ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Κέρκυρα – Συνάντηση – Προσευχή για την Ενότητα των Χριστιανών



Κέρκυρα 26 &27 Ιανουαρίου 2013-
Στον Ρωμαιοκαθολικό  Μητροπολιτικό Ναό της Κέρκυρας, (Ντόμο) και στα πλαίσια της εβδομάδας προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων όλων των χριστιανικών δογμάτων που βρίσκονται στην Κέρκυρα.
Ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης, είχε προσκαλέσει σ’ αυτή τη συνάντηση-προσευχή, με θέμα «Τι μας ζητάει ο Κύριος;»( Μιχαίας. 6, 6- 8), το Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο, ο οποίος απέστειλε εκπρόσωπό του τον Πανοσιολογιότατο π. Σεβαστιανό Λάτσα, τον Πάστορα των Αγγλικανών στην Κέρκυρα, Clifford, και τον Ποιμένα των Ευαγγελικών κ. Μιλτιάδη Παντελιό.
Το καλωσόρισμα όλων έγινε από τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη ο οποίος και έκανε μια σύντομη εισαγωγή στο θέμα της φετινής εβδομάδας προσευχής για την ενότητα των Χριστιανών. Ακολούθησε η ανάγνωση της επιστολής του Σεβασμ. Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκταρίου, στην οποία ο Σεβασμιώτατος,ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία προσεύχεται και θα συνεχίσει να προσεύχεται υπέρ της των πάντων ενώσεως, "εν πνεύματι και αλήθεια" (Ιωάν. 4,24).

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το διαχριστιανικό διάλογο σε επίπεδο Εκκλησιών και θεωρούμε ότι η εποχή μας επιβάλλει συνεργασία, αγάπη και δικαιοσύνη... Ο καθένας μας καλείται να εργάζεται την δικαιοσύνη, την αγάπη και τη συνεργασία, ιδιαίτερα σε μια εποχή αδικίας, σε μια εποχή κλονισμού του ανθρωπιστικού ιδεώδους, όπου ανακύπτουν φαινόμενα ρατσισμού και αφιλαδελφίας, αλλά και σε μια εποχή που οι άνθρωποι εξακολουθούν να εμπιστεύονται μόνο τη δική τους δύναμη και να αγνοούν την παρουσία του Θεού... Δεν είναι η χριστιανική παράδοση απλά μια ανθρωπιστική ή ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, ούτε η διδασκαλία των Ευαγγελίων και της Βίβλου μια ηθικολογική καθηκοντολογία για τον άνθρωπο... Κάτω από αυτό το πρίσμα θέλουμε να βλέπουμε όλο τον κόσμο καθώς και τους ετερόδοξους αδελφούς μας και μέσα σε αυτή την προοπτική απευθύνουμε τις προσευχές μας στο Θεό να συνδράμει και να ευλογήσει όλες εκείνες τις προσπάθειες που αποβλέπουν στο να ανοιχθεί ο δρόμος για κοινή πορεία, πάντοτε "εν πνεύματι και αλήθεια", των χριστιανικών ομολογιών ανά τον κόσμο».



ΠΗΓΗ ''ΑΚΤΙΝΕΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ