ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ!

Διαβάζουμε εις το δήθεν ''ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ'' ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ'' τα εξής τραγικά:


«Οι ταλαίπωρες ψυχούλες των αποκομμένων από το Σώμα Του Χριστού, παλαιοημερολογιτών συχνά προβάλλουν την εμφάνιση του Τιμίου Σταυρού στις 14/9/1925 –Παλ.Ημερ.- σαν επιβεβαιωτικό θαύμα της ορθότητας του Παλαιού ημερολογίου. Το συμβάν δημοσιεύτηκε την επομένη στην εφημερίδα ΣΚΡΙΠ, (15/28-9-1925)......»

«Περιττό να πούμε ότι ο σατανάς εμφανίζεται και ως άγγελος φωτός προκειμένου να πλανήσει και να απομακρύνει τα παιδιά Του Θεού από την Εκκλησία. Στην εκκλησιαστική μας ιστορία υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις ψευδοραμάτων με αποτέλεσμα την διάσπαση, την πτώση, την απιστία και όλα αυτά που χαρίζει απλόχερα ο διάβολος σε όποιον τον εμπιστευτεί».

Τι να πεί κανείς δια την διαστρέβλωση του φρονήματος των συντακτών του εγκολπίου!
ΟΥΔΕΠΟΤΕ ο σατανάς έχει εμφανισθεί - μετασχηματισθεί με το ΣΗΜΕΙΟΝ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!!!

Κατ
τν γιο Γρηγριο τν Παλαμ "χι μνο λγος περ Σταυρο κα τ μυστριο, λλ κα τ σχμα εναι θεο κα προσκυνητ, διτι εναι σφραγδα σεβσμια, γιαστικ κα τελειωτικ λων τν θαυμασων κα νεκφρστων γαθν, τ ποα προρχονται π τν Θε ".

Ο σταυρός έγινε το σύμβολο του ιδίου του Χριστού. Σύμβολο, που τρέμουν τα δαιμόνια.

Ουδέποτε εις την εκκλησιαστική ιστορία υπάρχει μαρτυρία περί της εμφανίσεως του σατανά σε σχήμα σταυρού, αλλά βλέπουμε το άκρως αντίθετον!!!
Ο ίδιος ο Κύριος, με υπερφυσικά γεγονότα και θαυμαστές αποκαλύψεις, φανέρωσε σε διάφορες περιστάσεις, με τρόπο κραυγαλέο, πως το σημείο του σταυρού αποτελεί το σύμβολό Του και το αήττητο τρόπαιο των πιστών. Θ' αναφερθούμε σ' ελάχιστα παραδείγματα από τ' αναρίθμητα που διασώζουν η εκκλησιαστική ιστορία, οι άγιοι Πατέρες και τα Συναξάρια.

1. Ο γνωστός εκκλησιαστικός ιστορικός Ευσέβιος Καισαρείας (†340), σύγχρονος του αγίου Κωνσταντίνου του Μεγάλου, περιγράφει εναργέστατα και αδιάψευστα το πασίγνωστο περιστατικό της εμφανίσεως του φωτεινού σταυρού στον Μ. Κωνσταντίνο με την επιγραφή «εν τούτω νίκα», και μάλιστα μέρα μεσημέρι, με μάρτυρες όλους τους άνδρες του στρατεύματός του.

2. Εκτός από την παραπάνω υπερφυσική φανέρωση του σημείου του σταυρού, έγινε και μία άλλη, πάλι μπροστά σε αναρίθμητους αυτόπτες μάρτυρες, όταν βασιλιάς ήταν ο Κωνστάντιος, γιος του αγίου Κωνσταντίνου, και αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων ο άγιος Κύριλλος. Το θαύμα διηγείται ο ίδιος ο άγιος Κύριλλος στον βασιλιά με μία επιστολή του, στην οποία αναφέρει ότι την ημέρα εκείνη (7 Μαΐου του 346 μ.Χ., την περίοδο της Πεντηκοστής), γύρω στην τρίτη ώρα (9 π.μ.), φάνηκε στον ουρανό το σημείο του τιμίου σταυρού, τεράστιο, ολοφώτεινο, εκτεινόμενο από τον άγιο Γολγοθά μέχρι το Όρος των Ελαιών. Δεν το είδαν ένας και δυο, αλλά όλοι οι κάτοικοι των Ιεροσολύμων. Και δεν φάνηκε για μία στιγμή μόνο, αλλά για ώρες πολλές κρεμόταν στο στερέωμα. Και ήταν τόσο λαμπρό, ώστε ξεπερνούσε στη λάμψη τις ακτίνες του ηλίου, γι' αυτό και μπορούσαν να το δουν φανερά μέρα μεσημέρι. Βλέποντας αυτό το θαύμα ο λαός της πόλεως έτρεξε στον ναό της Αναστάσεως. Όλοι έσπευσαν να δοξάσουν μ' ένα στόμα τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, έχοντας τώρα διδαχθεί από τα ίδια τα πράγματα ότι το πανευσεβές δόγμα των χριστιανών δεν στηρίζεται σε ανθρώπινη σοφία, που πείθει με τα λόγια και τη λογική, αλλά στις αποδείξεις, που δίνουν τα πνευματικά χαρίσματα και οι θαυματουργικές δυνάμεις. Και το δόγμα δεν κηρύσσεται μόνο από ανθρώπους, αλλά μαρτυρείται και από τον ίδιο τον Θεό, από τον ουρανό.
Την ανάμνηση «του εν ουρανώ φανέντος σημείου του Τιμίου Σταυρού» εορτάζει η Εκκλησία μας στις 7 Μαΐου, ημέρα της εμφανίσεώς του.

3. Ο άγιος μεγαλομάρτυς Ευστάθιος (20 Σεπτεμβρίου) αξιώθηκε να δει ένα θαυμαστό όραμα, χάρη στο οποίο μεταστράφηκε από την ειδωλολατρία στη χριστιανική πίστη. Συνετός, εγκρατής, φιλάνθρωπος και φιλοδίκαιος, αν και ειδωλολάτρης, ο άγιος Ευστάθιος (που λεγόταν τότε Πλακίδας) είλκυσε πάνω του τη χάρη του Χριστού, που του αποκαλύφθηκε με παράδοξο τρόπο. Συγκεκριμένα, ενώ μια μέρα κυνηγούσε στο δάσος, βλέπει από μακριά ένα ωραιότατο και μεγαλόσωμο ελάφι, που, ενώ έφευγε, έστρεφε κάθε τόσο τo κεφάλι και τον παρατηρούσε κατάμματα. Ο άγιος σπιρούνισε το άλογό του για να το φτάσει, αλλά δεν μπόρεσε. Έτρεξαν πίσω του και οι σύντροφοί του, αλλά μάταια. Μετά από ώρα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια, γιατί τα άλογά τους είχαν εξαντληθεί. Μόνο ο άγιος επέμεινε να καλπάζει πίσω από το ακούραστο ελάφι. Τελικά, καταϊδρωμένοι αυτός και το άλογό του, έφτασαν μπροστά σ' ένα μεγάλο χάσμα. Το ελάφι εύκολα πήδηξε απέναντι, όπου στάθηκε και κοίταζε τον άγιο. Το άλογο όμως δεν μπορούσε να πηδήξει, και αναγκάστηκε να σταματήσει. Τότε, με απερίγραπτη έκπληξη, βλέπει ο άγιος ανάμεσα στα κέρατα του ελαφιού έναν υπέρλαμπρο φωτεινό σταυρό, που έφερε τον εσταυρωμένο Κύριο, και ακούει μία φωνή να του λέει: «Γιατί, Πλακίδα, με κυνηγάς; Εγώ είμαι ο Χριστός, που δεν με γνωρίζεις, αλλά μ' ευαρεστείς με τα καλά σου έργα. Για χάρη σου λοιπόν φάνηκα πάνω σ' αυτό το ελάφι. Οι ελεημοσύνες και οι καλές σου πράξεις μ' ευχαρίστησαν. Γι' αυτό κι εγώ σου φανερώθηκα, γιατί δεν είναι δίκαιο ένας άνθρωπος σαν κι εσένα να μη γνωρίζει την αλήθεια...». Αυτά και άλλα πολλά του είπε ο Κύριος, πριν τον στείλει στον επίσκοπο του τόπου, ο οποίος τον βάπτισε μαζί με ολόκληρη την οικογένειά του, δίνοντάς του το όνομα Ευστάθιος.

Τρία από τα αναρίθμητα παραδείγματα θεϊκών αποκαλύψεων, σχετικά με το σημείο του σταυρού, είναι όσα αναφέραμε πιο πάνω, με τα οποία διδασκόμαστε ότι το σημείο αυτό είναι η σφραγίδα του Χριστού.

Και μην λησμονούμε ότι την ημέρα της ενδόξου και Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού ΠΡΩΤΑ θα προηγηθεί ΤΟ ΣΗΜΕΙΟΝ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ και έπειτα θα ενεφανισθή ο Κύριος της δόξης!

Απαιτούμε να μας παρουσιάσουν ΣΤΟΙΧΕΙΑ οι συντάκτες του άρθρου και να μας πούν πότε ο σατανάς ενεφανίσθη με το σχήμα του Σταυρού και να μας το παρουσιάσουν!

Ο σατανάς όλα τα σχήματα και μορφές μπορεί να λάβει ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ!
Σε επόμενο άρθρο θα δημοσιεύσουμε μαρτυρίες των αγίων πατέρων δια του λόγου το αληθές!


3 σχόλια :

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Απαιτούμε να μας παρουσιάσουν ΣΤΟΙΧΕΙΑ οι συντάκτες του άρθρου και να μας πούν πότε ο σατανάς ενεφανίσθη με το σχήμα του Σταυρού και να μας το παρουσιάσουν!

Ο σατανάς όλα τα σχήματα και μορφές μπορεί να λάβει ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ!
Σε επόμενο άρθρο θα δημοσιεύσουμε μαρτυρίες των αγίων πατέρων δια του λόγου το αληθές!

ΚΧ

Άλλες μαρτυρίες δεν χρειάζονται. Οι του ΕΓΚΟΛΠΙΟΥ δεν πρόκειται να σας απαντήσουν. Είναι της σχεσιτικής και αγαπολογικής σχολής (αγαπητική σχέση) και φροντίζουν "γι΄ αυτά που μας ενώνουν και όχι γι΄ αυτά που μας χωρίζουν". Τους νεοημερολογίτες θέλουν να μαντρώσουν στη στάνη των σχέσων και με αυτά που γράψατε, ανοίγετε την πόρτα να φύγει το κοπάδι

Οι μασόνοι λένε ότι ενδιαφέρονται να μαζέψουν όσους είναι μασόνοι στη νοοτροπία και στη συμπεριφορά χωρίς να το γνωρίζουν. Το ίδιο κάνουν οι παπικοί και οι προτεστάντες. Προσπαθούν να μαζέψουν όσους είναι σαν αυτούς αλλά δεν το έχουν πάρει είδηση. Οι του ΕΓΚΟΛΠΙΟΥ είναι ουνίτες παπικοί ή ουνίτες προτεστάντες, αλλά ... ορθοδόξως.

ΔΑΣΚΑΛΟΣ είπε...

Η δε εμμονή του "αντιαιρετικού" με επιλεγμένα κείμενα του π. Φιλοθέου Ζερβάκου, αγνοώντας επιδεικτικά το σύνολο του έργου του καταντά κουραστική. Σημεία των καιρών...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Όποιος δεν έχει καταλάβει τη ζημιά που έγινε με την καινιτομία του 1924 και τι συνέπειες, τι ρόλο παίζει εξακολουθητικά η καινοτομία αυτή,
είναι μασόνος χωρίς να το γνωρίζει
είναι παπικός ουνίτης χωρίς να το γνωρίζει
είναι προτεστάντης ουνίτης χωρίς να το γνωρίζει
είναι εκκλησιολάτρης, αν και εκκλησιομάχος,
θρησκειομαχεί χάριν δήθεν της Ορθοδοξίας
είναι ανεπίγνωστος σιωνιστής.

Κοντολογής, είναι υπηρέτης του ψεύδους προς χάριν μιας επιμελώς αποκρυπτομένης και σεσιγημένης και φαντασιακής αλήθειας.

Δημοσίευση σχολίου

ΕΓΓΡΑΦΗ EMAIL ΔΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ