ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, «Πρέπει να βγούμε από τον κρυφό αγώνα, τα λιανοντούφεκα και να αρχίσουμε τον ισχυρό αγώνα κατά του οικουμενισμού»


O Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης στο αρχονταρίκι του Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 5/12/2010 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις Εκκλησίες της Βουλγαρίας και της Γεωργίας και στη στάση που αυτές τηρούν σε θέματα οικουμενισμού. Προχώρησε δε ακολούθως σε σημαντικές επισημάνσεις που αφορούν στη στάση του επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης Αρτεμίου στα θέματα αυτά και για το τι δέον γενέσθαι στην Εκκλησία της Ελλάδος. Είπε μεταξύ άλλων ο π. Θεόδωρος:

«Η Εκκλησία της Βουλγαρίας κρατεί πολύ καλή στάση απέναντι στον οικουμενισμό. Έχει αποχωρήσει από το «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών» και δεν μετέχει στο Διάλογο με τους Παπικούς. Το ίδιο κάνει και η Εκκλησία της Γεωργίας. Δύο Εκκλησίες Ορθόδοξες....

Και λέω τώρα εγώ: Αυτό ζητούσε από την Εκκλησία της Σερβίας ο επίσκοπος Αρτέμιος. Με υπομνήματα επανειλημμένα ζητούσε να σταματήσει ο Διάλογος με τους Παπικούς και να αποχωρήσει η Εκκλησία της Σερβίας από το ΠΣΕ. Γιατί δεν στρέφονται οι οικουμενιστές και εναντίον της Εκκλησίας της Βουλγαρίας και εναντίον της Εκκλησίας της Γεωργίας, αλλά βρήκαν έναν μεμονωμένο επίσκοπο και τον χτυπούν αγρίως; Φοβούνται να τα βάλλουν με ολόκληρη Εκκλησία; Ήδη εδώ και δέκα χρόνια έχει απαγορεύσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στον επίσκοπο Αρτέμιο να επισκέπτεται το Άγιον Όρος εξαιτίας των αντιπαπικών και αντιοικουμενιστικών του αγώνων. Γιατί δεν κάνει το ίδιο και με τους Πατριάρχες και επισκόπους της Βουλγαρίας και της Γεωργίας; Γιατί; Φοβάται που είναι δύο δυνατές Αυτοκέφαλες Εκκλησίες; Να απαγορεύσει και σε αυτές. Έχουν αποχωρήσει από το ΠΣΕ και είναι αντιοικουμενιστικές. Να απαγορεύσει και σε αυτές να πηγαίνουν στο Άγιον Όρος. Μήπως είναι καιρός η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους αντίθετα να απαγορεύσει την είσοδο στους οικουμενιστάς Πατριάρχας και επισκόπους;
Με αφορμή πάντως την περίπτωση του επισκόπου Αρτεμίου και τη στάση μερικών δικών μας καλών επισκόπων πρέπει να πούμε τα εξής:

Υπάρχουν πράγματι στην Ιεραρχία μας τώρα μερικά παραδείγματα καλών επισκόπων που έχουν αρχίσει και διαμαρτύρονται. Επί αρχιεπισκοπίας Χριστοδούλου δεν ακουγόταν ούτε μία φωνή. Δεν τολμούσε κανείς να πει κάτι εναντίον του Πάπα, εναντίον του οικουμενισμού. Και μείναμε εμείς, μερικοί Αγιορείτες, μερικοί πατέρες που φωνάζαμε. Τώρα ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί αρχιερείς που διαμαρτύρονται. Θεωρώ όμως ότι δεν αρκεί αυτό. Δεν αρκούν μόνο δηλώσεις. Όπως τόλμησε και έκανε ο Πειραιώς και ζήτησε με έγγραφό του να αποχωρήσουμε από το Διάλογο με τους Αγγλικανούς λόγω του ότι εκεί επικρατεί χειρίστη κατάπτωσις – μία «εκκλησία» η οποία εγκρίνει γάμο ομοφυλοφίλων, η οποία παντρεύει ομοφυλόφιλους «ιερείς», η οποία έχει δεχθεί την ιεροσύνη των γυναικών-λέγει ο Πειραιώς: «τι νόημα έχει να έχουμε διάλογο με την «εκκλησία» αυτή; Να διακοπεί ο διάλογος. Θα πρέπει λοιπόν και ο Μητροπολίτης Πειραιώς και άλλοι επίσκοποι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Αρτεμίου. Όχι μόνο άσφαιρα, δηλώσεις ορθόδοξες –καλές είναι και αυτές, αλλά με αίμα και με μαρτύριο –γι’ αυτό διώκεται ο Αρτέμιος- να ζητήσουν επισήμως αυτοί οι Αρχιερείς οι ορθόδοξοι να σταματήσει ο Διάλογος με τους Παπικούς και να αποχωρήσουμε από το ΠΣΕ. Και τότε να δούμε τι θα κάνουν οι κρυφοί και οι φανεροί οικουμενιστές. Πρέπει λοιπόν να βγούμε από τον αγώνα τον κρυφό, τα λιανοντούφεκα και να αρχίσουμε πλέον τον ισχυρό αγώνα, όπως έκανε και ο άγιος Σάββας, ο οποίος διέσωσε την Εκκλησία από το Μονοφυσιτισμό και όπως αργότερα και ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός».
Δείτε ολόκληρη την σχετική αναφορά του π. Θεοδώρου Ζήση σε video της Ι.Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου πατώντας ΕΔΩ (δείτε το 6ο video- Σχόλια στην Εκκλησιαστική Επικαιρότητα)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ