ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ


Οικ. Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος: «....αυτή είναι η γραμμή της Εκκλησίας μας, της Εκκλησίας Κωνσταντινούπολεως. Είναι γραμμή σταθερή και αταλάντευτη. Δεν μπορεί σήμερα κανείς να κλείνεται εγωιστικά στον εαυτόν του με ικανοποίηση, με αυτάρκεια και αυταρέσκεια και αυτοθαυμασμόν και να περιμένει να έλθουν όλοι οι άλλοι να τον προσκυνήσουν. Αυτό δεν γίνεται σήμερα».....«Χρειαζόμαστε ανοίγματα οικουμενικά, ανθρώπινα, κοινωνικά, να διαλεγόμεθα με όλους τους ανθρώπους καλής θελήσεως. Επεκρίνετο τότε ο Πατριάρχης Αθηναγόρας για αυτά τα ανοίγματα που έκανε. Όπως έκτοτε συνεχώς και σήμερα επικρίνεται το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο για τους οικουμενικούς διαλόγους τους οποίους διεξάγει πως ωσάν τάχα να ξεπουλούμε την Ορθοδοξία. Μόνον δια του διαλόγου μπορεί να επέλεθει συνεννόησις, συμφιλίωσις και καταλλαγή. Γι αυτό και θα συνεχίσουμε ό τι και άν μας λένε, όσο και να μας επικρίνουν, να διαλεγόμεθα και με τη Ρώμη και με την Αγγλικανική Εκκλησία και με το Π.Σ.Ε. και με την Παγκόσμια Λουθηρανική Ομοσπονδία και με τις λεγόμενες Αρχαίες Ανατολικές Εκκλησίες, τους Αρμενίους, τους Κόπτας, τους Αιθίοπας έως ότου έλθει η μεγάλη και επιφανής ημέρα της των πάντων ενώσεως για την οποία η Εκκλησία μας σε κάθε Ακολουθία της, συνεχώς, ανελλιπώς και αδιαλλείπτως προσεύχεται όταν λέγει...υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου, ευσταθείας των Αγίων του Θεού Εκκλησιών και της των πάντων ενώσεως...Αυτό είναι μία από τις προτεραιότητές μας, από τους ιερούς σκοπούς μας, από τα ιδανικά και τους στόχους της διακονίας μας.»



Δεν θα σας κουράσουμε με συνεχόμενες θεολογικές ερμηνείες των παρερμηνειών του κ. Βαρθολομαίου. Απλώς θα σας τονίσουμε ως απλοί Χριστιανοί ότι ο Οικ. Πατριάρχης, όπως και ο ίδιος δηλώνει, δεν πρόκειται να αλλάξει γραμμή, όπως ''άχρι καιρού'' αναμένουν μερικοί! Το τόνισε ήδη ο ίδιος!!!

Αυτό το ''άχρι καιρού'', το ακούμε ήδη αρκετά χρόνια φτάνοντας εις το σημείο που μας καταφέραν να λησμονήσουμε ότι θα έπρεπε να μας απασχολεί το πως πρέπει να αρέσουμε εις τον Θεό και όχι εις τους ανθρώπους. Θα έπρεπε να μας απασχολεί το ποιά είναι η υποχρέωσίς μας έναντι του Δεσπότη Χριστού, και όχι έναντι των τυπικών διατάξεων της Εκκλησίας.

Φτάσανε μερικοί εις το σημείο να διαφωνούν εις το φρόνημα με τον Πατριάρχη, μνημονεύοντάς τον όμως εις τις ακολουθίες!!! Όμως το ο δικό μας ιστολόγιο δεν θα ανοίξει πολεμική εναντίον των φρονούντων ''συντηρητικά'', όμως πρέπει να τους υπενθυμίσει τα καθήκοντά τους έναντι του Θεού!

Δυστυχώς αγαπητοί αδελφοί και Πατέρες, το Επιφανειακό ''άχρι καιρού'' απέτυχε παταγωδώς! Σας το τονίζει ο ίδιος ο Πατριάρχης ξεκάθαρα! «....αυτή είναι η γραμμή της Εκκλησίας μας, της Εκκλησίας Κωνσταντινούπολεως. Είναι γραμμή σταθερή και αταλάντευτη».Η θα συνεχίσετε έχοντας το ΙΔΙΟ ΦΡΟΝΗΜΑ με τον Πατριάρχη δια να είστε συνεπείς προς τον Θεό, εμάς, και τον εαυτό σας, ή θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τους ήδη υπάρχοντας Ιερούς Κανόνας, οι οποίοι προστάζουν το πως πρέπει να ενεργούν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί εις περιόδους αιρέσεων.

Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολη η Ορθόδοξη Ομολογία εις την ΠΡΑΞΗ. Πρέπει όμως να σκεφτείτε τι ακολουθεί ΜΕΤΑ την πράξη! Και αυτό είναι ο στέφανος του μαρτυρίου απο τον ίδιο τον Κύριο Ιησού Χριστό!

Είναι αδύνατον να ανήκετε εις ΕΝΑ ΣΩΜΑ αλλά με διαφορετικό φρόνημα! Πόσο μάλλον όταν το φρόνημα της ταυτότητας της Εκκλησίας (Επισκόπου), τυγχάνει αιρετικό. Είναι αδύνατον αιρετικό και Ορθόδοξο φρόνημα να ταυτιστούν εις ενα κοινό σώμα το οποίο ονομάζεται ΕΚΚΛΗΣΙΑ.Δεν θα σας κουράσουμε άλλο διότι εκ των πραγμάτων θα πρέπει να συνεχίσουμε με λόγους θεολογικούς οι οποίοι λόγοι είναι μεγάλοι και κουραστικοί.
Κλείνοντας έχουμε να υπενθυμίσουμε εις τους αδερφούς και Πατέρες, ότι ίσως θα πρέπει να αναγνώσουμε απο την αρχή τους βίους των αγίων Πατέρων δια να ενθυμηθούμε το πως έπραξαν εκείνοι και τι πρέπει εμείς να πράξουμε.

Αυτούς τους αγίους μας πρέπει και να μιμηθούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ