ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΥΝΙΤΩΝ




Απο 13-17 Σεπτεμβρίου 2011 υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος του πανεπιστημίου Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής, συνήλθεν εις την Ιεράν Μονήν Πεντέλης το 20ο Διεθνές Συνέδριο των Ουνιτών.
Η Ουνιτική αυτή εταιρεία ιδρύθη το 1974 έχει έδρα την Βιέννη και συμμετέχουν Ορθόδοξοι, παπικοί και Αγγλικανοί, «ειδικοί» εις το Κανονικόν Δίκαιον των Ορθοδόξων και των Ουνιτών.
Εις το 20ο Συνέδριον έλαβον μέρος 50 θεολόγοι απο την Ελλάδα, της ΗΠΑ, την Ινδία και χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Εις την εναρκτήριον τελετήν με συμπροσευχάς παρέστησαν ο Νούτσιος του πάπα Edward Joseph Adams ο εν Ελλάδι ψευδοαρχιεπίσκοπος των παπικών Νικόλαος ο οποίος απηύθυνεν και χαιρετισμόν.
Ως θέμα προς συζήτησιν είχον την «Διασπορά». Ήτοι λόγω της μεταναστεύσεως δημιουργήθησαν θρησκευτικαί κοινότητες, εις διάφορα μέρη του πλανήτου.
Μεταξύ των εισηγητών ήταν ο μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο «αρχιεπίσκοπος» Cyrl Vasil γραμματέας της συνόδου των παπικών δια τους ουνίτας, ο Μελχίτης «αρχιεπίσκοπος» Σιδώνας Ηλίας Haddad και ο εν Ελλάδι Ουνίτης «επίσκοπος» Δημήτριος.

ΠΗΓΗ ''cen.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ