ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΕΦΤΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ!!!


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΙΣ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΜΕΝ. GR ΤΑ ΕΞΗΣ


Όμιλος Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών προσκυνητών από το Σαν Φρανσίσκο (San Francisco) επισκέφθηκε το Σάββατο την Αποστολική Μητρόπολη Κορίνθου. Επικεφαλής του ομίλου ήταν ο Μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου, Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος και ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος του Σαν Φρανσίσκο Τζορτζ Νιντερουρ (George Ninterour) ενώ συνόδευσαν οι ρωμαιοκαθολικοί επίσκοποι Γουίλιαμ Τζάστις (William Justice) και Τόντ Μπράουν (Tont Brown) καθώς και ορθόδοξοι κληρικοί. Τον όμιλο υποδέχθηκε και συνόδευσε ο επιχώριος Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος. Οι προσκυνητές, μεταξύ των οποίων πολλοί Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου, επισκέφθηκαν τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στην πόλη της Κορίνθου, το βήμα του Γαλλίωνος και τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου όπου είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στους τόπους όπου περπάτησε και δίδαξε ο Απόστολος των Εθνών Παύλος αλλά και θαυμάσουν αρχαιοελληνικά αγάλματα και γλυπτά.

Το μεσημέρι επισκέφθηκαν το Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς Κορίνθου «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», στο Ιερό Προσκύνημα των Αγίων Αναργύρων στην Αρχαία Κόρινθο, όπου ο Μητροπολίτης Διονύσιος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των προσκυνητών που ταξίδευσαν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τις ΗΠΑ, για να βαδίσουν στα βήματα του Αποστόλου των Εθνών.

«Εμείς πιστεύουμε και εμμένουμε σε αυτό ότι αποτελούμε την Μία Αγία Αποστολική Εκκλησία και αυτό δεν παύουμε να το δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση. Και εσείς, διά του Πάπα, εκφράζετε την αυτή τοποθέτηση. Πέρα όμως από την αυτογνωσία της κάθε πλευράς γεννιέται το ερώτημα. Τελικά, ποιος εκφράζει τη Μια Αγία Αποστολική Εκκλησία;» διερωτήθηκε ο Μητροπολίτης Διονύσιος προσφωνώντας τους συνδαιτυμόνες του και συνέχισε: «Την εκφράζει εκείνος που πορεύεται με τους Ιερούς Κανόνες, το Ιερό Ευαγγέλιο, τις παραδόσεις και τους Ιερούς Πατέρες. Η μελέτη όλων αυτών και ο διάλογος που πρέπει να γίνει μεταξύ μας με πνεύμα αλήθειας, αγάπης, δικαιοσύνης και άλλων μέσων αποδεικτικών, αυτός μακάρι να μας κάνει να υπερβούμε τις ανθρώπινες διαφορές, αντιλήψεις και εγωισμούς και να λατρεύσουμε τον Θεό με την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος και την αλήθεια, όπως κατά την πρώτη χιλιετία της κοινής μας πορείας, μπροστά σε κοινή Αγία Τράπεζα και κοινό Ποτήριο . Ωστόσο μέχρι τότε ας προσπαθούμε».

Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος μεταφέροντας τα αισθήματα όλων των προσκυνητών εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο για την υποδοχή και την φιλοξενία στην Αποστολική του Μητρόπολη.

Ένας εκ των Αρχόντων του Πατριαρχείου, εκπροσωπώντας όλο τον όμιλο, προσέφερε στον Μητροπολίτη ένα κρυστάλλινο αναμνηστικό από το «Ταξίδι της Πίστης» που πραγματοποίησαν στα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Ο Μητροπολίτης Διονύσιος προσέφερε ένα ωμοφόριο και ειδικές εκδόσεις της Μητροπόλεως στον Μητροπολίτη Γεράσιμο καθώς και αναμνηστικά δώρα στους Ρωμαιοκαθολικούς Επισκόπους και σε όλους τους προσκυνητές.

Ορθόδοξοι και Ρωμαιοκαθολικοί πιστοί αναχώρησαν αργά το μεσημέρι για την Αθήνα ενώ την Κυριακή θα ταξιδεύσουν στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστούν στην Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου που τιμά την μνήμη του ιδρυτή του, Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ