ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος νέος εκπρόσωπος στη Μικτή Επιτροπή Διαλόγου με τους Παπικούς - Αποδεκτή η παραίτηση του ΜεσσηνίαςΣυνήλθε σήμερα Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012, στην πρώτη Συνεδρία Της για το μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου...

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

– Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
– Απεδέχθη την παραίτηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ως Μέλους των Συνοδικών Επιτροπών Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων, και ως Εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Μικτή Επιτροπή Διαλόγου μετά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και στην Επισκοπική Συνέλευση των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων της Ευρώπης.

Κατόπιν αυτού, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε :
α. Στην Συνοδική Επιτροπή Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, Μέλος τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Γρηγόριο Παπαθωμά, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
β. Στην Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, Μέλος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
γ. Στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Μέλος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.
δ. Στην Μικτή Επιτροπή Διαλόγου μετά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και στη Επισκοπική Συνέλευση των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων της Ευρώπης, ως εκπρόσωπο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομο.

– Όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την Τελετή παρασκευής και καθαγιάσεως του Αγίου Μύρου, κατά την Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

– Ενέκρινε τον κατάλογο των δικαιούχων του επιδόματος για το τρίτο τέκνο στη Θράκη, για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2012. Οι οικογένειες που θα λάβουν το επίδομα είναι 816 και το ποσό ανέρχεται στα 163.200,00 €.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου


ΠΗΓΗ ''ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ''

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΓΓΡΑΦΗ EMAIL ΔΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ