ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Αρχίζουν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου «Εκκλησιών» στην Κρήτη

Δελτίο τύπου της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

Την Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) δόθηκε συνέντευξη τύπου σχετικά με τη συνάντηση της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ), η οποία πραγματοποιείται στην ΟΑΚ από 28 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου, καθώς επίσης, και με την επίσκεψη της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Κρήτη.

Εκ μέρους του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών και του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΣΕ, τόνισε μεταξύ άλλων τη σπουδαιότητα της πραγματοποίησης της τελευταίας Κεντρικής Επιτροπής στην Ακαδημία Κρήτης, της περιόδου 2006-2013. Επεσήμανε ακόμη, ότι η Κ.Ε είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο του ΠΣΕ, και, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, εκπροσωπεί μισό και πλέον διεσεκατομμύριο Χριστιανούς σʼ όλο τον κόσμο. Επιπλέον, τόνισε ότι, αποτελεί μεγάλη ευλογία για την Ορθόδοξο Ακαδημία της Κρήτης και κατʼεπέκταση για όλη την αγιοτόκο και αποστολική Εκκλησία της Κρήτης, η παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Με την αποδοχή της προσκλήσεως από την Κ.Ε του ΠΣΕ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα προσφωνήσει τα μέλη της Κ. Επιτροπής την προσεχή Δευτέρα (3.9) στις 19.00. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προωθεί τον διάλογο μεταξύ των Εκκλησιών, ένα διάλογο που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Εγκύκλιο του 1920. Δεν παρέλειψε, ακόμη, ο Σεβασμ.Σασίμων κ. Γεννάδιος να ευχαριστήσει θερμά τον Σεβασμ. Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο καθώς και τον Γενικό Διευθυντή και τα στελέχη της Ακαδημίας για τη φιλοξενία ενός τόσο σημαντικού γεγονότος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ο.Α.Κ. εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη του και τις υϊκές ευχαριστίες του προς τον «Πρωτόθρονο και Πρωτεύθυνο» της Χριστιανοσύνης τον «Πατριάρχη του Γένους», ο Οποίος, όπως σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, αποδεχόμενος την πρόσκληση της Κεντρικής Επιτροπής του Π.Σ.Ε. θα ευλογήσει και πάλι την Μεγαλόνησο Κρήτη «πιστή και αφοσιωμένη θυγατέρα» του Οικουμενικού Θρόνου. «Η Κρήτη, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, παρά τις πολυπαθείς ιστορικές περιπέτειες και τις ξενικές κατακτήσεις που κατά καιρούς την ταλαιπώρησαν συνεχίζει να κρατά τους πνευματικούς δεσμούς και να έχει την αναφορά της στο Σεπτό της Ορθοδοξίας Κέντρο, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, γιατί γνωρίζει να σέβεται την παράδοση, να τιμά τους θεσμούς τους οποίους καθαγίασαν οι αιώνες και να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσια του Γένους μας. Σε μια δύσκολη και κρίσιμη για τον τόπο και τους ανθρώπους του εποχή η έλευση του Πατριάρχου του μαρτυρικού μας Γένους θα αναπτερώσει την ελπίδα μας και θα ζωντανέψει τα όνειρα μας». Ευχαρίστησε, τέλος, τον Σεβ. Μητροπολίτη Σασίμων κ. Γεννάδιο, εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΣΕ, για την πολύτιμη στήριξη και αρωγή του στο έργο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Ο Γεν. Δ/ντής της ΟΑΚ κ. Κων/νος Κενανίδης τόνισε, ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στο μεγάλο αυτό γεγονός της Οικουμενικής κίνησης, τη συνάντηση της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών. Επιπλέον, υπενθύμισε ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα τριών ετών που ο Πατριάρχης επισκέπτεται την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, μετά από την παρουσία του στην Ολομέλεια της Θεολογικής Επιτροπής «Πίστης και Τάξις» του ΠΣΕ. Ο Παναγιότατος Πατριάρχης με τη δεύτερη αυτή επίσκεψή του στην Ακαδημία Κρήτης καταδεικνύσει τη βαθιά αφοσίωσή του και τη μακρόχρονη δέσμευσή του για την προώθηση του διαλόγου των Χριστιανών με σκοπό την Ενότητα των Εκκλησιών. Ο Παναγιώτατος έρχεται ευαγγελιζόμενος την «άνωθεν ειρήνη και θεοποιό αγάπη» η οποία πάντα στέγει. Το γεγονός της παρουσίας του σεπτού προσώπου του Πατριάρχου του Γένους, τόνισε ο κ. Κενανίδης μας ενδυναμώνει και μας ενισχύει στο έργο μας, αλλά μας δίνει ταυτόχρονα και μεγάλη ευθύνη για να καταθέτουμε μια αυθεντική μαρτυρία της πίστης μας και το μήνυμα και την εμπειρία της σταυροαναστάσιμης χαράς και ελπίδας όσο πιο γνήσια γίνεται και όπου μας καλεί η Εκκλησία, σε μια περίοδο που βασιλεύει η ιδεολογικοποίηση της θεολογίας, η απελπισία και αστάθεια.

Σας γνωστοποιούμε ακόμη, πως επί τη ευτυχή αυτή συγκυρία, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, θα απονείμει στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σασίμων κ.κ. Γεννάδιο, δια των τιμίων χειρών του Πνευματικού αυτής Προστάτου και Πατρός, της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, την ανώτατη διάκρισή της, δηλαδή τον τίτλο του Εταίρου της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Η απονομή αυτή εκτιμάται ως απολύτως επιβεβλημένη, λαμβάνοντας υπόψη την καθοριστική βοήθεια, αρωγή και προαγωγή του έργου του Ιδρύματος από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σασίμων κ.κ. Γεννάδιο, στους διεθνείς διαχριστιανικούς και οικουμενικούς οργανισμούς


Πηγή: Amen.gr

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Σκάνδαλο με μη κυβερνητική οργανωση που τελεί υπό την καθοδήγηση του Βαρθολομαίου.
http://aktines.blogspot.gr/2012/08/blog-post_28.html

Δημοσίευση σχολίου

ΕΓΓΡΑΦΗ EMAIL ΔΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΕΙΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΕΙΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ