ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΝ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ;;;

Προ μηνών είχαμε αναφέρει εις το 1ο άρθρο μας υπό τον τίτλο ''ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΣΠΑΣΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ'' τα εξής

«Εἶναι τοῖς πάσι γνωστόν, ὅτι τό ἰστολόγιό μας διατηρεῖ στάση ΕΝΩΤΙΚΗ μεταξύ των Ὀρθοδόξων καί ἀποφεύγει τόν κατακερματισμό καί τήν διάσπαση ἀναμεταξύ μας. Ὅπως πολλάκις ἔχουμε ἀναφέρει, ὑπάρχουν εἰς τόν χῶρο κάποια ''ζιζάνια'' τά ὁποῖα δέν ἀφήνουν νά ἐπιτευχθεῖ ἡ πολυπόθητος ἕνωσις μεταξύ παλαιοημερολογιτῶν καί νεοημερολογιτῶν. Ἔχουμε ἐπίσης ἀναφέρει ὅτι ἔχουν εἰσχωρήσει ἐδῶ καί ἀρκετά χρόνια κάποιοι ''βαλτοί'' στούς κόλπους τῶν παλαιοημερολογιτῶν, ἀλλά καί εἰς τούς κόλπους τῆς ἐπισήμου Ἐκκλησίας. Σκοπός τούς ἦταν καί εἶναι ἡ διάσπαση τῶν Ὀρθοδόξων σέ κομμάτια ὥστε ἔτσι νά ἐπιτευχθεῖ ἡ ἅλωσις τήν Ὀρθοδοξίας μέ τόν πιό εὔκολο τρόπο. Εἰς τούς παλαιοημερολογίτας δημιούργησαν καί δημιουργοῦν τίς γνωστές λεγόμενες ''παρατάξεις'' ὥστε ἔτσι νά σπιλωθεῖ ὁ δίκαιος ἀγώνας τῶν παλαιοημερολογιτῶν καί εἰς τήν ἐπίσημη Ἐκκλησία προωθοῦν τόν Οἰκουμενισμό καί ἤδη ἀρχίζουν νά διαχωρίζουν τούς Ὀρθοδόξους σέ ἀντιοικουμενιστές καί οἰκουμενιστές. Μέ ἁπλά λόγια δημιούργησαν τούς παλαιοημερολογίτες, δημιούργησαν τίς διάφορες παρατάξεις τῶν παλαιοημερολογιτῶν, δημιούργησαν τούς νεοημερολογίτας, τούς ἀντιοικουμενιστές, τούς οἰκουμενιστές καί ὁ Θεός νά βάλει τό χέρι Του, ὥστε νά μήν δοῦμε τίποτα χειρότερο».

Αφορμή δια την ανάρτησή μας την σημερινή εστάθη η δημιουργία μιας νέας Συνόδου υπό τον τίτλο ''ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ Π.Ε''
Το μόνο που γνωρίζουμε δια την εν λόγω Σύνοδο είναι αυτά που η ίδια αναφέρει εις την σελίδα της εις το Facebook και τίποτα παραπάνω. Αναφέρει η ίδια τα εξής

«Η πατρίδα μας θέλει σοβαρούς Ορθόδοξους άντρες κληρικούς, που να ομολογούν για την πίστη την Αγία και να είναι αμέπτου ηθικής και όχι σόδομα - δις καθηραιμένοι - συκιές - ψυχοπαθείς -κλεπτομανείς και κυρίως Θεομπαίχτες αυτοκυρήσσονται Αρχιεπίσκοποι - Επίσκοποι - παπάδες - παραβιάζοντας τους Ιερούς Κανόνες και το Πηδάλιον».

Και συνεχίζει

«Η Ιερά Σύνοδος π.ε. , καταδικάζει τά όσα έπραξαν άνθρωποι - κληρικοί άλλων παρατάξεων και δεν συνενούμε για καμία ένωση με Ασεβείς Ρασοσκέπαστους».


Η πρώτη μας επαφή λοιπόν με την εν λόγω Σύνοδο, διαβάζοντας τα σχόλιά της, δεν θα λέγαμε ότι είναι και η καλύτερη. Ποιούς άραγε εννοεί χαρακτηρίζοντας με τα εν λόγω επίθετα η ''ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ Π.Ε.'';; Και η απάντηση δια την ερώτησή μας δεν άργησε βεβαίως να έρθει!


«Λυπούμεθα βαθύτατα με όσα εξακολουθούν να συμβαίνουν με την παράταξη του Αυξεντίου, κληρικοί - Επίσκοποi, να μπαινοβγαίνουν σπό την Σύνοδο τους σαν να είναι η παράγκα του καραγκιόζη ! Αμαυρώνουν το πρόσωπο και των άλλων παρατάξεων με την κατάντια τους. Δεν έχουμε μήτε στο μέλλον θα έχουμε κοινωνία με αρρωστημένες καταστάσεις των Γ.Ο.Χ. που μόνο γνήσιοι δεν είναι.... Είμεθα με το παλαιό εορτολόγιο και όχι γογατζίδες !».

Απ΄ ότι καταλαβαίνουμε η Σύνοδος αυτή δεν έχει σχέση με τους ΓΟΧ. Είναι με το παλαιό εορτολόγιο, αλλά δεν είναι ΓΟΧ, και όπως οι ίδιοι αναφέρουν δεν είναι «γογαντζίδες».

«Είμεθα με την παράδοση και όχι με την παράβαση, των Ιερών Κανόνων. Σας προτρέπουμε να δείτε την κατάσταση που επικρατεί, όπως την παρουσιάζει το μπλόκ....».

Είναι παραδοσιακοί και όχι παραβάτες των ιερών Κανόνων. Και προτρέπουν τον κόσμο να εισέλθει εις μίαν σελίδαν την οποίαν, δυστυχώς, είναι τόσο άσχημα τα λόγια που γράφει που προσωπικά εμείς δεν θέλουμε ούτε καν να την ανοίξουμε!!! Ως τώρα λόγος δια την Παναίρεσιν του Οικουμενισμού δεν υπάρχει καν!!!

«Ανακοίνωση : Συνιστώμεν την προσοχή του Φιλοθρήσκου Ελληνικού Λαού, περί των ακάλυπτων, προκλητικών, ανυπόστατων, πλανεμένων, τοιούτων κληρικών όπως διασταυρώνουν τα λεγόμενα τους, διότι το αποτέλεσμα θα είναι ολέθριο, όπως απέδειξε το παρελθόν τους, τόσο εις την Αυστραλίαν όσο και εις την Ελλάδαν.

Εκ του Γραφείου Τύπου & Ενημέρωσης»

Μα αγαπητοί φίλοι, εδω δεν γνωρίζουμε καν εσάς τους ίδιους, πως μας προτρέπετε να προσέχουμε απο τους διαφόρους που μας λέτε;; Βεβαίως απ΄ ότι φαίνεται μάλλον δια κάποια παράταξη των ΓΟΧ ομιλούν. Ως τώρα το συμπέρασμα είναι ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΧ. Ουδείς λόγος δια την Παναίρεσιν του Οικουμενισμού!

«Ανακοίνωση : Υπό ένταξη εκ του Νέου Ημερολογίου, κληρικοί (έγγαμοι) 4 (τέσσερεις). Κληρικοί του πατρίου εορτολογίου 18 (Δέκα Οκτώ) εκ των οποίων 7 έγγαμοι και 11 άγαμοι. Οι Αιτήσεις συνεχίζονται.
Εκ της Αρχιγραμματείας
»

Εδω απ΄ ότι βλέπουμε εντάχθηκαν εις τους κόλπους της εν λόγω Συνόδου, κληρικοί και εκ του νέου ημερολογίου αλλά και εκ του παλαιού. Άραγε όταν λέγουν ''πατρίου εορτολογίου''εννοούν κάποιους εκ των ΓΟΧ ή εκ των παλαιοημερολογιτών που έχουν κοινωνία με τα Πατριαρχεία κ.λπ όπως επί παραδείγματι η Σερβία, Ρωσία κ.λπ;;

«Ανακοίνωση : Η Ιερά Σύνοδος ζητά, Νομικό Σύμβουλο, ειδικευθείς επί του Εκκλησιαστικού Δικαίου».

και εις κάποια σχόλια τους αναφέρουν λέγοντας «Δεν θα πέσουμε σε καμία περίπτωση (εννούν κάποιες αρρωστημένες καταστάσεις μάλλον των ΓΟΧ πάλι) μήτε θα εισχωρήσουν παράσιτα στην Σύνοδο μας, καθότι θα είναι φωτεινό παράδειγμα προς μίμησην και ο Τηλαυγής Φάρος της Ελλάδας και όχι μόνον ». Ουδείς λόγος δια την Παναίρεσιν του Οικουμενισμού.

«Ευχαριστούμε, έναν έναν τους ευσεβής Ορθοδόξους Χριστιανούς, για την στήριξη, την αγάπη και την συμπαράσταση προς την Ιερἀ Σύνοδο. Θέλουμε να γνωρίζετε ότι πιστεύουμε στον Αναστημένο Ιησού Χριστό τον μόνο αληθινό. Δεν φορέσαμε το ράσο γιατί δεν είχαμε εργασία, αλλά φορέσαμε το ράσο γιατί από μικρά παιδιά αγαπήσαμε τον Δημιουργό μας και είδαμε πολλά θαύματα στην προσωπική μας ζωή. Θέλουμε να ενωθούμε με όσους αληθινά πιστεύουν στον Αληθινό Θεό και στο παλαιό ημερολόγιο».

Θα θέλαμε και εμείς να σας ευχαριστήσουμε αγαπητοί, αλλά πως να το κάνουμε όταν δεν γνωρίζουμε ποιοί είστε και τι πρεσβεύετε;; Ώστε να γνωρίζουμε εαν πρέπει να σας υποστηρίξουμε ή όχι!
Επίσης γράφετε ότι θέλετε να ενωθείτε με όσους αληθινά πιστεύουν στον αληθινό Θεό και στο παλαιό ημερολόγιο. Και το παλαιό ημερολόγιο μήπως είναι Θεός δια να το πιστεύουμε;; Να το τηρούμε ως παράδοση βεβαίως, αλλά να το πιστεύουμε....;;;;

Επίσης, δια ποιόν αληθινό Θεό ομιλείτε έτσι αόριστα; Εμείς ομολογούμε ότι λέγει το ''ΣΥΜΒΟΛΟΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ'' μας, το κατοχυρωμένον υπό των 7 Οικουμενικών Συνόδων, αλλά και ότι πρεσβεύει και ομολογεί η ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, η οποία είναι η Ορθόδοξος Εκκλησία.

«Πολυαρχιερατικό Συλέίτουργο στην Αθήνα, αύριο Κυριακή, μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής της Θαυματουργού».

Εδω βλέπουμε ότι σήμερα Κυριακή ετέλεσαν Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, όμως δεν γνωρίζουμε ούτε που αλλά ούτε ποιοί ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ συμμετείχαν εις αυτό, ως ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ. Και όταν εζητήσαμε και εμείς να τους επισκεφτούμε λέγοντας «Σας χαιρετώ. Που θα λειτουργήσετε αύριο δια να σας επισκεφτώ;;», αυτό που εισπράξαμε ήταν ότι μας μπλόκαραν και έτσι ούτε να συνομιλήσουμε μαζί τους μπορούμε, αλλά ούτε και αίτημα να τους αποστείλουμε φιλίας μπορούμε, ούτε τις αναρτήσεις τους μπορούμε να δούμε!!! Και το ερώτημά μας είναι γιατί αγαπητοί; Δεν έχουμε δικαίωμα να μάθουμε ποιοί είστε;; Ποιά η Σύνοδός σας; Αφού δημοσία εκφράζεστε δημοσία και εμείς σας θέτουμε δυο απλά ερωτήματα

1ον) Ποιοί είναι οι Αρχιερείς σας, εφ΄ όσον τελέσατε ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ.

2ον) Ποιές είναι οι ενορίες σας

Θα περίμενουμε απαντήσεις και απο τους ίδιους αλλά και απο όσους γνωρίζουν κάτι σχετικά.

Εκ των προτέρων σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε να μην δούμε τίποτε χειρότερο, όπως προαναφέραμε εις την αρχή του κειμένου.

Ο διαχειριστής του ιστολογίου ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ