ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΓΑΣΠΑΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ




Καθυστερημένα πληροφορήθηκα ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς απάντησε στο δημοσιευθέν στο Ελεύθερο Βήμα της Ελευθεροτυπίας της 17/9/2013 άρθρο μου σε σχέση με τις σχετικές προτάσεις της βουλευτού κας Μ.Ρεπούση.

Το άρθρο μου φέρει τον τίτλο «Τα αρχαία, τα θρησκευτικά και ο φανατισμός» που τέθηκε από την εφημερίδα ενώ στο άρθρο του Μητροπολίτη τέθηκε ο απρεπής τίτλος (γιατί άραγε;) «Επιστολή για το άρθρο του ... παπικού Νικόλαου Γασπαράκη».
Το άρθρο του Μητροπολίτη δεν απαντά επί της ουσίας και για κάθε νουνεχή αποτελεί πλήρη επιβεβαίωση των όσων αναγράφω για την μονομερή μισαλλοδοξία στη χώρα μας του κρατούντος θρησκεύματος με επικεφαλής τον άνω «άγιο».
Θα μπορούσα να γράψω ένα βιωματικό τόμο της μισαλλοδοξίας αυτής. Ο σεβ/τος πρωτοστατεί σε αυτή την μισαλλοδοξία στη χώρα μας.

Εκτός άλλων, πρόσφατα έστειλε επιστολή στον εις ον υπάγεται πνευματικώς ανώτατο Ιεράρχη της Ορθοδοξίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, για να του «εξηγήσει» ότι κακώς έχει καλές σχέσεις με την Καθολική Εκκλησία.
Αλλη φορά όταν του υπενθύμισα ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αποκαλεί την Καθολική Εκκλησία αδελφή Εκκλησία ο Κ.Σεραφείμ για να μην υποβαθμίσει εαυτόν είπε περίπου για τον κ.Χρυσόστομο ότι «έχει εξαρτήσεις και μιλάει έτσι».
Φρονώ ότι ο κ.Σεραφείμ παραβαίνει κατ' εξακολούθηση πολλά άρθρα του Ποινικού Κώδικος που απαγορεύουν διχαστικά κηρύγματα για τον λαό, σαν τα δικά του, και ότι διέπραξε τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμισης κατά καθολικού Ιεράρχη αφού μήνυσή του τέθηκε στο αρχείο, όπως έγκαιρα τον είχα προειδοποιήσει.
Τολμώ να πω ότι θεωρώ τον εν λόγω Ιεράρχη ικανό να δημιουργήσει νέο Σχίσμα στις Ορθόδοξες Εκκλησίες.
Είμαι στην απόλυτη διάθεση του σεβ/του να εκφράσουμε αμφότεροι τις απόψεις μας και να μάθει το ευρύ κοινό, όχι βέβαια πιο δόγμα είναι καλύτερο και αληθινό (αυτά είναι αξιώματα), αλλά τόσα άλλα όσον αφορά τις θέσεις και τα έργα των Εκκλησιών.
Και αν θέλει ο Κ.Σεραφείμ να μάθει από τώρα ποίος με έμαθε να αγαπώ την Ορθοδοξία και κάθε συνάνθρωπο άσχετα αν θρησκεύει ή όχι και πού ανήκει, τα καθολικά σχολεία, αυτά που κατηγορεί.
Διότι, αυτά που υπηρετούν επί αιώνες τον λεγόμενο ελληνοχριστιανικό πολιτισμό οφείλουν την ύπαρξή τους, όχι βέβαια στη
επικρατούσα θρησκεία, αλλά στον νομικό πολιτισμό.
Τα κουτσομπολίστικα οικονομικά σκάνδαλα δεν απεδείχθησαν και τα της παιδοφιλίας αφορούν δεκαετίες από το 1950, έχουν καταδικασθεί από την ίδια την Εκκλησία και έχουν ληφθεί δραστικά ουσιαστικά μέτρα αποτροπής από αυτήν.
Επειδή αυτά έγιναν σε τόπους χωρισμού του κράτους από την Εκκλησία, απεκαλύφθησαν έστω και αργά ενώ αλλού τέτοια σκάνδαλα δεν αποκαλύπτονται, ακούγονται ψιθυριστά.

Νικόλαος Γασπαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ