ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ''ΑΧΡΙΚΑΙΡΙΣΜΟ'', Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ''ΟΝΟΜΑΤΟΚΡΥΠΤΙΣΜΟΥ''


H Παναίρεση του Οικουμενισμού είναι συνονθύλευμα αιρέσεων, μικρών ή μεγάλων. Άλλες είναι ακραιφνώς θεολογικές, άλλες καταλύουν την πράξη και την ποιμαντική Παράδοση της Εκκλησίας, την λειτουργική τάξη, τον ομολογιακό τρόπο βιωτής των πιστών κ.λπ. Δεν έχει αφήσει η αίρεση με τον καρκινικό τρόπο που αναπτύσσεται, καμιά περιοχή της Εκκλησίας απρόσβλητο.

Ο π. Θεόδωρος Ζήσης, ο οποίος από χρόνια μιλούσε για την απομάκρυνση από τους οικουμενιστές, φαίνεται ότι δεν τους δίνει άλλη περίοδο χάριτος. Η οικονομία που χρησιμοποιεί η Εκκλησία, έχει και τα όριά της.

Σε μια λοιπόν, πρόσφατη ομιλία του, μιλά για μια επί μέρους αίρεση του Οικουμενισμού, που επιτυχώς ονομάζει «ονοματοκρυπτισμό». Πρόκειται για την μη ομολογιακή τακτική και πρακτική του συνόλου σχεδόν των συγχρόνων Επισκόπων, κληρικών, μοναχών, θεολόγων και λαϊκών, αγιορειτών Πατέρων, θρησκευτικών Αδελφοτήτων. Όλοι αυτοί κατ΄ ιδίαν μεν ομιλούν για τα κακώς κείμενα στην Εκκλησία, στην εκκλησιαστική εκπαίδευση, το μάθημα των θρησκευτικών, τα σκάνδαλα που ευτελίζουν την αμώμητη νύμφη του Χριστού Εκκλησία στα μάτια του κόσμου, την αίρεση τέλος του Οικουμενισμού, καταφέρονται εναντίον των αιρετιζόντων ακαδημαϊκών θεολόγων, Μητροπολιτών, Πατριαρχών κ.λπ., αλλά δεν έχουν παρρησία αυτά που λέγουν κατ’ ιδίαν, να τα βροντοφωνάξουν δημόσια. Και το χειρότερο την δειλία τους αυτή την ονομάζουν «διάκριση»!

Κι όμως είναι ολοφάνερη στα συγγράμματα των Αγίων Πατέρων και στις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων η ποιμαντική πρακτική της Ορθόδοξης Εκκλησίας: Ο έλεγχος των αιρετικών και η καταγγελία τους ονομαστικά, ώστε να προφυλάσσονται οι πιστοί από την αίρεση και να απομακρύνονται από τους αιρετικούς. Έτσι όλοι αυτοί με την αποσιώπηση των ονομάτων, αφήνουν ασύδοτους τους εχθρούς της Εκκλησίας ψευδο-ποιμένες και ψευδο-επισκόπους, να εμφανίζονται ως κανονικοί ποιμένες και να θύουν τα πρόβατα της ποίμνης του Χριστού.

Παραθέτουμε το απόσπασμα αυτής της ομιλίας του π. Θεόδωρου και ελπίζουμε ότι πρώτος αυτός, συνεπής στην τολμηρή καταγγελία του περί της αιρέσεως του «ονοματοκρυπτισμού», αλλά και τις λίγες ως τώρα ονομαστικές καταγγελίες των πρωταιτίων των αιρέσεων, θα συνεχίσει εις το εξής, φανερα και δυνατα, να κατονομάζει τους αιρετικούς που κρύβονται πίσω από το τίμιο ράσο, αναπαύοντας τις ψυχές των πιστών, που είναι πελαγωμένοι και μπερδεμένοι μέσα στους δαιδαλώδεις διαδρόμους της παναιρέσεως του Οικουμενισμού. 



ΠΗΓΗ ''ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ''

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ