ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ ''ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ'' Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Αναγνώσαμε σε σελίδα ''αντιοικουμενιστή'' θεολόγου κάποια σχόλια δια την δήλωση του Μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά κατά των παλαιοημερολογιτών.


Αναφέρει:

Είναι τουλάχιστον αστείο - και οπωσδήποτε αθεολόγητο - να πολεμούμε την αιρετική “Βαπτισματική θεολογία” του Σεβ. Περγάμου και τη “διηρημένη Εκκλησία” του Σεβ. Μεσσηνίας και παράλληλα να αναγνωρίζουμε έγκυρα μυστήρια στους εκτός Εκκλησίας σχισματικούς και αιρετικούς Παλαιοημερολογίτες.!!!

Μήπως δεν είναι αστείο - και οπωσδήποτε αθεολόγητο - να πολεμάτε την αιρετική “Βαπτισματική θεολογία” του Σεβ. Περγάμου και τη “διηρημένη Εκκλησία” του Σεβ. Μεσσηνίας και παράλληλα να αναγνωρίζουν οι Επίσκοποί σας έγκυρα μυστήρια στους εκτός Εκκλησίας σχισματικούς και αιρετικούς Παπικούς;;; Δεν είναι αστείο και οπωσδήποτε αθεολόγητο να μνημονεύουν, να συλλειτουργούν και να υποδέχονται εις τις πόλεις τους εν λόγω Επισκόπους ως να μην συμβαίνει τίποτε;;
Τι να πρωτοθυμηθούμε;; το Μπαλαμάντ, το Σάμπεζυ, την Εγκύκλιο του Πατριαρχείου Αντιοχείας υπέρ των Μονοφυσιτών....τι να πρωτοθυμηθούμε;;

Από πότε πιστεύουμε ότι οι αιρετικοί και οι σχισματικοί τελούν έγκυρα μυστήρια;

Απο τότε που οι Επίσκοποι που εσείς μνημονεύετε και συγκοινωνείτε διακήρυξαν τις εν λόγω θέσεις!! Πότε;; Εγράψαμε λίγα απο τα πολλά άνωθεν!!!


Πού την βρήκαν την ιερωσύνη και την αρχιερωσύνη για να τελούν έγκυρα μυστήρια οι Παλαιοημερολογίτες;


Αν και τούτο το γνωρίζετε πολύ καλά, ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθείτε, όπως επίσης και να ρωτήσετε τους Επισκόπους που εσείς συγκοινωνείτε και μνημονεύετε, που την βρήκαν την ιερωσύνη και την αρχιερωσύνη οι Παπικοί, Μονοφυσίτες, Προτεστάντες, για να τελούν έγκυρα μυστήρια! Να ρωτήστε τους Επίσκοπους, επαναλαμβάνουμε, που εσείς συγκοινωνείτε και μνημονεύετε!


Δυστυχώς παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις του σοφού κανονολόγου και αγίου Γέροντος Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος κωδικοποίησε και συνόψισε τη διδασκαλία της Εκκλησίας για τον παράλληλο κίνδυνο από τον Οικουμενισμό και το σχίσμα, πολλοί παραδοσιακοί πιστοί - ακόμη και ηγετικές μορφές του αντιοικουμενιστικού αγώνα - αντιμετωπίζουν τους σχισματικούς και αιρετικούς Παλαιοημερολογίτες ως εάν δήθεν είναι μέλη της Εκκλησίας.


Ποιάν σαφή προειδοποίηση έγραψε ο π. Επιφάνιος κατά των Οικουμενιστών;; Μήπως εννοείτε την ''άχρι καιρού'' μνημόνευση των αιρετικών Επισκόπων;; Προειδοποίηση είναι αυτή ή ΠΡΟΤΡΟΠΗ υπέρ τους;;

Τέτοιες ''προειδοποιήσεις'' έγιναν ο δούρειος ίππος του Οικουμενισμού!!!

Εις τό γνωστόν βιβλίον του «Τά Δύο ’Άκρα: Οικουμενισμός καί Ζηλωτισμός», ο π. ’Επιφάνιος γράφει ότι οι ’Ορθόδοξοι δύνανται νά έχουν εκκλησιαστικήν κοινωνίαν μέ τούς αιρετικούς Οικουμενιστάς καί κατακρίνει ως σχισματικούς τούς ’Ορθοδόξους του Πατρίου ‘Εορτολογίου πού απετειχίσθησαν από τούς Οικουμενιστάς «επισκόπους»!

Πόσες Εκκλησίες επιτέλους υπάρχουν ώστε να θεωρούνται και οι Παλαιοημερολογίτες Εκκλησία;

Μα είναι απλό! Ρωτήστε τους Επισκόπους σας και απο αυτούς θα λάβετε την δέουσα απάντηση! Να σας βοηθήσουμε με απλά λόγια;; Μα θα σας πούν ότι η «Εκκλησία είναι διαιρημένη» και μάλιστα πρέπει να επανενωθεί! Μήπως δεν γνωρίζετε τούτην την ''θεολογία'' των οικουμενιστών επισκόπων που εσείς συγκοινωνείτε και μνημονεύετε; ασχέτως εαν εσείς, όπως γράφετε, διαφωνείτε μαζί τους!

Για ρωτήστε τους· Οι Παπικοί, Μονοφυσίτες, Προτεστάντες είναι Εκκλησία ναί ή όχι; Ανήκουν εις την Μια, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία ναί ή όχι;

Ψάχνετε δήθεν να βρείτε εαν οι παλαιοημερολογίτες είναι Εκκλησία και λησμονήσατε ότι ο Πάπας μνημονεύεται και αναγνωρίζεται ως Κανονικός Επίσκοπος Ρώμης απο τους Επισκόπους που ΕΣΕΙΣ συγκοινωνείτε! και ρωτάτε εαν οι παλαιοημερολογίτες είναι Εκκλησία;

Το πιο σοφό ήταν το σχόλιο ενός αγαπητού φίλου που έγραψε «Ο Οικουμενισμός έχει καταφέρει ακόμα και οι λέξεις να χάσουν το νόημα τους.. Δεν μας αναγνωρίζει λέει τα μυστήρια "ο Αιτωλίας" κ. Κοσμάς! Αυτό είναι ευχάριστο..γιατί αν μας αναγνώριζε ο κ. Κοσμάς που έχει κοινωνία με τους Οικουμενιστές προίσταμένους του Βαρθολομαίο και λοιπές Οικουμενιστικές δυνάμεις..που έχουν κοινωνία με το Βατικανό...τότε δεν θα αισθανόμασταν καλά..». Αυτό ήταν το πιο απλό αλλά συνάμα και το πιο σοφό σχόλιο!!

Αγαπητοί!

Μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε. Απλώς δεν μπορείτε να πιστέψετε ότι αυτές οι ''συντηρητικές'' θεωρίες που εσείς (εννοώ με το ίδιο φρόνημα) διδάσκετε έγιναν ο δούρειος ίππος του Οικουμενισμού που δυστυχώς, εδω και πολλά χρόνια, μα πιο πολύ σήμερα, ήδη έχει ξεκινήσει την άλωση!

Πνευματική ανδρεία και όχι δειλία, είναι να το παραδεχτείτε και να ξεκινήσετε απο τώρα την εφαρμογή της πατερικής διδασκαλίας εις την ΠΡΑΞΗ! Διότι αλλιώς θα δείτε να γίνονται ακόμα χειρότερα τα πράγματα εις την ''Εκκλησία'' που εσείς ανήκετε, όπως επίσης θα δείτε και τους ''Επισκόπους'' που εσείς συγκοινωνείτε και μνημονεύετε με το πραγματικό τους πρόσωπο και ευχόμαστε να μην είναι αργά εως τότε.

Εμείς θα συνεχίσουμε να προσεύχομαστε δια να αποκτήσετε ανάνηψην και μετάνοιαν και θα σας θυμίσουμε τον λόγο του μεγάλου πατρός π. Γεώργιου Φλωρόφσκυ όπου και αναφέρει τα εξής:

«Πολὺ συχνὰ τὸ μέτρον τῆς ἀληθείας εἶναι ἡ μαρτυρία τῆς μειοψηφίας. Εἶναι δυνατὸν νὰ εἶναι Καθολικὴ Ἐκκλησία τὸ μικρὸν ποίμνιον. Ἴσως ὑπάρχουν περισσότεροι ἑτερόδοξοι παρὰ ὀρθόδοξοι. Εἶναι δυνατὸν νὰ ἐξαπλωθοῦν οἱ αἱρετικοὶ παντοῦ καὶ νὰ καταλήξῃ ἡ Ἐκκλησία εἰς τὸ περιθώριον τῆς Ἱστορίας ἢ νὰ ἀποσυρθῇ εἰς τὴν ἔρημον. Αὐτὸ συνέβη κατ' ἐπανάληψιν εἰς τὴν Ἱστορίαν καὶ εἶναι πολὺ πιθανὸν νὰ συμβῇ καὶ πάλιν ... Τὸ καθῆκον τῆς ὑπακοῆς παύει ὅταν ὁ ἐπίσκοπος παρεκκλίνει ἀπὸ τὸν καθολικὸν κανόνα καὶ ὁ Λαὸς ἔχει τὸ δικαίωμα νὰ τὸν κατηγορήσῃ, ἀκόμη δὲ καὶ νὰ τὸν καθαιρέσῃ» (Πρωτοπρεσβύτερου Γ. Φλωρόφσκυ, Ἁγία Γραφή, Ἐκκλησία, Παράδοσις, ἐκδ. Π.Πουρνάρα, Θεσσαλονίκη, σσ. 71 καὶ 75)

Αμήν γένοιτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ