ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΤΑ ΦΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ!!!

Αναγνώσαμε μια ατυχή ανάρτηση με κακόβουλο τίτλο ονομαζόμενο ''Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ''! Η μάλλον όχι κακόβουλο αλλά ΠΟΝΗΡΟ τίτλο!!! Και ποιό το θέμα της αναρτήσεως;; Τα φιδάκια της «Παναγίας»!!!


Στην ανάρτηση αυτή αναλύει ο αρθρογράφος το «θαύμα» που λαμβάνει χώρα εις την Κεφαλονιά μεταξύ 6-16 Αυγούστου, λέγοντας ότι αυτή είναι και μια απόδειξη δια την δήθεν πλάνη των παλαιοημερολογιτών!!!

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε και εμείς κάποια τέτοια θαύματα που λαμβάνουν χώρα με το παλαιό ημερολόγιο, όπως το Άγιο Φώς, η νεφέλη εις το όρος Θαβώρ, το παράδειγμα και θαύμα που δίνει ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης κατά του Νέου Καλενδαρίου των Λατίνων κ.λπ., αλλά η δική μας ανάρτηση δεν έχει τέτοιο κακόβουλο και πονηρό σκοπό!

Σκοπός της αναρτήσεώς μας είναι να υπενθυμίσει σε μερικούς «ορθοδόξους» τους λόγους του Κυρίου και τα πατερικά λόγια των αγίων της Εκκλησίας μας που έχουν λησμονήσει.

Και αυτά είναι:

1) «....πολλοὶ ἐροῦσίν μοι ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ, Κύριε Κύριε, οὐ τῷ σῷ ὀνόματι προεφητεύσαμεν, καὶ τῷ σῷ ὀνόματι δαιμόνια ἐξεβάλομεν, καὶ τῷ σῷ ὀνόματι δυνάμεις πολλὰς ἐποιήσαμεν; καὶ τότε ὁμολογήσω αὐτοῖς ὅτι Οὐδέποτε ἔγνων ὑμᾶς· ἀποχωρεῖτε ἀπ' ἐμοῦ οἱ ἐργαζόμενοι τὴν ἀνομίαν (Κατά Ματθ. 21-24)


2) «..σημεία επετέλεσαν και οι αμαρτωλοί, αλλά και αιρετικοί και άπιστοι, για κάποια ανάγκη ή οικονομία. Το Πνεύμα το Άγιον ενεργεί και μέσω αναξίων και βεβήλων.
Όταν λοιπόν δής ότι έγινε κάποιο σημείο μέσω αιρετικών και απίστων, για κάποιο λόγο που γνωρίζει ο Θεός, μη θαμπωθής και να μη σαλευθής έκ της Ορθοδόξου πίστεως διότι πολλές φορές και η πίστι του προσερχομένου είναι αυτή που έκαμε το σημείο και όχι η αξία του ποιήσαντος»
(ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΣΙΝΑΙΤΟΥ P.G. 98, σ. 517-524)

3) Ο άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος μας λέγει «Πάς ό λέγων παρά τά διατεταγμένα, καν αξιόπιστος ή, καν νηστεύη, καν παρθενεύη, καν σημεία ποιή καν προφητεύή, λύκος σοι φαινέσθω έν προβάτου δορά προβάτων φθοράν κατεργα­ζόμενος»

4) Ο Απόστολος Παύλος μας λέγει: «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω».


Τολμηρό αυτό που μας λέγει ο απόστολος Παύλος! «ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ»!!

Φαντάζεστε αυτούς που αρέσκονται εις τα θαύματα να έβλεπαν άγγελο να τους λέγει «ακολουθήστε το νέο ημερολόγιο των Παπών της Δύσεως»!!! Εως και αυτόν τον ίδιο τον Παύλο θα αναθεμάτιζαν!!!

Δεν χρειάζονται περισσότερα. Αυτά τα λίγα φτάνουν δια να καταδείξουν το τι και πως πρέπει να το πιστεύουμε!
Εσείς μπορείτε να ασχολήστε με θαύματα και θαυματοποιούς, αλλά εμείς θα ακούσουμε την φωνή του Δεσπότη Χριστού αλλά και των αγίων πατέρων μας

«τὰ πρόβατα τὰ ἐμὰ τῆς φωνῆς μου ἀκούει, κἀγὼ γινώσκω αὐτά, καὶ ἀκολουθοῦσί μοι» (Ιωάννη, 10,27).

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Τι θα μας πούν όλοι αυτοί δια το θαύμα της αγίας νεφέλης που πραγματοποιείται με το παλαιό ημερολόγιο εις την εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου;; ή την ημέρα των Θεοφανείων εις τον Ιορδάνη ποταμό όπου τα νερά στρέφονται εις τα οπίσω;;

Ανώνυμος είπε...

Ο αρθρογράφος του κακόδοξου αυτού άρθρου Κώστας Ναυπλιώτης, ως πρώην Πεντηκοστιανός, δεν έχει απαγκιστρωθεί από τις ιουδαϊκές του καταβολές. Και ως οι Ιουδαίοι που "σημεία αιτούσιν", έτσι και αυτός και οι όμοιοί του προσπαθούν να πολεμήσουν τους Ορθοδόξους του πατρίου εορτολογίου, με οποιονδήποτε τρόπο. Κι ενώ είναι άλλος ο σκοπός που μπορεί να επιτελείται ένα θαύμα, αυτό χρησιμοποιείται για συγκεκριμένο σκοπό. Και γιατί παρακαλώ τα φιδάκια να βγαίνουν εκείνη την περίοδο για την Παναγία μας και όχι για τον Τίμιο Σταυρό του οποίου την Πρόοδο επιτελούμε εκείνες τις μέρες (1 Αυγούστου με το παλιό) εφόσον κιόλας τα φιδάκια φέρουν στο μέτωπο και στη γλώσσα το σημείο του Σταυρού; Μα ακόμη κι έτσι να είναι, επαναπαύονται οι Ορθόδοξοι σε ένα θαύμα, χωρίς να ερευνούν την Πίστη; Θαύματα γίνονται και σε παπικούς και απίστους, είναι αυτό αποδεικτικό της ορθότητας της πίστης τους;

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ