ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΕΧΩΣ!


Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ''ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ'' ΠΡΟΧΩΡΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΤΟΜΩΝ ''ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ'' ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΙΟΥ Π. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ.
ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΔΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΟΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΣ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ




ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ

Πας όστις ακολουθεί ορθοδόξως τον Χριστό ως κατέδειξεν η πείρα των αιώνων διέρχεται πλήθος δοκιμασιών, διότι «πάντες οι θέλοντες ευσεβώς ζήν εν Χριστώ διωχθήσονται» (Τιτ.Β΄ γ΄ 12). Ακριβώς υλικόν απο την θαυμαστήν περίοδον των δοκιμασιών και των θαρραλέων αγώνων των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος φιλοξενεί να περιλάβη η έκδοσις των ''Πατρίων''.

Τα «Πάτρια» επιχειρούντα ιστορικήν αναδρομήν και χρόνον του ιερού Αγώνος θα έχουν ως κύριον μέλημά των να φέρουν εις φώς, να προβάλλουν ιεράς μορφάς αγωνιστών και αφανών Πατέρων και Αδελφών ομολογητών της Πίστεώς μας, αναμνήσεις συγχρόνων πατέρων και αδελφών ημών, ιστορικά γεγονότα, ηρωικάς σκηνάς απο τους κατά καιρούς και κατά τόπους «Νερωνείους» διωγμούς ους υπέστησαν οι πιστοί της μαρτυρικής ημών Εκκλησίας, ιστορικάς εκδόσεις βιβλίων, αφισσών, εφημερίδων και περιοδικών, δικαστικάς αποφάσεις, ιστορικάς φωτογραφίας, γνωματεύσεις και άρθρα μεγάλων ανδρών του επιστημονικού κόσμου και άλλων.

Άμεσος μεν σκοπός των να αφυπνίσουν ευσεβείς συνειδήσεις γεροντοτέρων και να κεντρίσουν τον ζήλο εις τους νεωτέρους και νεοφωτίστους υπέρ της γλυκυτάτης και μαρτυρικής ημών Ορθοδοξίας πρός επικράτησιν των Πατρίων Παραδόσεων και των θείων και ιερών Κανόνων.

Απώτερος δε να κινήσουν εις μίμησιν και να ικανοποιήσουν τους τυχόν αναζητούντας την αληθή και ατόφιαν πίστιν.

Έχομεν και την ελπίδαν, Θεού συνεργούντος, ότι θα αποβή η έκδοσις των «Πατρίων» εις ωφέλειαν και των πολλών που αγνοούν τον πλούτον της ανοθεύτου Ορθοδόξου Παραδόσεως.

Τέλος επικαλούμεθα την βοήθειαν του Θεού και τας ευχάς των αγίων Ιεραρχών μας, των εν Χριστώ αδελφών και συλλειτουργών, των Μοναχών και Μοναζουσσών και πάντων των ευσεβών και Ορθοδόξων Χριστιανών, των ανηκόντων εις την στρατευομένην και χειμαζομένην Εκκλησίαν των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος.


Πειραιεύς, Ιανουάριος 1976

Ελάχιστος

Αρχιμανδρίτης Καλλιόπιος Π. Γιαννακουλόπουλος

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΛΗΡΟΣ στην Ελλάδα ...

...(πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) σιώπησε, αδιαφόρησε και αδράνησε
στην απόφαση-προδοσία των Πολιτικών και της Ολιγαρχίας, να παραδώσουν την πατρίδα και την εθνική κυριαρχία της στους Γερμανούς. Αν η "Ιερά Σύνοδος" δεν ενδιαφερόταν μονάχα για τις κονόμες και τα λούσα των Δεσποτάδων αλλά αποτελούνταν από Έλληνες και Πατριώτες, τότε θα είχαν έρθει τα πάνω-κάτω και οι προδότες δεν θα εβρισκαν ούτε "χλωρό κλαδί" να καθήσουν, θα ήταν δε ζήτημα ωρών μέχρι να συλληφθούν άπαντες οι Εφιάλτες και οι Γερμανοί κατάσκοποι ή γκάουλάϊταρ. 280 εκ. € εισέπραξε η Εκκλησία τον Μάϊο του '14 από το καθεστώς, αλλά μόνο ένα μικρό μέρος απ' αυτό το ποσό θα "φτάσει" στα συσσίτια και στους φτωχούς. Το μεγαλύτερο μέρος του θα καταλήξει στις τσέπες των δεσποτάδων ή θα "επενδυθεί" σε φαγοπότια, λούσα, πόρνες και όμορφους αρχιμανδρίτες.
Χάθηκαν τελείως οι "άντρες" και οι Έλληνες στην Εκκλησία της Ελλάδος και στους παλαιοημερολογίτες??? Ποιος επιτέλους διαθέτει θάρρος και γενναιότητα ώστε με τον βούρδουλα στο χέρι να καθαρίσει τους "σταύλους του Αυγεία"??? Ή μήπως οι μακαριστοί, Αυγουστίνος Καντιώτης και Καλλιόπιος Γιαννακουλόπουλος ήταν οι τελευταίοι άντρες της Εκκλησίας με "κοχόνες" που σεβάστηκαν και ετίμησαν το σταυρό, τον όρκο τους προς την πατρίδα και τα ράσα τους???

Πάνος Δ. Γιανννακουλόπουλος

Νέα Φιλική Εταιρεία
www.nea-filiki-eteria.blogspot.com.

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ