ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Κύπρος- Εναρκτήρια Δοξολογία με Συμπροσευχή κατά την έναρξη των εργασιών της Συνελεύσεως της Επιτροπής "Πίστεως και Τάξεως"



Έναρξη εργασιών Συνελεύσεως Ορθοδόξων Εκπροσώπων στην Κύπρο, Μελών της Επιτροπής "Πίστεως και Τάξεως"

Με την εναρκτήρια Δοξολογία που τελέστηκε προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής της Αγίας Νάπας, ξεκίνησαν οι εργασίες της Συνελεύσεως των Ορθοδόξων Εκπροσώπων της Επιτροπής «Πίστεως και Τάξεως» του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. Πρόεδρος της Επιτροπής «Πίστις και Τάξις» είναι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Μακαριώτατος ευχήθηκε ευόδωση των εργασιών της Συνελεύσεως, ενώ ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος ξενάγησε τους φιλοξενουμένους στους ανακαινιζόμενους χώρους της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγίας Νάπας και αναφέρθηκε στο ιστορικό της Μονής. Στη συνέχεια οι Σύνεδροι μετέβησαν στο ξενοδοχείο «Pavlo Napa», όπου ξεκίνησαν τις εργασίες τους με τον Χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Η Συνέλευση που φιλοξενείται από την Εκκλησία της Κύπρου και οργανώνεται από την Μητρόπολη Κωνσταντίας θα διαρκέσει από σήμερα 3 Μαρτίου μέχρι και τις 8 Μαρτίου και θα ασχοληθεί με τη μελέτη από κοινού και τη σύνταξη απάντησης επί του εκκλησιολογικού κειμένου της Επιτροπής Πίστεως και Τάξεως: «Η φύση και η αποστολή της Εκκλησίας». Το κείμενο αυτό, αποτέλεσμα μακροχρόνιων θεολογικών συζητήσεων, με σημαντική συμμετοχή Ορθοδόξων θεολόγων, που άρχισαν με αφορμή το γνωστό κείμενο της Επιτροπής με τον τίτλο «Βάπτισμα, Ευχαριστία, Ιερωσύνη», κρίνεται ως ένα από τα σημαντικά κείμενα της «Πίστεως και Τάξεως» και ο στόχος είναι να αποκτήσει το ίδιο κύρος και σημασία όπως και το προηγούμενο.

Των εργασιών της Συναντήσεως θα προεδρεύσει ο Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος. Οι Ορθόδοξοι Εκπρόσωποι θα κάνουν εισηγήσεις επί των διαφόρων θεματικών του κειμένου και, έπειτα από συζήτηση των εκκλησιολογικών και γενικότερα των θεολογικών θεμάτων, θα οριστικοποιήσουν την κοινή θέση τους επί του κειμένου.

ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ