ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΜΜΟΝΗ!


Συχνά διαβάζουμε λόγους, θεολόγων αλλά και κληρικών, που στοχεύουν να πείσουν τον απλό λαό ότι η εμμονή που έχουν υπέρ του Οικουμενισμού δεν είναι αντιπατερική αλλά είναι σύμφωνη προς τους Πατέρες οι οποίοι μάλιστα (όπως λέγουν οι ίδιοι), έχουν και την ίδια θέση με αυτούς τους φιλοοικουμενιστές!!! Άπαγε της βλασφημίας!! Δυστυχώς αυτοί οι νεωτεριστές κληρικοί και θεολόγοι, πάσχουν από Οικουμενιστική εμμονή η οποία, επειδή δεν πετυχαίνει τον σκοπό της, γυρνάει ως μπούμερανγκ εις τον εαυτό τους καταδεικνύοντας το πείσμα που έχουν (και μάλιστα τους εκτίθει), όχι δια την δήθεν ένωση των ''χριστιανών'', αλλά δια να μην βρεθούν εις το περιθώριο από τον απλό λαό ο οποίος ήδη αρχίζει και αντιλαμβάνεται την κοροϊδία περί δήθεν ''αγάπης'' πρός τους πάσης φύσεως αιρετικούς! και όχι μόνο ο λαός, αλλά και αρκετοί κληρικοί οι οποίοι από αγάπη προς την εκκλησία δεν ομιλούσαν τόσα έτη, αντιλαμβάνονται ότι τους εμπαίζουν οι φιλοοικουμενιστές, και ήδη έχουν αρχίσει να τάσσονται υπέρ του αντιοικουμενιστικού αγώνος!
Το αστείο είναι ότι αυτοί οι νεωτεριστές χρησιμοποιούν και λόγους των Πατέρων κατά το δοκούν, παρερμηνευμένους και κομμένους εις τα μέτρα τους δια να στηρίξουν τις πεπλανημένες τους θέσεις! Δεν θα σημειώσουμε εδώ την πληθώρα κειμένων αλλά και αποφάσεις Συνόδων που αναφέρουν χαρακτηριστικά περί το πως αντιμετωπίστηκαν οι αιρετικοί από την Εκκλησία, αλλά και πως πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους ίδιους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, διότι ήδη τα έχουμε γράψει, όπως επίσης και αρκετοί κληρικοί και θεολόγοι που δεν τάσσονται υπέρ του Οικουμενισμού.
Είναι τραγικό να βλέπει κανείς τέτοια πτώση ''ορθοδόξων'' και λυπόμαστε δι΄ αυτό, αλλά δεν θα επιτρέψουμε και να βεβηλώνονται οι θέσεις των αγίων Πατέρων με την παρερμηνεία των Οικουμενιστών περί της δήθεν συμφωνίας τους!!!! Δυστυχώς όταν η Χάρις του Θεού εγκαταλείπει τον άνθρωπο τούτες τις συνέπειες έχει! «Τό Πνεῦμα τό ἅγιον διά τοῦ Ἀποστόλου, καί ἀγγέλους ἀναθεματίζει παρά τό κήρυγμα τι νομοθετοῦντας» (ΕΠΕ Φιλοκαλία 15Γ, σελ. 88). Οι συνέπειες; να τάσσεται φανερά υπέρ της αίρεσης! με λίγα λόγια να γίνεται με την προαίρεσή του πια αιρετικός και αναθεματισμένος διότι "Ὁ κοινωνῶν ἀκοινωνήτω, ἀκοινώνητος ἔστω" καί "ἐχθρός τοῦ Θεοῦ καθίσταται ὁ τοιοῦτος" κατά τόν Ἅγιον Θεόδωρον τόν Στουδίτην καί τόν Ἅγιον Ἰωάννην τόν Χρυσόστομον, ὅπως ἐπίσης ὅτι καί οἱ κοινωνοῦντες μέ τούς ἀκοινωνήτους αἱρετικούς, "εἰ καί τοῖς λογισμοῖς οὐ κατεποντίσθησαν ὅμως τῇ κοινωνίᾳ τῆς αἱρέσεως συνόλλυνται".
Στό Συνοδικό τῆς Ὀρθοδοξίας συνεχῶς τούς ἀνα-θεματίζουμε ἐκφώνως μέ πολλαπλά ἀναθέματα. " μή λέγων τος αρετικος νάθεμα, νάθεμα στω,".
 Καί, τό καί φοβερώτερο, ὅποιος προσπαθεῖ νά ἀθωώσει τούς αἱρετικούς, ἀποδίδοντάς τους δηλ. ἐκκλησιαστική ὑπόσταση καί ἀναγνωρίζοντάς τους ἱερωσύνη καί ἁγιαστική χάρη, ἀναθεματίζεται ἀπό τήν Ζ΄ Οἰκουμενική Σύνοδο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ