ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΘ΄ΟΔΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣεκ της Αγιορειτικής Εστίας

Καθ’ οδόν προς το Άγιον Όρος, όπου πραγματοποιείται η Πέμπτη κατά σειρά προσκυνηματική Του επίσκεψη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου την Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντηθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και στη συνέχεια να εγκαινιάσει την Έκθεση «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Οδοιπορία στο Άγιον Όρος 1992-2011», που διοργανώνει στις εγκαταστάσεις της η Αγιορειτική Εστία μετέχουσα στις εκδηλώσεις με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών Πατριαρχίας του προκαθήμενου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο επίσημος εορτασμός ως γνωστόν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Πρωτάτου στις Καρυές, παρουσίας των 20 Ηγουμένων και των Αντιπροσώπων Αρχιερέων, εκπροσώπων της Κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου και πλήθος πιστών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τη συνοδεία του θα φτάσει στο Αεροδρόμιο Μακεδονία την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 11:00 όπου ετοιμάζεται επίσημη υποδοχή.

Από εκεί θα κατευθυνθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο προς εθιμοτυπική επίσκεψη του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και στις 12:30 θα εγκαινιάσει στην Αγιορειτική Εστία (Κτίριο Νεδέλκου, Εγνατία 109) Έκθεση 8 φωτογράφων από τις 4 προσκυνηματικές επισκέψεις του στο Άγιον Όρος και τις 3 στις εκδηλώσεις της Αγιορειτικής Εστίας.

Στη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, που θα πραγματοποιηθούν στον αύλιο χώρο του κτιρίου Νεδέλκου θα υπάρξει προσφώνηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και Προέδρου της Αγιορειτικής Εστίας Γιάννη Μπουτάρη, εκπροσώπων της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και αντιφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφτεί τη Βιβλιοθήκης της Αγιορειτικής Εστίας και την Έκθεση φωτογραφίας.

Κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης θα προσφέρει ως συμβολικό δώρο στον Πατριάρχη μία οδοιπορική ράβδο.
Μετά την επίσκεψη του ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν για την Ουρανούπολη και από εκεί για το Άγιον Όρος και τις Καρυές, όπου η Ιερά Κοινότητα ετοιμάζει επίσημη υποδοχή, προκειμένου να αρχίσει το πρόγραμμα της τριήμερης προσκυνηματικής επίσκεψης Του στο Άγιον Όρος.

Στην Έκθεση παρουσιάζονται 80 και πλέον έργα των φωτογράφων Νίκου Μαγγίνα, Κώστα Αργύρη, Νώντα Στυλιανίδη, Γιώργου Τσαντούκα, Κώστα Τζιβανίδη, Θεοδόσιου Σιμονωπετρίτη, Αρσένιου Τοπσίδη και των αδελφών Αναγνωστόπουλου, από τις επισκέψεις του Πατριάρχη στο Άγιον Όρος κατά τα έτη 1992, 1998, 2006 και 2008 και τις επισκέψεις Του στις εκδηλώσεις της Αγιορειτικής Εστίας το 1999 στο κτίριο της Αγιορειτικής Εστίας, το 2004 στην Έκθεση «Μανουήλ Πανσέληνος. Εκ του Ιερού Ναού του Πρωτάτου» και το 2006 στην έναρξη του Α’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «Άγιον Όρος: Το μεγαλείο του Πρωτάτου. Η διαχρονική συμβολή των Καρυών».

ΑΠΟ AMEN.GR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΕΙΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ Κ.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓ.ΟΡΟΣ (2006)

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ....ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ!Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΓΓΡΑΦΗ EMAIL ΔΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΕΙΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΕΙΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ