ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ



Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε στον νέο Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο Α΄, ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος.
Στην επιστολή, μεταξύ άλλων αναφέρει:
Προς την Αυτού Αγιότητα
Πάπα Φραγκίσκο
Βατικανό
Αγιώτατε,
Γεμίσαμε πνευματική χαρά στο άκουσμα της εκλογής σας ως νέου Επισκόπου της Πρεσβυτέρας Ρώμης,επικεφαλής όλων των Ρωμαιοκαθολικών του κόσμου και σας στέλνουμε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια………..

Његова Светост
Папа Ф Р А Њ О
Ватикан
Ваша Светости,
Испуњени духовном радошћу поводом Вашег избора за новог Епископа древног и славног града Рима - Поглавара свих Римокатолика широм света, упућујемо Вам Наше искрене честитке.
Божија воља је да сви народи света познају Онога који је прави Пут, Истина и Живот - Једини човекољубац, Господ Исус Христос. Он, будући Спаситељ света и Избавитељ од таме греховне, данас је у Вашој личности добио још једног новог духовног молитвеника пред Престолом Својим.
Ваше свештено служење пратиће искушења овога света која ћете имати пред собом, и она представљају огромно бреме - у људским размерама можда и немерљиво. Но, сви смо позвани и да послушамо Христову заповест: „Узмите јарам мој на себе и научите се од мене; јер сам ја кротак и смирен срцем, и наћи ћете покој душама својим.“(Мт. 11,29-30)
Слика достојанства човека се у нашим временима јасно урушава пред притисцима разних неправди, угњетавачких ратова, неоснованих претњи тоталитарних режима и власти које не мисле на будућност овог света, а камо ли да брину за Христово Царство Небеско.
Стога се молимо Господу нашем Исусу Христу, да Вам подари обиље своје милости и духовне снаге у новом звању за које Вас је Дух Свети призвао, како би истрајали на путу Јеванђеља са Његовом ванвременом поруком свету и поздравом који је Он вазда упућивао својим ученицима: Мир вам!
Чврсто изражавамо наду да ћете и Ви, Ваша Светости, попут Вашег Високоуваженог Претходника, трагајући за миром и праведношћу, који су преко потребни овом свету, остати на трагу братољубиве и непоколебљиве подршке Православном српском народу у његовим изузетним напорима за очување територијалне целовитости државе Србије у проблему једнострано проглашене независности тзв. „Репбулике Косова“.
Желећи Вашој Светости, Вашем Христољубивом клиру, као и свим Римокатоличким верницима широм света, свако добро од Дародавца свих добара, још једанпут Вас срдачно поздрављамо и остајемо у љубави Васкрслог Господа Исуса Христа,

Патријарх српски
И р и н е ј

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ