ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ!


Βλέπουμε ότι μετά τις αναδημοσιεύσεις περί ημερολογίου που σχολιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο, ξαφνικά ανακάλυψαν και άρθρα προ 10 ημερών περίπου δια τις βλασφημίες της Εσφιγμένου κατά των Γερόντων Παισίου και Πορφυρίου! Αφού ξαναδημοσίευσαν τα ίδια (μάλλον δια τα δούν όσοι δεν τα είδαν) λένε και κουτά πράγματα! Ο Άγιος Αγαθάγγελος ο Εσφιγμενίτης δεν είναι περιοδικό των Εσφιγμενιτών όπως νομίζουν τούτοι οι αδαείς! Το Βοανέργες είναι περιοδικό των Εσφιγμενιτών και από αυτό θα έπρεπε να μας πούν που οι Εσφιγμενίτες υβρίζουν τους Γέροντες! Ο Άγιος Αγαθάγγελος ο Εσφιγμενίτης δεν είναι των Εσφιγμενιτών αγαπητοί!

Υπενθυμίζουμε τα εξής λοιπόν σε όσους παραπονούνται ότι υβρίζονται αλλά δεν υβρίζουν!

Τούτο το κείμενο έκατσε ως ''κερασάκι εις την τούρτα'' θα λέγαμε κατά των Εσφιγμενιτών και μάλιστα σε ημέρες που οι Εσφιγμενίτες είναι σε ''εμπόλεμη ζώνη''! Τυχαίο άραγε; Ωρύονται οι σχολιαστές διότι υβρίζονται οι γέροντες Παίσιος και Πορφύριος από τους Εσφιγμενίτες. Ακόμα προσπαθούμε να δούμε που είναι οι υβριστικές λέξεις! Γράφουν:


«Πολλοί των ευλαβών νεοημερολογιτών μας λένε: «Μα δεν βλέπετε θαύματα πού κάνει ο τάδε πατήρ; Μα δεν βλέπετε τον πατέρα Παΐσιο, ο οποίος αγίασε; Μα δεν βλέπετε τον πατέρα Πορφύριο ο οποίος αγίασε;». Αν είναι έτσι οι άγιοι, προτιμούμε να μην είμαστε άγιοι.

Όταν ο πατήρ Παΐσιος, απ' εδώ που ξεκίνησε ζούσε με τα φίδια, οι παλαιότεροι πατέρες τον είχαν ως πλανεμένον. Όταν έγινε Πατριάρχης ο Βαρθολομαίος είπε: «Μας έδωσε ο Θεός τον καλύτερο Πατριάρχη». Είχε σκάψει και τον τάφο του στο καλύβι του, αλλά ευτυχώς ο Θεός δεν συμβαδίζει με τις βουλές τις δικές μας, ούτε με τις ματαιοδοξίες μας.Παραχώρησε ο Θεός και πέθανε στον κόσμο!  

Και είναι φοβερό το παράδειγμα πατέρες. Γιατί τόσα χρόνια που έχουμε στο Άγιον Όρος, μόνον δύο θυμάμαι να πέθαναν έξω. Ο πατήρ Νικάνωρ ο Χιλιανδαρινός, ο οποίος υπέγραψε εναντίον της Μονής μας και ο οποίος μετά την υπογραφή του εμάζεψαν τα δάκτυλά του έτσι ώστε δεν μπόρεσε να υπογράψει ξανά και δεύτερος ο πατήρ Παΐσιος, στους οποίους είπανε θέλετε να πάτε στον Άγιον Όρος να πεθάνετε; Και είπαν «ΟΧΙ».

Φανερή εγκατάλειψη της Κυρίας Θεοτόκου. Γιατί οι παλαιότεροι πατέρες έλεγαν: «Να μας αξιώσει ο θεός, να πεθάνουμε στο Άγιον Όρος».

Εδώ βλέπουμε ότι ο Γέροντας Μεθόδιος ομιλεί διά κάποια γεγονότα που αφορούν κάποιες κινήσεις του π. Παισίου και έπειτα λένε την γνώμη τους. Οι υβριστικές λέξεις που είναι; Μήπως ομιλούν δια τις λέξεις «Παραχώρησε ο Θεός και πέθανε στον κόσμο! », «Αν είναι έτσι οι άγιοι, προτιμούμε να μην είμαστε άγιοι», «Φανερή εγκατάλειψη της Κυρίας Θεοτόκου.»; Αυτοί είναι οι υβρισμοί; Αν είναι αυτοί οι υβρισμοί τότε οι παλ/τες τι πρέπει να πούν δια τις ''άγιες'' προτάσεις μερικών από αυτούς που ωρύονται δια τους δήθεν ''υβρισμούς'' κατά του γέροντος Παισίου; Για να τις δούμε όμως. Οι ''άγιες'' αυτές προτάσεις και χαρακτηρισμοί αφορούν τον γέροντα Ιερώνυμο Αιγίνης.

«Άς δούμε όμως ένα απόσπασμα τού ακαθάρτου βίου τού....», «Η πραγματική αλήθεια λοιπόν , αγαπητοί αδερφοί γιά τόν Ιερώνυμο τής Αίγινας , είναι πώς πρόδωσε Τόν Χριστό καί πήγε μέ τόν διάβολο!», «ακολουθεί την Γνήσια Ορθ(κακ)οδοξία!», «Ερχόμενος σε επαφή με τον τότε πρόεδρο της Ιε(μια)ράς Συνόδου, πρώην Φλωρίνης, Χρυσόστομο Καβουρίδη και εξυπηρετεί τους Γνησίους Ορθ(κακ)οδόξους της νήσου και τις (ψευτο)Μοναχές της Ιε(μια)ράς Μονής Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου», «φιλοξενήθηκε στην Ιε(μια)ρά Μονή μέχρι την κοίμησή του.»


Δεν γράφουμε άλλα διότι είναι ήδη αρκετά! Θα θέλαμε να σας δείξουμε και τους εγκωμιαστικούς λόγους κατά του πρ. Φλωρίνης Χρυσοστόμου Καβουρίδου αλλά επαναλαμβάνουμε είναι αρκετά. Ο αναγνώστης ας κρίνει ποιοί είναι οι υβρισμοί και ποιοί όχι!

1) Καθηρημένοι

2) Δεν έχουν Αποστολική Διαδοχή

3) Τα Μυστήριά τους είναι άκυρα και ανυπόστατα

4) Τα παιδιά τους είναι αβάπτιστα

5) Ανήθικοι και αποβράσματα

6) Η Εκκλησία τους είναι σκουπιδοτενεκές!

Το χειρότερο όλων βέβαια είναι ότι ότι τα άρθρα αυτά εδημοσιεύονται από μέλος του Συμβουλίου της ''ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ! Το Συμβούλιο της Ορθόδοξης Ενωτικής Κίνησης έχει 4 μέλη. 2 είναι με το νέο και 2 με το παλαιό. Άραγε πως αισθάνονται τα 2 μέλη αυτά τα οποία κατά το άρθρο είναι ΑΒΑΠΤΙΣΤΑ  και ανήκουν εις μίαν Εκκλησίαν η οποία αποτελείται από ΑΝΗΘΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ;; Στην ουσία (πάντα κατά το άρθρο) ανήκουν εις μίαν Εκκλησίαν ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ!! Πως τώρα τα άλλα 2 μέλη που ακολουθούν το Νέο, έφτιαξαν Σύλλογο με 2 ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΥΣ;;

Τι να πεί κανείς! Κρίμα πολύ κρίμα! Να είναι σίγουροι οι της Ενωτικής Κίνησης, ότι με τέτοια άρθρα βοηθούν κατά πολύ εις την Ένωση! Μάλλον στην διάσπαση οδηγούν!!

Κατά τα άλλα οι Εσφιγμενίτες ''υβρίζουν'' ενώ οι ''υβριζόμενοι'' τιμούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΓΓΡΑΦΗ EMAIL ΔΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ