ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

Ουαί εις τους «έχοντες μόρφωσιν ευσεβείας την δε δύναμιν αυτής ηρνημένοι» (Β' Τιμ. γ', 5)


Παρακολουθούμε συνεχώς τα διάφορα σχόλια δια τα γεγονότα εις τις Καρυές Αγίου Όρους. Φτάνουμε δυστυχώς εις το θλιβερό συμπέρασμα ότι είμαστε ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ! Γράφουν οι πολλοί δια τα ποιά είναι τα καθήκοντα του Ορθοδόξου Χριστιανού και εξοργίζονται όταν δεν βλέπουν να τα τηρούν οι άλλοι! Αλλά εκεί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους είναι όταν δεν βλέπουν να ''τα τηρούν'' οι ομολογητές της πίστεως! Λέγουν «αυτοί είναι οι ομολογητές; έπρεπε να πράξουν έτσι ή έτσι» κ.λπ. Ω της μεγίστης πορώσεως! Εάν αυτοί οι σύγχρονοι επικριτές μεταφερθούν νοερώς εις τον Κήπο της Γεσθημανής και έβλεπαν τον απόστολο να κόβει με μαχαίρι το αυτί του Ρωμαίου στρατιώτη (όπως μας εξιστορεί το Ευαγγέλιο), τότε θα έλεγαν αυτοί οι ίδιοι στον Κύριο «διώξτον απο μαθητή σου! είναι απόστολος αυτός; απόστολος με μαχαίρι; εσύ αγάπη δεν κηρύττεις;;»! Εάν αυτοί επίσης οι επικριτές έβλεπαν τον απόστολο Παύλο να λιθοβολεί μαζί με τους υπολοίπους τον πρωτομάρτυρα Στέφανο και έπειτα τον έβλεπαν να γίνεται απόστολος του Κυρίου επίσης θα έλεγαν «μα αυτός δολοφόνησε τον απόστολό σου μαζί με τους άλλους, και εσύ τον κάνεις απόστολο»;.Εάν έβλεπαν τον προφήτη Ηλία νοερώς να σφάζει με την μάχαιρα τους ιερείς των ειδώλων θα έλεγαν «αυτός είναι προφήτης του Θεού; αυτός είναι δολοφόνος!!», και άλλα χειρότερα θα έλεγαν! Είναι εκατοντάδες τα παραδείγματα που μπορούμε να δώσουμε αλλά θα σταματήσουμε εδώ. 
Ας υποθέσουμε όμως ότι έχουν δίκιο. Δηλαδή ότι είναι έγκλημα οι ''μολότωφ'' (εάν τις έριξαν). Κάποτε όμως σε κάποιους άλλους σφοδρούς διωγμούς, ούτε ''μολότωφ'' έπεσαν, ούτε τίποτα από όλα αυτά, αλλά ειρηνικά ο λαός αγωνιζόταν δια την πίστη του. Εννοούμε βεβαίως τους διωγμούς των παλ/των και ειδικά του 1950 και μετά. Μήπως κάποιοι τους υποστήριξαν; Μήπως κάποιοι τους υποστηρίζουν; Μήπως κάποιοι τους ζήτησαν έστω μία συγνώμη για τους αποσχηματισμούς, διά τα ξυρίσματα, διά τις εξορίες, δια τις κατεδαφίσεις των Ναών τους και το σφράγισμα αυτών, δια το ρίξιμο των Επιταφίων αλλά και αυτών των Άχραντων Μυστηρίων;; Όχι δυστυχώς. Δια τούτο μην προσπαθούν να μας πείσουν ότι κόπτονται δια το δίκιο και το ορθό όταν αυτοί οι ίδιοι δεν το έπραξαν ούτε και το πράττουν! Αυτό είναι μεγίστη υποκρισία. Τους πείραξαν οι ''μολότωφ'' μετά! Στους διωγμούς των παλ/των τι τους πείραξε και ακόμα δεν μπορούν να ζητήσουν έστω μία συγνώμη ή μάλλον υποκριτική συγνώμη όπως έκανε και στην Αθήνα ο ΣΥΝΕΠΙΣΚΟΠΟΣ τους (όπως ομολογούν) Πάπας Ρώμης δια τα εγκλήματα των Παπικών κατά των Ορθοδόξων;

Ας προσέχουν λοιπόν μερικοί δια να μην δουν εις τον Παράδεισο (εάν μεταβούν και όσοι μεταβούν) άλλα πρόσωπα από αυτά που οι ίδιοι περιμένουν να δούν διότι αυτοί ως δίκαιοι και έχοντας αγάπη και ορθοπραξία θα μεταβούν εις τα σίγουρα εκεί!

Ας προσέξουν λοπόν οι «έχοντες μόρφωσιν ευσεβείας (και) την δε δύναμιν αυτής ηρνημένοι» (Β' Τιμ. γ', 5)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΓΓΡΑΦΗ EMAIL ΔΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ