ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ιωάννης Τάτσης, Οικουμενιστική Βαβέλ στο Σαμπεζύ της Γενεύης

Οικουμενιστική Βαβέλ στο Σαμπεζύ της Γενεύης
Του Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου

Ότε καταβὰς τὰς γλώσσας συνέχεε των Οικουμενιστών ο Ύψιστος στις εργασίες της Διορθοδόξου Προπαρασκευαστικής Επιτροπής για τη σύγκληση Πανορθοδόξου Συνόδου, οι οποίες έλαβαν χώρα στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης από 22 έως 25 Φεβρουαρίου. Το Ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά το πέρας των εργασιών μας ενημερώνει ότι «δεν επετεύχθη συμφωνία επί του θέματος του Αυτοκεφάλου και του τρόπου ανακηρύξεως αυτού» αλλά και ότι «η Επιτροπή διεπίστωσε την αδυναμίαν εξευρέσεως ομοφώνως αποδεκτής προτάσεως» για το θέμα της θέσεως κάθε Ορθόδοξης Εκκλησίας στα Δίπτυχα.
Η ασυμφωνία είναι καρπός της οικουμενιστικής γραμμής των περισσοτέρων μελών της Επιτροπής αλλά και της έπαρσης όσων πιστεύουν ότι θα μείνουν στην ιστορία ως οι συγκαλέσαντες της Η΄ Οικουμενική Σύνοδο...
Οι θεοφόροι Πατέρες των αγίων Οικουμενικών και Τοπικών Συνόδων ομοφρονούσαν διότι ήταν φερόμενοι υπό του Αγίου Πνεύματος και πιστοί συνεχιστές της προ αυτών πατερικής Παραδόσεως.

Φαίνεται πως ο Θεός, παρά τις πολλές μας αμαρτίες, μακροθυμεί και φανερώνει σημεία της αγάπης Του προς τον κλήρο και το λαό της Ορθόδοξης Εκκλησίας οδηγώντας σε Βαβέλ τις γλώσσες των οικουμενιστών και σε ναυάγιο τόσο το Διάλογο με τους Παπικούς όσο και την προετοιμασία Μεγάλης Συνόδου.

Καθόσον χρόνο συνεδρίαζε η Προπαρασκευαστική Επιτροπή στη Γενεύη δημοσιεύτηκαν απόψεις γνωστών οικουμενιστών επισκόπων που φανερώνουν ξεκάθαρα ότι επιδιώκεται βατικανοποίηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας και δημιουργία ενός είδους «ορθοδόξου πρωτείου», που θα αναγνωριστεί στη Μεγάλη Σύνοδο.

Όμως, άλλα μεν οι οικουμενιστές σχεδιάζουν άλλα δε Θεός κελεύει. Το πλοίο των οικουμενιστών ναυάγησε. Ας ρίξουν μια ματιά στους καρπούς του οικουμενιστικού τους διάπλου: άδικοι αφορισμοί, καθαιρέσεις και απειλές εναντίον αγωνιστών Ορθοδόξων, άκρατος φιλοπαπισμός, συγκρητιστική διαχριστιανική και διαθρησκειακή σύγχυση, ασυμφωνία ακόμη και μεταξύ τους, μια πραγματική οικουμενιστική Βαβέλ.

Παραδοσιακοί επίσκοποι οφείλουν τώρα να αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις για την πλήρη καταδίκη του οικουμενισμού και την αποχώρηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας από το θέατρο των Διαλόγων με Παπικούς, Προτεστάντες και Μονοφυσίτες αλλά και από το «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών» ή μάλλον κακοδοξιών και αιρέσεων.

ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ