ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Οικουμενιστικά παιχνιδάκια στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος;


Το μοναδικό σημαντικό θέμα που επρόκειτο να συζητήσει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος στις τακτικές συνεδριάσεις της του τρέχοντος Οκτωβρίου αναβλήθηκε. Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα Πέμπτη έπρεπε να συζητηθεί το θέμα της αναγνωρίσεως των εν Κωνσταντινουπόλει Συνόδων του 879/880 μ.Χ. και του 1351 μ.Χ. ως Οικουμενικών. Το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε όμως μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης μας ενημερώνει ότι «Οι Εισηγήσεις των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου με θέμα : «Περί της αναγνωρίσεως της εν Κωνσταντινουπόλει εν έτει 879/880 μ.Χ. συγκληθείσης Συνόδου ως Ογδόης Οικουμενικής» και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία με θέμα : «Περί της αναγνωρίσεως της εν Κωνσταντινουπόλει εν έτει 1351 μ.Χ. συγκληθείσης Συνόδου ως Ενάτης Οικουμενικής», ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία, αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία να αναβληθούν για την επόμενη Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας»...
Είναι λυπηρό ότι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία. Τούτο σημαίνει ότι η πλειοψηφία των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος αν δεν στηρίζει έμμεσα την παναίρεση του Οικουμενισμού οπωσδήποτε αδιαφορεί για αυτήν και τις τραγικές συνέπειές που έχει η διαρκώς αυξανόμενη εξάπλωσή της. Κανένας «καλός λογισμός» δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απόφαση της πλειοψηφίας των Ιεραρχών. Αν ο χρόνος δεν επαρκούσε θα μπορούσε να παραταθεί η συνεδρίαση της Ιεραρχίας ή να παραλειφθούν κάποιες από τις άλλες εισηγήσεις που ασφαλώς είχαν δευτερεύουσα αξία συγκρινόμενες με το παραπάνω ζήτημα της Πίστεως.

Δυστυχώς φαίνεται πως εκτός από τους δηλωμένους οικουμενιστές Ιεράρχες υπάρχουν και άλλοι κρυφοί υποστηρικτές τους ή κάποιοι δειλιάζοντες μπροστά στους οικουμενιστικούς εκφοβισμούς. Δόξα τω Θεώ όμως υπάρχουν Ιεράρχες που και ορθόδοξο φρόνημα έχουν και παρρησία διαθέτουν. Αναμένουμε εντός των επομένων ημερών τις δικές τους παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες ώστε να στηριχθεί το ποίμνιο.

ΑΠΟ ''ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ''

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ