ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ!!!

Εις το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών ειδήσεων ΡΟΜΦΑΙΑ, δημοσιεύθηκε η συνάντηση του ηγουμένου της <<νέας αδελφότητος Εσφιγμένου>> κ. Χρυσόστομου Κατσουλιέρη με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, πρόεδρο του τμήματος εξωτερικών υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα και επικεντρώθηκαν στο πρόβλημα της Μονής Εσφιγμένου.

Αποσιωπούνται ζητήματα δογματικής φύσεως, όπως η αναγνώριση των μυστηρίων των παπικών απο τους Ρώσους, και επικεντρώνονται εις το ζήτημα της Εσφιγμένου!!!
Με λίγα λόγια το πρόβλημα είναι η Εσφιγμένου και όχι ο παπισμός. Πρωτεύων ζήτημα το <<πρόβλημα>> Εσφιγμένου και δευτερεύων ή τελείως ανύπαρκτο το ζήτημα της αναγνώρισης του Παπισμού!!! Ας μην παραπονούνται λοιπόν που ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου κ. Μεθόδιος έχει διακόψει το μνημόσυνο των οικουμενιστών αλλά και με όσους επικοινωνούν με οικουμενιστάς επισκόπους. Η είδηση αναφέρει επακριβώς τα εξής

<<Με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, πρόεδρο του τμήματος εξωτερικών υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, συναντήθηκαν σήμερα στις 11 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) αγιορείτες πατέρες με επικεφαλής τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο, Καθηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου (νέα αδελφότητα, αναγνωρισμένη από την Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους και το Οικουμενικό Πατριαρχείο).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα στον ανακαινιζόμενο Ναό του Τιμίου Προδρόμου Μόσχας πού σήμερα λειτούργησε ο Μητροπολίτης και είναι η έδρα του τμήματος μεταπτυχιακών σπουδών της Εκκλησίας της Ρωσίας, πρύτανης της οποίας είναι ο ίδιος ο κ. Ιλαρίωνας.

Μετά την θεία λειτουργία παρατέθηκε γεύμα όπου ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ προσφώνησε τον Ηγούμενο Χρυσόστομο και τη συνοδεία του και τον σύστησε στους παρευρισκομένους.

Αντιφωνώντας ο Αγιορείτης Ηγούμενος προσέφερε δώρα στον Μητροπολίτη και μια ασημένια εικόνα της Ανάληψης, την οποία γιορτάζει η Μονή, για τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο καθώς και ένα dvd με το ντοκιμαντέρ «Ει έχεις καρδίαν δύνασαι σωθήναι...» στή ρωσσική γλώσσα, που ετοίμασε η Μονή Εσφιγμένου και όπου παρουσιάζεται το Περιβόλι της Παναγίας και μιλούν Αγιορείτες γιά το γνωστό ζήτημα της Μονής.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα και επικεντρώθηκαν στο πρόβλημα της Μονής Εσφιγμένου.

Ο Ιλαρίωνας ευχήθηκε τα καλύτερα και υποσχέθηκε να επισκεφθεί την αδελφότητα στο Αντιπροσωπείο της Μονής τους στις Καρυές Αγίου Όρους όπου διαμένουν προσωρινά, κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Αθωνική Πολιτεία τον ερχόμενο Οκτώβριο>>.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ