ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ήρθε η ώρα να αποχωρήσει και η Εκκλησία της Ελλάδος από το ΠΣΕ

Καλά είναι τα νέα από την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής «Πίστεως και Τάξεως» του ΠΣΕ στην Κύπρο. Το Ανακοινωθέν που εκδόθηκε αναφέρει ότι «Μέλη από σχεδόν όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες ήσαν παρόντα στη Συνδιάσκεψη αυτή». Άρθρο όμως του Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε Σεραφείμ στο amen.gr μας πληροφορεί ότι των εργασιών του ΠΣΕ στην Κύπρο απείχαν αρκετές Ορθόδοξες Εκκλησίες και συγκεκριμένα τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Ιεροσολύμων, Βουλγαρίας, Γεωργίας και Πολωνίας.
Δυστυχώς η Εκκλησία της Ελλάδος δεν ακολουθεί ακόμη την πατερική γραμμή των παραπάνω Εκκλησιών και συνεχίζει την ενεργό συμμετοχή της στο ΠΣΕ αποστέλλοντας μάλιστα ως εκπροσώπους επισκόπους με εγνωσμένο οικουμενιστικό φρόνημα...Πληθαίνουν ωστόσο και στην Εκκλησία της Ελλάδος οι φωνές όσων ζητούν την άμεση αποχώρηση της Εκκλησίας μας από το ΠΣΕ. Τελευταία ξεκάθαρη φωνή αυτή του Μητροπολίτου Πειραιώς που μόλις την 4η/3/2011 ζήτησε την άμεση αποχώρηση μας από το ΠΣΕ. Σε σχετικό Ανακοινωθέν τόνιζε: «Παρίσταται ἑπομένως ἀδήριτος ἡ ἀνάγκη τῆς ἀμέσου ἀποχωρήσεως ἀπό τόν ἑσμό αὐτόν τῶν αἱρέσεων καί τοῦ διαμονιώδους συγκρητισμοῦ τοῦ ΠΣΕ διότι οὐδεμία Ὀρθόδοξος μαρτυρία κατατίθεται καί γίνεται δεκτή ὡς ἀποδεικνύεται ἐκ τοῦ ἀνωτέρω κειμένου».
Ως γνωστόν από την Δευτέρα συνεδριάζει η ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος. Και όπως αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Το ΒΗΜΑ «θα υπάρξει κοινή συνεδρίαση της 12μελούς Ιεράς Συνόδου, της οποίας ο κ. Σεραφείμ είναι μέλος, με την Επιτροπή Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων που χειρίζεται τα θέματα με τις άλλες χριστιανικές κοινότητες και τις ορθόδοξες Εκκλησίες. Οι Μητροπολίτες Νικοπόλεως κ. Μελέτιος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α. Π. Θ κ. Γ. Μαρτζέλος δοκιμασμένοι στους διάλογους με τους ετεροδόξους και ομόδοξους θα παρουσιάσουν στην Ιερά Σύνοδο όλο το έργο της επιτροπής στην οποία συμμετέχουν αλλά έχουν αρχίσει να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την στάση του Μητροπολίτη Πειραιώς…».
Δεν γνωρίζουμε αν στη συνεδρίαση αυτή της ΔΙΣ ο Μητροπολίτης Πειραιώς θα θέσει ζήτημα συνοδικής απόφασης αποχώρησης της Εκκλησίας της Ελλάδος από το ΠΣΕ. Είναι όμως βέβαιον ότι πλέον ο καιρός είναι κατάλληλος για την λήψη μιας τέτοιας απόφασης, καθώς πολλές Ορθόδοξες Εκκλησίες κινούνται πλέον προς αυτή την κατεύθυνση. Με μια τέτοια ευλογημένη απόφαση και η συνείδηση των Ορθοδόξων πιστών δεν θα αμβλύνεται και στους ετερόδοξους θα μπορέσουμε να βάλουμε την «καλή ανησυχία» για την Ορθοδοξία.
Η Εκκλησία της Ελλάδος οφείλει να εγκαταλείψει την γραμμή της πλήρους συμφωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο στα ζητήματα του ΠΣΕ και των διαχριστιανικών Διαλόγων μιμούμενη άλλες αδελφές Ορθόδοξες Εκκλησίες όπως αυτές της Βουλγαρίας και της Γεωργίας που πρώτες αποχώρησαν από τις οικουμενιστικές διαχριστιανικές και διαθρησκειακές προσεγγίσεις.

ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ