ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Ακολουθεί άρθρο από το http://www.i-newswire.com/ το οποίο γράφει η υπεύθυνη της νέας ‘διαθρησκειακής εκκλησίας’.

Φανταστείτε μια εκκλησία που δεν διδάσκει κανένα δόγμα, δεν λέει στα μέλη της τι να πιστέψουν και δεν έχει σχέση με κανένα δόγμα ή ομολογία, αλλά τιμά και σέβεται όλες τις θρησκείες και όλα τα δόγματα. Φανταστείτε μια εκκλησία που τους καλωσορίζει όλους, άσχετα ποια θρησκεία ακολουθούν, Ινδουιστική, Μουσουλμανική, Παγανιστική, Ταοϊστική, Ιουδαϊκή, Χριστιανική, Βουδιστική, Ινδιάνικη και ό,τι άλλο.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2010 μία τέτοια εκκλησία ξεκίνησε στην περιοχή Harrisburg της Pennsylvania των ΗΠΑ, υπό την ‘αιδεσιμότατη’ Donna M. Kopitsky, που είναι επίσημη ‘διαθρησκειακή’ λειτουργός, αφού παρακολούθησε ένα πρόγραμμα δύο ετών στο New Seminary της Νέας Υόρκης. [Να σημειώσω εδώ ότι το ‘New Seminary’ είναι από το 2002 μία αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ Μη Κυβερνητική Οργάνωση - NGO (Non Governmental Organization). Είναι γνωστό το έντονα διαθρησκειακό - νεοεποχίτικο προφίλ του ΟΗΕ. Θα γίνει αναφορά προσεχώς από τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ. Πρωτοπόρος του ‘New Seminary’ είναι ο Ραββίνος Joseph H. Gelberman, που ξεκίνησε τέτοιου είδους διαθρησκειακές συνάξεις το 1979. Άλλοι ιδρυτές ήταν ο (πρώην) Μεθοδιστής Rev. Jon Mundy, ο Fr. Giles Spoonhour, και ο Sri Swami Satchidananda (Sri Gurudev), αιδεσιμότατος - δάσκαλος γιόγκα].

Η αποστολή της λεγόμενης ‘Beloved Community Interfaith church(Διαθρησκειακή Εκκλησία της Αγαπημένης Κοινότητας’. Να πούμε ότι ‘Beloved Community’ ήταν φράση του Martin Luther King που είχε ως όραμα όλοι οι άνθρωποι να ζουν «με ειρήνη και αρμονία»), είναι κατά την ‘αιδεσιμότατη’, να είναι μια κοινότητα της ‘Θείας Αγάπης’ που είναι παρούσα σε όλες τις θρησκείες και να εκφράσει αυτό το ‘Φως’ και την ‘Αγάπη’ που όλοι σκεφτόμαστε, λέμε και κάνουμε. Το όραμα της ‘Beloved εκκλησίας’ είναι η δημιουργία μίας ‘ζωντανής, δυναμικής κοινότητας πνευματικών αναζητητών’ που εμπνέει, ανυψώνει και άνευ όρων υποστηρίζει, αγαπάει και αποδέχεται όλους όσους έρχονται στις γιορτές και στις δραστηριότητές μας. Η εκκλησία είναι μία φιλόξενη σύναξη, χωρίς αποκλεισμούς.

Σύμφωνα πάντοτε με την ‘αιδεσιμότατη’:

Οι κυριακάτικες λειτουργίες δεν είναι λατρευτικές, αλλά γιορτές της ζωής, της αγάπης και της ειρήνης. Αυτή η διαθρησκειακή εκκλησία ποτέ δεν θα σας πει τι να πιστέψετε, αλλά σας προσφέρει εργαλεία για την πνευματική σας ανάπτυξη, ώστε ο καθένας που συμμετέχει να μπορεί να γαλουχήσει τη δική του θεότητα που είναι μέσα σε κάθε έναν από εμάς. Αυτή η διαθρησκειακή κοινότητα στηρίζει και οδηγεί τα μέλη της να εκφράσουν την αγάπη και τη συμπόνια του Θεού και να βοηθούν στην επούλωση εκείνων που είναι ανίκανοι σε αυτό.

Ο στόχος της είναι να βοηθήσει στην αποδέσμευση των εμποδίων που κρατούν τους ανθρώπους των διαφόρων θρησκειών χωριστά και που αποτρέπει τους ανθρώπους από το να είναι αυτό που στην πραγματικότητα είναι, αγαπημένα παιδιά του Θείου. Μουσική, προσευχές, μαζί με διαλογισμό και θεραπεία είναι αυτά που συμβαίνουν κάθε φορά που μαζεύεται η κοινότητα. Είναι μια κοινότητα όπου όσοι την παρακολουθούν έρχονται μαζί για να γιορτάσουν την Ενότητα, να συνδεθούν μεταξύ τους και με το Θείο. Δεν υπάρχουν απαιτήσεις ή προϋποθέσεις για την συμμετοχή, εκτός από να έρθεις με ανοιχτό μυαλό και καρδιά. Η Φυλή μας είναι η Ανθρώπινη. Ο Θεός μας είναι η Αγάπη. Η θρησκεία μας είναι η Ενότητα. "Να δούμε όπως ο Θεός βλέπει, να γνωρίζουμε όπως ο Θεός γνωρίζει, να αισθανθούμε όπως ο Θεός αισθάνεται. Οι αγαπημένοι βλέπουν μόνο τον αγαπημένο." Αυτό είναι το όραμά μας, ο στόχος μας, η μόνη μας επιθυμία.


ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ