ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση του Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου με τον Επίτιμο Πρόεδρο του Παπικού Συμβουλίου Πολιτισμού Καρδινάλιο Paul Poupard

2VSN_0887 2VSN_0901 2VSN_0927 2VSN_0952 2VSN_0992 2VSN_1033
Με τον Επίτιμο Πρόεδρο του Παπικού Συμβουλίου Πολιτισμού Καρδινάλιο Paul Poupard πραγματοποίησε συνάντηση την 1 Νοεμβρίου 2012 στην Πατριαρχική του κατοικία στην Ιερά Μονή Αγίου Δανιήλ Μόσχας ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος. Ο Ρωμαιοκαθολικός Ιεράρχης αφίχθη στη Μόσχα για να συμμετάσχει στο συνέδριο «Νέα παγκόσμια στρατηγική κατά της κρίσεως: κοινωνική και ηθική διάσταση». Επίσης στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Καρδινάλιου Paul Poupard κ. Τζουζέππε Μουζουμέτσι και ο επικεφαλής της παραρτήματος «Ubi Banca» Ιταλίας στη Μόσχα κ. Φερντινάντο Πελάτσο. Από πλευράς του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ Ηγούμενος Φιλάρετος Μπουλέκωφ και ο διάκονος Αλέξιος Ντίκαρεφ, στέλεχος του ΤΕΕΣ.
Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας καλωσόρισε θερμά τους προσκεκλημένους και μεταξύ άλλων τόνισε: «Μεγάλη είναι η χαρά μου, Σεβασμιώτατε, αγαπητοί προσκεκλημένοι, να έχω συνάντηση μαζί σας. Πρόκειται για τρίτη πλεον συνάντησή μας στη Μόσχα, η οποία θα ασχοληθεί με σημαντικά θεέματα που είναι τα ηθικά, τα οποία ανακύπτουν στον τομέα της σύγχρονης οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης και της τραπεζικής δραστηριότητος. Η συζήτηση αυτών των θεμάτων στο διμερές επίπεδο προσφέρει όφελος τόσο στους επαγγελματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό τομέα, όσο και στις Εκκλησίες, που τα ηθικά θέματα έχουν γι΄αυτές ουσιαστική σημασία», επεσήμανε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος.
Σύμφωνα με το Ρώσο Προκαθήμενο η οικονομική κρίση απαιτεί την αυξημένη προσοχή από τις Εκκλησίες. «Η οικονομική κρίση πλήττει κυρίως τις πλέον ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, δηλαδή την πλειοψηφία των πιστών μας, διότι στην Εκκλησία έρχονται άνθρωποι, οι οποίοι περισσότερα από όλα χρήζουν της υποστήριξης, της προστασίας ως αντιμέτωποι με την χαλεπή κατάταση. Βεβαίως ανταποκρινόμενοι δεν πρέπει να τους στηρίζουμε μόνο ηθικά, αλλά να τους ενισχύουμε και ουσιαστικά, όχι μόνο για να καθησυχάσουμε τους ανθρώπους, αλλά και για να εκφράσουμε την θέση αρχής της Εκκλησίας», πιστεύει ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.
Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος ενημέρωσε τους προσκεκλημένους για τους εράνους που διεξάγει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανάμεσα στους πιστούς τους για την ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος. «Βεβαίως κρίνοντας από τις διαστάσεις που προσέλαβε η συμφορά, αυτή η προσφορά είναι μάλλον συμβολική, αλλά και αυτή έχει σημαντική ηθική και ψυχολογική σημασία, πρόσθεσε ο Αγιώτατος κ. Κύριλλος. Γι΄αυτό μεγάλο μας ενδιαφέρον είναι να έχουμε συζητήσεις ποιότητας που αφορούν την οικονομική ανάλυση της καταστάσεως».
Από την πλευρά του ο Καρδινάλιος Paul Poupard επιβεβαίωσε τη σπουδαιότητα διεξαγωγής του παρόντος διαλόγου, διότι η οικονομική κρίση επηρέασε επίσης και τον κοινωνικό και ηθικό τόμεα της κοινωνίας. «Είναι αδύνατο να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσεως εάν αδυνατήσουμε να βρούμε την απάντηση για τις αιτίες της». Ο Καρδινάλιος ειδικότερα υπενθύμισε ότι οι τράπεζες εμφανίσθηκαν στην Ευρώπη ως μέσο ανακουφίσεως των εν ανάγκῃ. Αργότερα το χρήμα και ο εμπλουτισμός αναδείχθησαν σε αυτοσκοπό. Σύμφωνα με τον Επίτιμο Πρόεδρο του Παπικού Συμβουλίου Πολιτισμού αυτό είναι και η κύρια αιτία της κρίσεως.
Στη διαμορφωθείσα δύσκολη οικονομική κατάσταση η Εκκλησία εκφράζει την αλληλεγγύη της στους ενδεείς, δήλωσε ο Καρδινάλιος. «Ο απλός κόσμος αυτή τη στιγμή επωμίζεται όλο το βάρος των επιπτώσεων της κρίσεως, πράγμα το οποίο προκαλεί τις διαμαρτυρίες του», υπενθύμισε ο Paul Poupard.
Επίσης ο Καρδινάλιος Paul Poupard ενημέρωσε για την επίσκεψή του στο Πανεκκλησιαστικό Τμήμα Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών όπου έδωσε διάλεξη για τις σχέση μεταξύ πίστεως και πολιτισμού στη σύγχρονη κοσμική κοινωνία.



ΠΗΓΗ ''ΤΜΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ''

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ