ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον Αρχιραββίνο στην Κύπρο Arie Zeev Raskin
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012, τον Αρχιραββίνο στην Κύπρο κ. Arie Zeev Raskin.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της εορτής του Chanukka, δηλ. της ανάμνησης των εγκαινίων της καθάρσεως του ναού, την οποία έκανε ο Ιούδας ο Μακκαβαίος το 165/4 π.Χ. μετά την βεβήλωση του από τον Αντίοχο Δ΄ τον Επιφανή (175–163 π.Χ. ). Η εορτή διαρκεί οκτώ μέρες. Οι Εβραίοι φωταγωγούν τις Συναγωγές και τα σπίτια τους, προσθέτοντας κάθε μέρα ένα φως (κερί ή λυχνία). Η εορτή αυτή πραγματοποιείται στις 25 του μηνός Kislew, ημερομηνία, η οποία αντιστοιχεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ο ιστορικός Ιώσηπος ονομάζει την εορτή αυτή «Φώτα» ως πλησιέστερη με την ονομασία Chanukka. Επίσης, οι Εβραίοι, κατά τη διάρκεια του εν λόγω εορτασμού, ενθυμούνται το θαύμα που έγινε με το λιγοστό λάδι στο άναμμα της λυχνίας, το οποίο ενώ ήταν ελάχιστο, δεν τελείωνε μέχρι το άναμμα κάθε μέρα και μίας λυχνίας εώς τον αριθμό οκτώ.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και ο Αρχιραββίνος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντάλλαξαν σκέψεις και προβληματισμούς αναφορικά με τις σχέσεις Κύπρου και Ισραήλ, τονίζοντας ότι ανέκαθεν μεταξύ των δύο χωρών υπήρχαν καλές σχέσεις και ότι υπάρχουν περιθώρια διεύρυνσης αυτών των σχέσεων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ευχών με την ευκαιρία της εορτής του Chanukka και την επικείμενη εορτή των Χριστουγέννων. Παρόν στη συνάντηση ήταν και ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.


Απο το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας Εκκλησίας Κύπρου.


Πηγή: Ακτίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΓΓΡΑΦΗ EMAIL ΔΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΕΙΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΕΙΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ