επέτειο των 100 απο την ενσωμάτωση της Αθωνικής πολιτείας στην ελληνική επικράτεια.


Η μη παρουσία  εκπροσώπων  του  ελληνικού κράτους αλλά και άλλων προσωπικοτήτων και αρχηγών  κρατών   θεωρήθηκε επιβεβλημένη για τον παρακάτω λόγο.  Με αυτό τον τρόπο οι Αγιορείτες πατέρες εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους προς την πολιτεία που εμφανίστηκε ανένδοτη στο θέμα της επιβολής φορολόγησης επί των εσόδων από τα ακίνητα των Ιερών Μονών καταστρατηγώντας τον καταστατικό χάρτη του Αγίου όρους που εξαιρεί της μονές από οποιαδήποτε φορολόγηση.Υπενθυμίζουμε ότι από αυτά τα έσοδα τα μοναστήρια του Άθωνα καλύπτουν  λειτουργικά έξοδα, το κόστος φιλοξενίας προσκυνητών αλλά και συντηρήσεις κειμηλίων και αναστηλώσεις κτισμάτων.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον Πατριάρχη

Αναφορικά με την επίσκεψη του κ.κ. Βαρθολομαίου στην Αθωνινή πολιτεία ο  διοικητής του Αγίου Όρους υπογραμμίζει στο «Αγιορείτικο Βήμα»:

«Ιδιαίτερα ευλογία και τιμή η έλευση του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Αγιο Όρος, ο οποίος είναι και επίσκοπος του Ιερού τόπου και θα τον υποδεχτούμε εκ μέρους της ελληνικής  πολιτείας την τρίτη το απόγευμα μαζί με τον πρωτεπιστάτη και τα λοιπά σεβαστά μέλη της Ιεράς Κοινότητας και της Ιεράς Επιστασίας του

Από πλευράς  των αρμόδιων υπηρεσιών έχουν ληφθεί τα ενδεδειγμένα μέτρα τάξεως και ασφαλείας». 




ΠΗΓΗ ''ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ''

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ