ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΣΤΟ AGIORITIKOVIMA.GR

΄΄Μου έχουν στερήσει τον Πανάγιο τάφο,δεν μου αφήνουν να προσκυνήσω.Ζω κλειδωμένος δίπλα απο τον Πανάγιο τάφο τα τελευταία πέντε χρόνια΄΄εξήγησε πριν λίγο στο agioritikovima.gr ο έκπτωτος πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του με αφορμή φήμες περι της απελευθέρωσης του.

Η δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη είναι η μοναδική δημοσιογράφος που τον επισκέφθηκε στο κελί του και της άνοιξε την καρδια του εξασφαλίζοντας παγκόσμια αποκλειστικότητα. Καθώς αρκετοί ρεπόρτερ απο διεθνή μέσα ενημέρωσης επιδίωξαν να τον πλησιάσουν χωρις να τα καταφέρουν λόγω της απαγόρευσης τους απο τις αρμόδιες..αρχές.Η έγκριτη δημοσιογράφος παραχωρεί αποκλειστικά στο agioritikovima.gr το παρακάτω ρεπορτάζ.Ειναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!

Τι είπε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος για τον προκάτοχό του

Στο κελί του μέσα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων παραμένει κλεισμένος ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων αφού δεν τολμά να βγει από το Πατριαρχείο .Έτσι ζει από τότε που εκκλησιαστικώς αντικανονικά οι φύλακες του Πανάγιου Τάφου και αδελφοί του μοναχοί συνωμότησαν εναντίον του με την κατηγορία ότι πουλούσε γη του Πατριαρχείου στο κράτος του Ισραήλ ..

Μετά την αναγνώριση του νέου Πατριάρχη Θεόφιλου , ο Ειρηναίος ζει και αναπνέει μόνο στο κελί του που βρίσκεται μέσα στην αυλή του Πατριαρχείου . Όσοι προσπάθησαν να τον δουν δεν τα κατάφεραν και όσοι ζήτησαν εξηγήσεις η απάντηση ήταν μια : Ο Ειρηναίος δεν δέχεται κανέναν .
Παραμονή Χριστουγέννων με το παλαιό ημερολόγιο δηλαδή
6 Ιανουαρίου βρισκόμαστε στα Ιεροσόλυμα στα πλαίσια γυρισμάτων ενός ντοκιμαντέρ για το πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ρωτάμε για τον έκπτωτο Πατριάρχη τους αδελφούς του. Άλλοι αποχωρούν σιωπηλά και άλλοι μας ψιθυρίζουν : ¨«κάντε κάτι είναι κρίμα για τον άνθρωπο.... Δεν σηκώνει το Πατριαρχείο μας άλλο κακό....»
Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ο σημερινός Πατριάρχης Θεόφιλος μεταξύ άλλων θεμάτων δέχτηκε να μιλήσει για πρώτη φορά για τον εγκλεισμό Ειρηναίου κι έτσι αποκλειστικά μας δήλωσε :
«ο ίδιος δεν θέλει να φύγει από κει. Εμείς του δώσαμε διάφορες λύσεις αλλά εκείνος δεν δέχεται καμία. Έχει πεισμώσει και δημιουργεί προβλήματα ....Δεν θέλω να ασχολούμαι άλλο με τον Ειρηναίο. Αν θέλετε να τον συναντήσετε θα πρέπει να καλέσουμε την Ισραηλινή αστυνομία για να τον δείτε και τότε θα σας ανοίξουμε . Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε την είσοδο σε όποιον θέλει ότι ώρα θέλει . Εδώ είναι μοναστήρι... Αν θέλετε να τον δείτε πρέπει να τον βρείτε στο τηλέφωνο και να τον ρωτήσετε.»
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
Ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής εκφράζει το παράπονό του λέγοντας ότι δεν έχει αρνηθεί να δει όποιον τον ζητά απλώς τον κρατούν απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο ώσπου να αφήσει την τελευταία του πνοή μέσα στο κελί του και να ξεμπλέξουν από εκείνον όπως θα ήθελαν μιας και τους είναι βραχνάς .
Λίγη ώρα μετά και με την συνοδεία της Ισραηλινής αστυνομίας το κελί του Ειρηναίου ξεκλειδώθηκε από Αγιοταφίτη ο οποίος έχει τα κλειδιά της σιδερένιας πόρτας .
Βρεθήκαμε μπροστά στην κλειδωμένη πόρτα του κελιού του και στην κλειδωμένη πόρτα της εκκλησίας που έχει στην αυλή του όπου κάποτε προσευχόταν και τώρα δεν μπορεί να μπει καν μέσα.
Ο πρώην Ιεροσολύμων μας υποδέχεται στην πόρτα του με αγωνία . Έχει χάσει πολλά κιλά . Είναι άσπρος σαν το πανί όπως θα ήταν ο οποιοσδήποτε από μας που δεν θα τον έβλεπε ο ήλιος για χρόνια.
. Ένα κερί ανάβει στο τραπέζι του το οποίο έχει κάνει τράπεζα για να τελεί τη θεία κοινωνία .
Ακοινώνητος τόσα χρόνια ένας ιερωμένος , ένας Πατριάρχης... Κοινωνεί μόνος του τον εαυτό του.
Η μόνη του επικοινωνία με τον έξω κόσμο γίνεται μέσω τηλεφώνου με τους συγγενείς του αλλά και με κόσμο που θέλει να του δίνει λίγο κουράγιο έστω και από μακριά.
Όλοι μάλιστα όσοι τον υπερασπίστηκαν και τον θεώρησαν θύμα μιας πλεκτάνης βροντοφωνάζοντας το, σήμερα ζουν εκτός Πατριαρχείου ή είναι αποκλεισμένοι από τις δραστηριότητες τους από μια σιωπηρή τιμωρία. Πριν από αρκετό καιρό μάλιστα πέθανε και ο γεροντότερος αυτών ο γερο Φώτιος ο Κωσταντινοπολίτης σαν σκυλί στο αμπέλι και αν δεν βρισκόταν ο ηγούμενος της μονής Αββά Γερασίμου να τον μαζέψει δεν θα είχε καμία τύχη. Μάλιστα μέχρι που πέθανε τον συντηρούσε εκείνος αφού το Πατριαρχείο του είχε κόψει ακόμη και το μισθό του επειδή δεν μετανόησε που υποστήριζε τον Ειρηναίο κατά τη διάρκεια της κρίσης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Μετά από όλα αυτά που ένας δημοσιογράφος γνωρίζει, σκέφτεται πολύ αν θα πρέπει να τα γράψει ή όχι με το φόβο να μην κλονίσει την πίστη των πιστών που επισκέπτονται το Πατριαρχείο το οποίο έχει ανάγκη την παρουσία των Ελλήνων. Τελικά σεβόμενος τον εαυτό του και το λειτούργημα το οποίο κάνει ,αποφασίζει να τα γράψει για να μην γίνει συμμέτοχος σε ένα έγκλημα που συντελείται.
Και συντελείται πραγματικά ένα έγκλημα ακριβώς γιατί οι μοναχοί δεν είναι δικαστές ούτε τιμωροί είναι αυτοί που διδάσκουν την αγάπη και την συγχώρεση. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι μοναχοί του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων , πήραν από μόνοι τους στα χέρια τους το νόμο και τιμωρούν έναν αδελφό τους που αν έφταιξε θα έπρεπε να δικαστεί από το δικαστήριο και όχι από τα ίδια τους τα χέρια . Πως είναι δυνατόν οι ιεράρχες να γίνονται τιμωροί και να φυλακίζουν ένα άρρωστο άνθρωπο μέσα σε ένα κελί για τόσα χρόνια μην δίνοντάς του το δικαίωμα που του έδωσε ο ίδιος ο Θεός ...να αναπνέει καθαρό αέρα..... Ακόμη και οι φυλακισμένοι προαυλίζονται.
Πως είναι δυνατόν να μην του επιτρέπουν να βγει έξω για να πάει σε ένα γιατρό αφού γνωρίζουν ότι είναι ασθενής? Πως επιτρέπουν στον ίδιον τους τον εαυτό να γνωρίζουν ότι ένας αδελφός τους βρίσκεται μέσα στο κελί του και μπορεί ένα πρωί να βρεθεί νεκρός χωρίς καν να το έχουν πάρει είδηση οι ίδιοι...
Ο Ειρηναίος τρέφεται κρυφά .... Τις νύχτες σαν κλέφτης ανοίγει το παράθυρό του και κατεβάζει ένα καλάθι στο δρόμο για να του ανεβάσουν οι άραβες τις περιοχής τρόφιμα και φάρμακα που τα έχει ανάγκη ...
Τρέφεται κρυφά την ίδια ώρα που οι αδελφοί του συντρώγουν σε τράπεζα ή προσεύχονται στον Πανάγιο τάφο ή βγάζουν λόγους στους επισκέπτες που έφτασαν μέχρι το Πατριαρχείο για να περπατήσουν τον τόπο στον οποίο περπάτησε ο Ιησούς , στον τόπο που δίδαξε την αγάπη και τη συγχώρεση.
Γράφοντας αυτές τις γραμμές δηλώνω το θυμό μου για την απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι σε έναν ιερωμένο . . Πως μπορούν λοιπόν αναρωτιέμαι οι άνθρωποι που μεταφέρουν σε μας το λόγο του Θεού να μην φοβούνται Τον ίδιο τον Θεό και να τιμωρούν έναν άνθρωπο με αυτόν τον τρόπο ακόμη και αν τον θεωρούν υπεύθυνο μύριων κακών ????? Γιατί αφήνουν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων να είναι έρμαιο στην κακόβουλη διάθεση διαφόρων πλευρών είτε πολιτικών είτε δημοσιογραφικών που από στιγμή σε στιγμή θα αρχίσουν και πάλι να πυροβολούν και να διασύρουν ένα από τα πιο νευραλγικά μας Πατριαρχεία. Τι κάνει η Ελληνική κυβέρνηση και το τμήμα Πατριαρχείων του υπουργείου εξωτερικών μπροστά σε αυτό το πολυσύνθετο πρόβλημα. Αυτή τη φορά σίγουρα δε μπορεί να δικαιολογηθεί ότι δε μπορεί να ανακατεύεται στα εσωτερικά θέματα του Πατριαρχείου διότι την εποχή των επεισοδίων που έγιναν στο ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο και δημιούργησαν την αστάθεια που στοίχισε την αίγλη του και το κύρος του , οι έλληνες διπλωμάτες και υπουργοί ήταν αυτοί που με τις εντολές τους καθοδηγούσαν την υποτιθέμενη εκτόνωση που από ότι φαίνεται άλλαξε απλά τη θέση του προβλήματος το οποίο παρέμεινε να ταλαιπωρεί επικίνδυνα το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο....
Της Μαρίας Γιαχνάκη
Παραχωρώ το ρεπορτάζ μου στο έγκυρο site του agioritikovima.gr και σας μεταφέρω την συγκλονιστική εμπειρία μου που έζησα με τον Πατριάρχη .

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ