ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ι.Κ.Α. αριθ. πρωτ.: Σ70/62/29.11.2011 Καταβολή συντάξεων σε ασφαλισμένους μας οι οποίοι αρνούνται την χορήγηση του Α.Μ.Κ.Α.


«Καταβολή συντάξεων σε ασφαλισμένους μας οι οποίοι αρνούνται την χορήγηση του Α.Μ.Κ.Α.»

Όπως είναι γνωστό με τις διατάξεις του άρθρου 153 του Ν. 3655/2008, από 1/6/2009 ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθιερώθηκε υποχρεωτικά ως αριθμός εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης όλων των πολιτών της Χώρας.

Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου αυτού από την ανωτέρω ημερομηνία ουδείς δύναται να απασχοληθεί ως μισθωτός ή ως αυτοαπασχολούμενος, να ασφαλιστεί, να εκδώσει ή να ανανεώσει βιβλιάριο ασθενείας, να δικαιωθεί και να εισπράξει συντάξεις και γενικότερα πάσης φύσεως παροχές, επιδόματα και βοηθήματα, εάν δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, ο οποίος αναγράφεται υποχρεωτικά επί όλων των ως άνω αντίστοιχων παραστατικών.

Επίσης στην αρ. 7791/245/Φ80321/30.3.2009 Κ.Υ.Α. και συγκεκριμένα στο άρθρο 1 παρ.2 ορίζεται ότι υπόχρεοι απόκτησης ΑΜΚΑ είναι όλοι οι ασφαλισμένοι (άμεσα ή έμμεσα) και οι συνταξιούχοι.

Στη συνέχεια με τα αρ. Σ70/46/16-09-2010 και Σ70/49/24-09-2010 Γενικά Έγγραφά μας, σας ενημερώσαμε για την υποχρεωτική αναγραφή του Α.Μ.Κ.Α. στα δελτία αναγγελίας νέου συνταξιούχου ή μεταβολών από 1/1/2011.

Προκειμένου να επιτευχθεί η καταγραφή της φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων μας, ζητήθηκε απ’ αυτούς να προσκομίσουν υποχρεωτικά τον Α.Μ.Κ.Α.

Δεδομένου ότι η υπηρεσία μας έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών και έγγραφων αιτημάτων πολλών ασφαλισμένων μας, οι οποίοι ζητούν να εξαιρεθούν από την χορήγηση ΑΜΚΑ, καταθέτοντας και εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να πληρωθούν, επικαλούμενοι λόγους παραβίασης θρησκευτικής συνείδησης και συνταγματικής συνείδησης, υποβάλαμε ερώτημα στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για παροχή οδηγιών σχετικά με την αντιμετώπιση των περιπτώσεων αυτών.

Συνεπώς, μέχρι να ολοκληρωθεί η ως άνω αλληλογραφία και να σας ενημερώσουμε για τον χειρισμό των περιπτώσεων αυτών με σχετικό έγγραφό μας, παρακαλούμε να προβαίνετε σε χειρόγραφη πληρωμή των συντάξεων όσων ασφαλισμένων δεν προσκομίζουν Α.Μ.Κ.Α. επικαλούμενοι λόγους θρησκευτικής και συνταγματικής συνείδησης.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΓΔΟΝΤΑΚΗ


ΠΗΓΗ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ