ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΤΙΜΑ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ

_MG_1029-copia _MG_1047-copia _MG_1096-copia _MG_1102-copia _MG_1150-copia _MG_1140-copia _MG_1121-copia _MG_1168-copia

Την 5 Οκτωβρίου 2010 στη Βαρκελώνη (Ισπανία) πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής τιμητικού διδακτορικού τίτλου της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Καταλονίας στον Πρόεδρο του Τμήματος των εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα.

Στην τελετή απονομής διδακτορικού τίτλου συμμετείχανε ο Μέγας Καγκελάριος της Σχολής αρχιεπίσκοπος Βαρκελώνης καρδινάλιος Λουίς Μαρτίνες ι Σιστάς, ο κοσμήτορας της Σχολής Αρμάντ Πουίγκ ι Τάρρες, ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Ζοάν Πλανέλιας και ο επικεφαλής του Τμήματος συστηματικής θεολογίας Ζάουμε Φοντμπόνα. Στην Aula magna – τη μεγάλη αίθουσα Πανεπιστημίου – παρέστησαν όλοι οι επίσκοποι της Καταλονίας, το Επιστημονικό Συμβούλιο Τμήματος, καθηγητές και φοιτητές.

Μεταξύ των παρόντων ήτανε επίσης· ο αντιπρόσωπος της Κουρίας Ρώμης Καρδινάλιος Ροζέ Ετσεγκαράϊ, ο Αρχιεπίσκοπος Μπορντώ Καρδινάλιος Ζαν Πιέρ Ρικάρ, ο Πνευματικός της κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου επίσκοπος Βιντσέντσο Πάλια, ο Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας Πολύκαρπος (Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως), ο Αρχιεπίσκοπος Πολτάβα και Μίργκοροντ Φίλιππος (Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία), ο Μητροπολίτης Τιργοβιτσίου Νήφωνας (Πατριαρχείο Ρουμανίας), ο πριμάτος της Ευαγγελικής Λουθερανικής Εκκλησίας της Φινλανδίας Αρχιεπίσκοπος Τούρκου και Φινλανδίας διδάκτορας Κάρι Μιάκινεν και άλλοι αντιπρόσωποι διαφόρων προτεσταντικών θρησκευτικών οργανώσεων.

Ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής ανακοίνωσε την απόφαση για την απονομή του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, του διδακτορικού διπλώματος και την αναγόρευση σε επίτιμο διδάκτορα. Εν συνέχεια ο Κοσμήτορας της Σχολής και ο Επικεφαλής του Τμήματος κάλεσαν τον Μητροπολίτη, ο οποίος εισήλθε στην αίθουσα με μουσική του ύμνου Χένδελ στην εκτέλεση της χωροδίας του Πανεπιστημίου.

Ο Κοσμήτορας Σχολής ανακοίνωσε το Laudatio – τη βιογραφία του Δεσπότη Ιλαρίωνα με ανάλυση των επιστημονικών του διατριβών και των αιτίων της απονομής του τιμητικού τίτλου. Εν συνέχεια ο Καρδινάλιος Μαρτίνες ι Σιστας αναγνώρισε λατινιστί τη φόρμουλα της απονομής του διδακτορικού τίτλου. Στον Μητροπολίτη εγχειρίστηκαν τα σύμβολα του διδακτορικού τίτλου· μανδύας, δαχτυλίδι, χειρόκτια, μπερές και το δίπλωμα του Πανεπιστημίου Καταλονίας.

Μετά την απονομή ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας έκανε διάλεξη στην Αγγλική με θέμα «Η σημασία της Κληρονομιάς των Πατέρων της Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο». Ο Μητροπολίτης υπενθύμισε, ότι «Η μελέτη των Πατέρων της Δύσεως και της Ανατολής μας δίνει μια ευκαιρία να κατανοήσουμε την πίστη των Πατέρων, την οποίαν οι πνευματικοί συγγραφείς της Ανατολικής και της Δυτικής Εκκλησίας διατήρησαν για μας, και να αποκτήσουμε θησαυρό εκείνης της παραδόσεως, στην οποία ανήκει ο καθένας». Ο Μητροπολίτης τόνισε επίσης τη σημαντικότητα των πατρολογικών μελετών του 20ου αιώνα, αναγκαίων για την επίτευξη της «νέας πατριστικής συνθέσεως», την οποίαν επέβλεψαν οι μεγάλοι Ρώσοι θεολόγοι.

Την τελετή έκλεισε η χορωδία του Πανεπιστήμιου, η οποία εκτέλεσε μουσικά έργα του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ