ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ''ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ''

Το ''ανταιρετικό εγκόλπιο'' δημοσίευσε μια είδηση σχετικά με κάποιους ''παλαιοημερολογίτες'' που ετέλεσαν αγιασμό σε εναν ινδουιστικό ναό. Είχαμε απαντήσει παλαιότερα. Την απάντηση μας μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

Η νέα είδηση αναφέρει τα εξής «ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΜΥΡΕΛΑΙΟΥ «ΕΥΧΗ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ» «ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΓΚΟΥΡΟΥΙΣΤΕΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ».
Και συνεχίζει με γνωστές κατηγορίες κατά των ΓΟΧ.
Εμείς σχολιάσαμε στην σελίδα τους αναφέροντας τα εξής

«Τι μας λέτε τώρα!
Μα είναι δυνατόν να κατηγορείτε όλους τους ΓΟΧ επειδή οι εν λόγω ιερείς έπραξαν κατ' αυτόν τον τρόπον;
Κατ΄ αρχάς δεν έχουν καμμία σχέση με την κανονική σύνοδο των ΓΟΧ Ελλάδος. Δηλαδή όποιος θεωρεί εαυτόν ''παλαιοημερολογίτη'' και πράττει διάφορα ευτράπελα φταίνε οι υπόλοιποι ΓΟΧ;

Δηλαδή τι να πούμε δια την επίσημη Εκκλησία που οι κατα τόπους Εκκλησίες τους, Πατριαρχεία, και γενικά όλο το πλήθος των Εκκλησιών τάσσονται ανοικτά ΥΠΕΡ του Οικουμενισμού;;
Με την λογική την δική σας, τότε καλά κάνουν οι ΓΟΧ που θεωρούν την επίσημη Εκκλησία ως σχισματική δια το θέμα του εορτολογίου και σήμερα αιρετική δια την διαστροφή των δογμάτων με την αποδοχή της Παναιρέσεως του Οικουμενισμού και δια της συμμετοχής τους εις το Π.Σ.Ε
.
Λέγω με ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ, διότι εαν εσείς κατηγορείτε ΟΛΟΥΣ τους ΓΟΧ δια το ευτράπελο που έπραξαν οι εν λόγω ''παλαιοημερολογίτες'' (αν και οι ίδιοι δεν είναι ΓΟΧ) τότε θα ισχύει και η ίδια λογική δια τον Οικουμενισμό».

Και η απάντηση του Εγκολπίου;

1
) Δεν ξέρω πως κατάφερες να σχολιάσεις πάλι εδώ μέσα ενώ σε έχω διαγράψει από τις επαφές.
2) Οι εν λόγω παλαιοημερολογίτες είναι ΓΟΧ και μαλιστα στη σελίδα τους έχουν και προβάλουν κάποιον επίσκοπο ΓΟΧ με το όνομα Φωτιο
3) Το ποιοί είναι πραγματικοι ΓΟΧ κλπ ουτε εσεις οι ίδιοι δεν το ξερετε.
4) αν είχατε έστω και την ελάχιστη ευαισθησία στα θέματα πίστεως θα έπρεπε εσεις οι ίδιοι να περιφρουρήσετε το χώρο σας και να απομονώσετε τέτοιες αστειότητες που προσβάλουν την Ορθοδοξία.

5 και τελευταίο εδώ δεν σου επιτρέπω να κάνεις προπαγάνδα με ψεύδη και ασάφειες. Μην ξαναγράψεις εδώ.».


Αγαπητοί, πρώτον σχολιάσαμε όπως σχολιάζουν όλοι εις το facebook. Τώρα εαν εσείς δεν γνωρίζετε το πως διαγρἀφεται κάποιος απο τις επαφές σας, είναι αποκλειστικά δικό σας πρόβλημα και όχι δικό μας.
Δεύτερον, το ποιοί είναι ''πραγματικοί ΓΟΧ'' και εμείς το γνωρίζουμε και εσείς και όλοι, απλώς εσείς κάνετε ότι δεν γνωρίζετε. Όσο δια τον Επίσκοπο Φώτιο ήδη έχουμε άνωθεν την απάντηση απο παλαιότερη ανάρτησή μας.
Τρίτον, ο χώρος των ΓΟΧ περιφρουρείται αρκετά καλά και απομονώνουν όντως διάφορα στοιχεία που προσβάλλουν την Ορθοδοξία, απλώς δεν μπορούν να κάνουν και τους διώκτες (μη γένοιτο) αντιθέτως απο ότι έπραξαν παλαιότερα άλλοι εις αυτούς!!
Και τελευταίον, τώρα όντως μας διαγράψατε απο το προφίλ σας και καλώς επράξατε διότι δεν έχετε επιχειρήματα και έτσι είστε ελεύθεροι να κάνετε την προπαγάνδα σας με όντως ψεύδη και ασάφειες αφού όποιος σας αντικρούει τον διαγράφετε!!!

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ολοι οι λεγομενοι γοχ ειστε για δεσιμο!Αθεολογητες και επηρμενες κεφαλες,εχοντες αγνοια ακομη και στοιχειωδων γνωσεων ορθοδοξου δογματικης,κανονικου δικαιου και ορθοδοξου εκκλησιολογιας,γι'αυτο ακριβως εχετε κατακερματιστει σε τοσες παραταξεις και συνοδους!Που ακουστηκε σε μια και μονο χωρα να υπαρχουν 12 διαφορετικες μεταξυ τους συνοδοι και να διαθετουν 50 επισκοπους για εναν αριθμο 50 εως 70 χιλιαδων πιστων!!

Ανώνυμος είπε...

Mην ανησυχείτε για το ''εγκόλπιο αντιαιρετικό''..οι άνθρωποι έχουν σοβαρό πρόβλημα.Δέν ξέρουν ούτε να συζητήσουν.Εγω σας καταλαβαίνω...αν και δέν είμαι με το παλαιό.Μιά φορά προσπάθησα να κάνω ιντερνετικό διάλογο με αυτούς και ήθελαν να οδηγήσουν τα πράγματα εκεί που θέλουν και να εξουθενώσουν τον αντιφρονούντα....προσευχή να κάνετε γι'αυτούς.Τραγική η κατάσταση που έχουν περιέλθει...

γιωργος είπε...

Μ αυτα και μ αυτα εδεσε ο διαβολος την ορθοδοξια και την ταλανιζει!Δεν ειμαι με το πσλαιο αλλα θελω μεσα απο την κριση η ορθοδοξια μας να βγει δυνατη.Τι μας λεει ο Αποστολος Παυλος ;Μοιραζεται Ο Χριστος , γιατι να μοιραζεται η εκκλησια Του;Ενας ο Κυριος , μια η εκκλησια , ενα ποιμνιο.Ενας απλος ορθοδοξος χριστιανος.

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ