ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Αρχιερείς Εκκλησιών της Φινλανδίας στο Φανάρι

Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα


Την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι επισκέπτονται οι επικεφαλής της Ορθοδόξου Εκκλησίας, της Λουθηρανικής Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Φινλανδίας, σε μια κίνηση που υπογραμμίζει την αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία όλων των Χριστιανών στην παγωμένη Σκανδιναβική χώρα των χιλιάδων λιμνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καρελίας και πάσης Φινλανδίας Λέων μαζί με τον Λουθηρανό Αρχιεπίσκοπο Φινλανδίας Kari Mäkinen και τον Ρωμαιοκαθολικό Επίσκοπο Ελσιγκίου Teemu Sippo, έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος μέσα σε ατμόσφαιρα τιμής και αδελφικής αγάπης.

«Εύχομαι αυτές οι μεταξύ σας αδελφικές σχέσεις στην Φιλανδία να συνεχίζονται σταθερά και εις το μέλλον» σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαριστώντας για την αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπό του κατά την επίσκεψή που πραγματοποίησε στην Φιλανδία τον περασμένο Ιούνιο.

«Η επίσκεψή σας στην Κωνσταντινούπολη θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά μια αρχαία Εκκλησία και συγχρόνως πονεμένη και μαρτυρική Εκκλησία η οποία διά μέσω των αιώνων πέρασε πολλές δοκιμασίες αλλά με την χάρη του Θεού τις ξεπέρασε και ζει και υπάρχει, διακονεί τον λαό, τους οικουμενικούς διαλόγους – που είναι από τις προτεραιότητες του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Και πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνον με το διάλογο μπορούμε να λύσουμε τις διαφορές μας και στο Εκκλησιαστικό και στο πολιτικό επίπεδο» επισήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθυνόμενος στους τρεις Ιεράρχες.

Υπενθύμισε δε ότι στην Κωνσταντινούπολη και την ευρύτερη περιοχή πραγματοποιήθηκαν οι Οικουμενικές Σύνοδοι που αποτελούν θεμέλιο της αδιαιρέτου αρχαίας χριστιανικής Εκκλησίας.

Στο πλαίσιο της επισκέψεως των Φιλανδών Ιεραρχών ο Αρχιεπίσκοπος Λέων είχε μακρά συνεργασία με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο πάνω σε θέματα που αφορούν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Φινλανδίας αλλά και θέματα πανορθοδόξου ενδιαφέροντος.

Οι Φιλανδοί Αρχιερείς επισκέφθηκαν την Θεολογική Σχολή της Χάλκης και μνημεία της Πόλης ενώ την Κυριακή παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, δεκάδες προσκυνήτες από την Ελλάδα. Ανάμεσά τους πολλοί μικροί μαθητές δημοτικού σχολείου των Γιαννιτσών, που με πολύ ευλάβεια προσκύνησαν και προσευχήθηκαν στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και έλαβαν την ευχή και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη. Να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί να επισκεφθούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Κωνσταντινούπολη εκατοντάδες μαθητές όλων των τάξεων από την Ελλάδα.














































































































Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΝ GR






















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ